שתף קטע נבחר

 

בקלקיליה מחכים להרחבה: "אנחנו בעלי האדמה"

תושבי העיר הפלסטינית עסוקים יותר במחשבות על הרמדאן מאשר בפרויקט ההרחבה שמעורר תרעומת בימין הישראלי. ראש העיר: "הם רוצים שנישאר אסירים בבתים כדי שבנט יהיה מרוצה?". תושב: "גם לנו יש ריבוי טבעי"

 

התושבים מחכים בעיקר לרדת השמש. קלקיליה, היום ()
התושבים מחכים בעיקר לרדת השמש. קלקיליה, היום

 

קשה לומר שסוגיית תוכנית המתאר של הרחבת העיר קלקיליה נמצאת בראש השיח הציבורי בעיר. הימים ימי סוף חודש הרמדאן והתושבים בעיר נראים בעיקר מותשים מהחום הכבד ששרר בה היום ומחכים לרדת השמש - אז יוכלו לשוב לאכול ובעיקר לשתות.

 

גן חיות נוסף ושכונת יוקרה: כך נראית תוכנית קלקיליה

 

בבניין העירייה הצנוע של קלקיליה יושב ראש העיר האשם אל-מסרי שנבחר לעמוד בה זה מכבר ורוכן על המפה שמציגה את התוכנית. "בעיר הזאת חיים 53 אלף איש, שטח העיר הבנוי קטן וזה אומר שבכל קילומטר מרובע חיים 13,700 איש", הוא אומר בראיון ל-ynet בלשכתו. לטענתו מדובר בצפיפות הגדולה ביותר בעולם.

"זאת הזכות שלנו לבנות ולהתרחב". ראש העיר אל-מסרי ()
"זאת הזכות שלנו לבנות ולהתרחב". ראש העיר אל-מסרי

"זו סוגיה הומניטרית שקשורה לזכויות ולא לפוליטיקה" ()
"זו סוגיה הומניטרית שקשורה לזכויות ולא לפוליטיקה"

"בכל קילומטר מרובע חיים 13,700 איש" ()
"בכל קילומטר מרובע חיים 13,700 איש"

 

הפגנה ישראלית מול קלקיליה    (צילום: רועי חדי)

הפגנה ישראלית מול קלקיליה    (צילום: רועי חדי)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

ראש מועצת שומרון יוסי דגן וראשי רשויות מפגינים מול קלקיליה (צילום: רועי חדי) (צילום: רועי חדי)
ראש מועצת שומרון יוסי דגן וראשי רשויות מפגינים מול קלקיליה(צילום: רועי חדי)

קודם לראיון נועד אל-מסרי עם ראש רשות האדמות שהגיע לפגישה במשרדו. מדובר במקביל הפלסטיני לראש מנהל מקרקעי ישראל. את הפגישה הזו לא הורשנו לסקר וראש הרשות אף סירב להתראיין לכתבה. אל-מסרי הכחיש כי הפגישה נסובה על סוגיית תוכנית המתאר וסירב לומר במה דנו השניים, אולם גורם בכיר בעיריה העריך בצורה נחרצת: "אין שום סיכוי שהם לא דנו בנושא הזה. לא סתם מגיע לכאן האדם שאחראי על הקרקעות ברשות הפלסטינית".

 

אל-מסרי מסביר שהתוכנית הזאת עברה את כל ההליכים התכנוניים בשיתוף עם המנהל האזרחי. "אנחנו בעלי האדמה הזאת וזאת הזכות שלנו לבנות עליה ולהתרחב. מה רוצים מאיתנו, שנישאר אסירים באדמה ובבתים שלנו כדי שהשר בנט יהיה מרוצה? כל הגורמים הישראלים שמעבירים ביקורת על התוכנית הזאת רוצים רק לסחור בעמדות פוליטיות. זו סוגיה הומניטרית שקשורה לזכויות ולא לפוליטיקה".

 

הוא מבהיר כי בכל מקרה התוכנית עדיין נמצאת בתוך הציר הבירוקרטי של האישורים וכי עוד צפויות להתקבל עליה התנגדויות כמקובל. וכשנשאל מה יקרה אם ישראל תחליט באופן סופי שלא לאשר את התוכנית הוא ספק את כפיו. "אני מניח שנפנה לגורמים משפטיים. לא ייתכן שקלקיליה תישאר עיר בגודל שהיא כיום, תוכנית המתאר היא המינימום שנדרש לעיר לא המקסימום".

 

נידאל ג'לעוד, תושב קלקיליה, סבור כי הקשיים שמערימה ישראל כעת בנוגע לתוכנית נועדה לייצר לחץ על תושבי העיר כדי שהיא לא תגדל והריבוי הטבעי שלה לא יימשך. "כל הסיפור הזה הוא פוליטי ואותנו התושבים לא מעניינת הפוליטיקה, אותנו מעניין רק מה שיכול להקל על החיים שלנו בפועל, בין אם מדובר על הקלה שמגיעה מהצד הישראלי או מהצד הפלסטיני. אין לישראל שום זכות להתנגד לאף תוכנית מתאר בגדה המערבית. ישראל בעצמה משתמשת בתירוץ הריבוי הטבעי כשהיא מרחיבה את הבנייה בהתנחלויות. גם לנו יש ריבוי טבעי כמו בכל מקום בעולם".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים