ארה"ב: עודדה ב-SMS את חברה להתאבד - והורשעה בהריגה
צעירה הורשעה בהריגת בן זוגה לאחר שכשהייתה בת 17 עודדה אותו לשים קץ לחייו. בית המשפט קבע כי "על הנערה מוטלת החובה לדווח למשטרה"
דחקה בבן זוגה להתאבד בהודעות - והורשעה בהריגה: בית המשפט במסצ'וסטס שבארצות הברית הרשיע אתמול (ו') את מישל קרטר, צעירה בת 20, בהריגת בן זוגה קונרד רוי בגין הודעות שדחקו בו לשלוח יד בנפשו לפני כשלוש שנים. המשפט הסעיר את הדיון הציבורי בעקבות הכרזה על ההודעות כגורם שדחק בנער להתאבד, וקביעתו של השופט כי לא יתייחס לניסיונות אובדניים קודמים של הנער.
קרטר ורוי נפגשו לראשונה ב-2012 במהלך חופשה בקליפורניה עם משפחותיהם, ושמרו על קשר בעיקר ברשתות חברתיות ובטלפון. מאז פגישתם הראשונה, נועדו השניים רק פעמים ספורות. שני הצעירים התמודדו עם דיכאון בשנים האחרונות, ובכלי התקשורת בארה"ב דווח כי קרטר נאבקה באנורקסיה ורוי ניסה להתאבד כמה פעמים בעבר.
על פי סעיפי ההרשעה, רוי בן ה-18 סיפר לחברתו כי מילא את רכבו בגז רעיל, וככל הנראה התחרט ויצא ברגע האחרון. הנער התכתב עם חברתו, שעל פי עדותה של אחת מחברותיה, השיבה לו בהודעה: "תחזור פנימה".
השופט לורנס מוניץ קבע כי בחירת המילים בהודעה הייתה "לא מאופקת וחסרת אחריות", ואמר כי על קרטר, בת 17 באותה העת, "הייתה מוטלת החובה לדווח על ניסיון ההתאבדות של חברה, אך היא בחרה שלא ליצור קשר עם המשטרה ועם משפחתו של רוי". השופט הוסיף: "כל מה שהיא הייתה צריכה לכתוב לו זה לצאת מהרכב".
ביום שבו רוי התאבד, כתבה לו קרטר: "אמרת שאתה הולך על זה, ואני לא מבינה למה אתה לא עושה כלום. אסור לך לחשוב, פשוט תעשה את זה". בהודעה נוספת ששלחה לו כתבה:
"הגיע הזמן ואתה כבר מוכן לכך, פשוט תעשה את זה מותק". חרף ההודעות הקשות, השופט קבע כי דווקא ההודעות המעודדות של קרטר לא גרמו למותו, אלא התעקשותה שיחזור לרכב שהתמלא בגז רעיל בזמן ששוחח איתה.
קרטר, שעומדת בפני עונש מאסר של עד 20 שנים, מיררה בבכי במהלך הכרעת הדין בבית המשפט לנוער, ונותרה באולם עם סנגוריה שניחמו אותה לאחר שמשפחתה ומשפחתו של רוי עזבו את המקום. סנגורה טען לחפותה בגין ניסיונותיו החוזרים של רוי לשלוח יד בנפשו בעבר, ואמר כי לחברתו לא הייתה דרך למנוע זאת ממנו.
בפרקליטות המחוזית אמרו כי "המשפט נגע בסוגיות רגישות מאוד, אך לבסוף מדובר בשני צעירים שנפגשו בנסיבות טראגיות". האיגוד האמריקני לחירויות אזרחיות גינה את הרשעתה של קרטר ואמר כי הדבר מותח את הגבולות של הדין הפלילי ופוגע בהגנה על חופש הביטוי". מנהל האיגוד במסצ'וסטס אמר כי "אין ספק שמותו של רוי הוא טראגי, אך זאת לא סיבה למתוח את הגבולות ולזנוח את סעיפי החוקה האמריקנית".