שתף קטע נבחר

 

ישראלית, איראנית וגרמני. הקנדים החדשים

ארץ חדשה: בזמן שארה"ב של טראמפ נסגרת בפני מהגרים, שכנתה מצפון מקבלת אותם בברכה ומעניקה לרבים אזרחות. "יש כאן הרבה רב-תרבותיות", סיפרה קנדית טרייה שנולדה באל סלבדור. "בבית הספר שבו למדתי כאן היו תלמידים מהמזרח התיכון, אסיה, מרכז אמריקה וכולם הסתדרו יפה מאוד"

 

טקס קבלת אזרחות בקנדה

טקס קבלת אזרחות בקנדה

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

ברוכים הבאים לארץ האפשרויות הבלתי מוגבלות, ולא - לא קוראים לה ארצות הברית של אמריקה : אזרחים קנדים חדשים החלו בחודש שעבר פרק חדש בחיים שלהם בארץ שאותה הם בחרו בגלל הגיוון, הביטחון וההזדמנויות שהיא מציעה.

 

עוד חדשות מעניינות מהעולם בדף הפייסבוק של דסק החוץ

 

"יש כאן הרבה רב-תרבותיות", אמרה פלור מג'יד, במקור מאל סלבדור, שהשתתפה בטקס קבלת אזרחות בעיר קלגרי. "בית הספר שבו למדתי בקנדה. היו שם תלמידים מהמזרח התיכון, אסיה, מרכז אמריקה וכולם הסתדרו יפה מאוד", אמרה האזרחית הקנדית הטרייה.

 

האזרחים החדשים של קנדה (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
האזרחים החדשים של קנדה(צילום: רויטרס)

מג'יד הייתה אחת מבין 90 בני אדם מ-23 מדינות שהשתתפו בטקס והפכו לאזרחים מן המניין כמה שבועות לפני שקנדה חוגגת את יום הולדתה ה-150 ב-1 ביולי.

 

"כאישה במזה"ת אני לא יכולה לעשות הרבה דברים"

סאג'דה ראשמי, במקור מאיראן, השתתפה בטקס בעיר מיסיסוגה שנמצאת מערבית לטורונטו. "אני רוצה שיהיה לי עתיד טוב יותר משום שכאישה במזרח התיכון אני לא יכולה לעשות הרבה דברים", היא אמרה.

 

בזמן שארצות הברית תחת הנשיא דונלד טראמפ הופכת יותר ויותר סגורה בפני מהגרים חדשים - צו איסור הכניסה למוסלמים מכמה מדינות מוקפא עד להחלטת בית משפט – ידיה של קנדה נותרו מושטות לרווחה.

 

מגני חאמד מזנזיבר (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
מגני חאמד מזנזיבר(צילום: רויטרס)
לאחר שטראמפ פרסם את צו המוסלמים בחודש ינואר, ראש ממשלת קנדה ג'סטין טרודו צייץ בטוויטר שלו שהמדינה שלו מקבלת בברכה את כל האנשים שבורחים ממלחמות ורדיפה. מאז ינואר 2017 נכנסו לקנדה קרוב ל-3,500 מבקשי מקלט מארה"ב באופן לא חוקי. בחודש יוני השיקה קנדה הליך מזורז להענקת ויזה לעובדים מיומנים שרוצים לנצל את העובדה שרשויות ההגירה האמריקניות נוקטות מדיניות נוקשה ביותר לעומת השכנים מקנדה.

 

"קנדה תקבל בברכה ב-2017 יעד של 300 אלף תושבים קבועים חדשים", אמר דובר המחלקה הפדרלית להגירה, פליטים ואזרחות קנדית. "הגירה ממשיכה למלא תפקיד מרכזי בשיפור הרווחה בקנדה והשגשוג הכלכלי שלנו".

 

"יש בקנדה הרבה רב-תרבותיות". פלור מג'יד מאל סלבדור (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
"יש בקנדה הרבה רב-תרבותיות". פלור מג'יד מאל סלבדור(צילום: רויטרס)

"רוצה עתיד טוב יותר". סאג'מה ראסמי מאיראן (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
"רוצה עתיד טוב יותר". סאג'מה ראסמי מאיראן(צילום: רויטרס)

"כולנו יודעים שקנדה היא אחת המדינות הטובות ביותר בעולם. היא ידועה בייחודיות ובשלווה שלה". סטנלי קינג מקמרון (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
"כולנו יודעים שקנדה היא אחת המדינות הטובות ביותר בעולם. היא ידועה בייחודיות ובשלווה שלה". סטנלי קינג מקמרון(צילום: רויטרס)

"לא ממש הייתה לי ברירה כי התאהבתי בקנדית אז עברתי לכאן כדי להתחתן איתה". תום צ'יטי מאנגליה (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
"לא ממש הייתה לי ברירה כי התאהבתי בקנדית אז עברתי לכאן כדי להתחתן איתה". תום צ'יטי מאנגליה(צילום: רויטרס)

"אני נותן צדקה כהוקרת תודה. אני מרגיש כבוד גדול להיות קנדי. לפני כן הייתי באמצע שום מקום". ארשאד אחמד מפקיסטן (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
"אני נותן צדקה כהוקרת תודה. אני מרגיש כבוד גדול להיות קנדי. לפני כן הייתי באמצע שום מקום". ארשאד אחמד מפקיסטן(צילום: רויטרס)

לא דיברה אנגלית שוטפת כשהגיעה לקנדה, אבל כיום לומדת הוראה. יוסרה בודחירואה מתוניסיה (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
לא דיברה אנגלית שוטפת כשהגיעה לקנדה, אבל כיום לומדת הוראה. יוסרה בודחירואה מתוניסיה(צילום: רויטרס)

"זו מדינה מאוד מאוד שלווה. יש לנו את החירות שלנו, בייחוד חירות דתית. בבית שלנו לא היה לנו את זה ולכן אנחנו מאוד מאושרים כאן. אנחנו בטוחים. אנחנו חיים בשלום. יש לנו זכויות". נאסירה אחמד מפקיסטן (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
"זו מדינה מאוד מאוד שלווה. יש לנו את החירות שלנו, בייחוד חירות דתית. בבית שלנו לא היה לנו את זה ולכן אנחנו מאוד מאושרים כאן. אנחנו בטוחים. אנחנו חיים בשלום. יש לנו זכויות". נאסירה אחמד מפקיסטן(צילום: רויטרס)

"הסיבה היחידה שבגללה רציתי לבוא לקנדה הייתה להתטרף לאימא שלי שכבר הגיעה לקנדה. רציתי לחיות איתה משום שהתגעגעתי אליה מאוד. שנית, החינוך בקנדה - רציתי ללמוד כאן לימודים מתקדמים משום שאני מאמינה שהחינוך בקנדה טוב יותר מאשר שם בבית". מרים נגוואה מאוגנדה (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
"הסיבה היחידה שבגללה רציתי לבוא לקנדה הייתה להתטרף לאימא שלי שכבר הגיעה לקנדה. רציתי לחיות איתה משום שהתגעגעתי אליה מאוד. שנית, החינוך בקנדה - רציתי ללמוד כאן לימודים מתקדמים משום שאני מאמינה שהחינוך בקנדה טוב יותר מאשר שם בבית". מרים נגוואה מאוגנדה(צילום: רויטרס)

"התוכנית המיידית שלי: אני מקווה לדבר אנגלית בצורה שוטפת. עכשיו אני לומדת בבית ספר למגיעים חדשים. אני מקווה לרכוש תואר ראשון ברפואה ובמשפטים באוניברסיטת טורונטו". ליגיה דיאקונסאו מרומניה (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
"התוכנית המיידית שלי: אני מקווה לדבר אנגלית בצורה שוטפת. עכשיו אני לומדת בבית ספר למגיעים חדשים. אני מקווה לרכוש תואר ראשון ברפואה ובמשפטים באוניברסיטת טורונטו". ליגיה דיאקונסאו מרומניה(צילום: רויטרס)

"אני חושב שקנדה היא הבית שלנו. אני רוצה להיות שחקן פוטבול". יזאן אלמדאני בן ה-7 מעיראק (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
"אני חושב שקנדה היא הבית שלנו. אני רוצה להיות שחקן פוטבול". יזאן אלמדאני בן ה-7 מעיראק(צילום: רויטרס)

"דודה שלי אמרה לי לבוא לראות איך מרגיש כאן, אבל היא מעולם לא סיפרה לי על החורף הקר". ריינר מנצל מגרמניה (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
"דודה שלי אמרה לי לבוא לראות איך מרגיש כאן, אבל היא מעולם לא סיפרה לי על החורף הקר". ריינר מנצל מגרמניה(צילום: רויטרס)

"התוכנית שלי היא לפתח קריירה מוצלחת ומספקת במדעי המוח ולחיות כל יום עם גישה חיובית". פראח מוריס ממאוריציוס (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
"התוכנית שלי היא לפתח קריירה מוצלחת ומספקת במדעי המוח ולחיות כל יום עם גישה חיובית". פראח מוריס ממאוריציוס(צילום: רויטרס)

"רציתי לבוא לקנדה בגלל הזדמנויות התעסוקה הגדולות, החינוך הגבוה האיכותי, הטבות הבריאות, חופש התנועה והרב-תרבותיות". תיאו אוסטאקיו מהפיליפינים (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
"רציתי לבוא לקנדה בגלל הזדמנויות התעסוקה הגדולות, החינוך הגבוה האיכותי, הטבות הבריאות, חופש התנועה והרב-תרבותיות". תיאו אוסטאקיו מהפיליפינים(צילום: רויטרס)

"באתי לקנדה כדי לחיות חיים טובים יותר משום שיש כאן הרבה הזדמנויות. קנדה היא מדינה חופשית והיא מדינה רב-תרבותית. לכולם יש זכויות שוות ואין גזענות. התוכנית שלי לעתיד היא להשלים את הלימודים שלי ולהשיג תואר ולשרת את כל האנשים". פארדין נייבקחיל מאפגניסטן (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
"באתי לקנדה כדי לחיות חיים טובים יותר משום שיש כאן הרבה הזדמנויות. קנדה היא מדינה חופשית והיא מדינה רב-תרבותית. לכולם יש זכויות שוות ואין גזענות. התוכנית שלי לעתיד היא להשלים את הלימודים שלי ולהשיג תואר ולשרת את כל האנשים". פארדין נייבקחיל מאפגניסטן(צילום: רויטרס)

"הגעתי לקנדה לעתיד טוב יותר. הדבר הטוב ביותר בקנדה הוא שהיא מדינה רב-תרבותית. בעתיד אני רוצה ללמוד משפטים". צ'ה היולומו מנפאל (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
"הגעתי לקנדה לעתיד טוב יותר. הדבר הטוב ביותר בקנדה הוא שהיא מדינה רב-תרבותית. בעתיד אני רוצה ללמוד משפטים". צ'ה היולומו מנפאל(צילום: רויטרס)

"אני רוצה להיות מורה". סווטלנה גרייס ג'וזף בת השלוש מהודו (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
"אני רוצה להיות מורה". סווטלנה גרייס ג'וזף בת השלוש מהודו(צילום: רויטרס)

"באתי לכאן בגלל בעלי. הוא עבר לכאן קודם ואני הגעתי אחריו. אזרחות משמעותה שאני יכולה להצביע. אני חיה כאן כבר 25 שנה". אינגה טאג'יק מדנמרק (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
"באתי לכאן בגלל בעלי. הוא עבר לכאן קודם ואני הגעתי אחריו. אזרחות משמעותה שאני יכולה להצביע. אני חיה כאן כבר 25 שנה". אינגה טאג'יק מדנמרק(צילום: רויטרס)

"בחרנו בקנדה משום שהיא מקום בטוח ואנחנו לא צריכים לדאוג שהילדים שלנו יילכו לבית הספר ולא יחזרו. ביטחון הוא הדבר העיקרי עבורנו ועבור הילדים שלנו. מה אני הולכת לעשות דבר ראשון? אני הולכת לאכול פוטין (מאכל תפוחי אדמה, גבינה ורוטב שמוצאו מקוויבק) כקנדית". ויקטוריה ישי מנתניה, ישראל (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
"בחרנו בקנדה משום שהיא מקום בטוח ואנחנו לא צריכים לדאוג שהילדים שלנו יילכו לבית הספר ולא יחזרו. ביטחון הוא הדבר העיקרי עבורנו ועבור הילדים שלנו. מה אני הולכת לעשות דבר ראשון? אני הולכת לאכול פוטין (מאכל תפוחי אדמה, גבינה ורוטב שמוצאו מקוויבק) כקנדית". ויקטוריה ישי מנתניה, ישראל(צילום: רויטרס)

"בעלי עבד כאן ואני בחרתי בקנדה בשביל העתיד שלנו, בשביל העתיד של הילדים שלנו. זה מקום טוב". לארניס בטאל מהפיליפינים   (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
"בעלי עבד כאן ואני בחרתי בקנדה בשביל העתיד שלנו, בשביל העתיד של הילדים שלנו. זה מקום טוב". לארניס בטאל מהפיליפינים (צילום: רויטרס)

משפחתה היגרה לארה"ב אחרי מלחמת העולם השנייה והיא החליטה להגר לקנדה ולהתחיל בה חיים חדשים. גרייס סאטר הודג'ינס מארה"ב (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
משפחתה היגרה לארה"ב אחרי מלחמת העולם השנייה והיא החליטה להגר לקנדה ולהתחיל בה חיים חדשים. גרייס סאטר הודג'ינס מארה"ב(צילום: רויטרס)

"קנדה היא מקום מאוד טוב לחיות בו. המדינה נתנה לי הזדמנויות רבות. אני אוהבת את קנדה משום שהיא מדינה רב-תרבותית. שנית, אני אוהבת את הטבע. לקנדה יש הרבה מקומות נהדרים לבקר בהם ולעשות בהם קמפינג". סביטלנה קריבוטולסקה מאוקראינה (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
"קנדה היא מקום מאוד טוב לחיות בו. המדינה נתנה לי הזדמנויות רבות. אני אוהבת את קנדה משום שהיא מדינה רב-תרבותית. שנית, אני אוהבת את הטבע. לקנדה יש הרבה מקומות נהדרים לבקר בהם ולעשות בהם קמפינג". סביטלנה קריבוטולסקה מאוקראינה(צילום: רויטרס)

"הגענו לקנדה לפתוח פרק חדש בחיים שלנו והגדרנו את הפרק הזה כהזדמנות של פעם בחיים! מי לא ירצה לעשות רילוקיישן לקנדה? מדינה נהדרה שבה יש הרבה הזדמנויות נהדרות". דמיאן דיילי מג'מייקה  (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
"הגענו לקנדה לפתוח פרק חדש בחיים שלנו והגדרנו את הפרק הזה כהזדמנות של פעם בחיים! מי לא ירצה לעשות רילוקיישן לקנדה? מדינה נהדרה שבה יש הרבה הזדמנויות נהדרות". דמיאן דיילי מג'מייקה (צילום: רויטרס)

במהלך טקס האזרחות בקלגרי, השופט ג'ואי וודוורד סיפר לקנדים החדשים על האחריות שלהם לתרום לחברה ו"לשמור על קנדה בחיים". "כשאתם הופכים לחלק מקנדה, קנדה הופכת לחלק מכם", אמר השופט.

 

יוסרה בודחרואה, ילידת תוניסיה, לא דיברה אנגלית שוטפת כשהגיעה לקנדה בשנת 2012. אבל כעבור חמש שנים, במהלך טקס האזרחות שבו השתתפה בקלגרי, היא כבר נמצאת בעיצומם של לימודי תואר בהוראה. "היא לא מדכאת אותך", אמרה בודחרואה בהתייחסה למערכת ההגירה הקנדית שמציעה שיעורי שפה בחינם. "אתה תמיד נמצא למעלה כשיש לך תשוקה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
אזרחית קנדית טרייה. מגני חאמד מזנזיבר
צילום: רויטרס
מומלצים