שתף קטע נבחר

 

"רוסיה בטוחה שארה"ב רוצה להפיל את השלטון"

לפי סוכנות הביון בפנטגון, בקרמלין משוכנעים שארה"ב מנסה להחליף את המשטר ברוסיה. בדו"ח נדיר נכתב שרוסיה מאמינה שהניסיונות האמריקניים לקדם את הדמוקרטיה בעולם נועדו לפגוע בה. על ההתערבות בסוריה אמרו בארה"ב: "מעיד על חוסר ביטחון, רוסיה חושבת שאנחנו רוצים להחליש אותה"

בקרמלין משוכנעים שארה"ב מתכוונת להחליף את המשטר ברוסיה - פחד שניזון מעליית המתיחות והתחרות הצבאית בין שתי היריבות מהמלחמה הקרה. כך עולה מדו"ח בלתי מסווג של סוכנות הביון המודיעינית בפנטגון, שאמור להתפרסם ביממה הקרובה בארה"ב.

 

הדו"ח שהגיע לידי AP מראה שברוסיה הולכת וגוברת החשדנות כלפי ארה"ב. לפי הדו"ח "למוסקבה יש חוסר אמון עמוק במאמצים של ארה"ב לקדם את הדמוקרטיה ברחבי העולם", והיא מחשיבה את הדבר לחלק מ"קמפיין אמריקני" לבסס בעולם ערכים אחידים.

מפגן כוח של צבא רוסיה במוסקבה

מפגן כוח של צבא רוסיה במוסקבה

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

ולדימיר פוטין. "חוסר אמון במאמצים של ארה"ב לקדם את הדמוקרטיה" (צילום: EPA) (צילום: EPA)
ולדימיר פוטין. "חוסר אמון במאמצים של ארה"ב לקדם את הדמוקרטיה"(צילום: EPA)

"הקרמליין משוכנע שארה"ב מניחה את היסודות לשינוי משטר ברוסיה, אמונה שהתחזקה אחרי האירועים באוקראינה", נכתב בדו"ח עם התייחסות לטענה של ולדימיר פוטין שהממשל האמריקני אחראי להדחת הנשיא האוקראיני ויקטור ינוקוביץ' ב-2014. רוסיה הגיבה אז בסיפוח חצי האי קרים, ובתמיכה בבדלנים פרו-רוסים במזרח אוקראינה.

 

"מוסקבה חוששת שארה"ב מנסה להכתיב נורמות בינלאומיות שמאיימות על יסודות הקרמלין, כדי להעניק אשראי להתערבות זרה בענייני פנים רוסיים", נכתב. הדו"ח, ששמו "כוח הצבאי הרוסי", הוא הדו"ח הבלתי מסווג הראשון של סוכנות הביון בפנטגון מזה יותר מ-20 שנה. שמו של הדו"ח מזכיר סדרת דו"חות מודיעיניים מתקופת המלחמה הקרה - "הכוח הצבאי הסובייטי". סדרת הדו"חות הסתיימה ב-1991 עם פירוק ברית המועצות.

טראמפ בשיחת טלפון ראשונה עם פוטין בחדר הסגלגל (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
טראמפ בשיחת טלפון ראשונה עם פוטין בחדר הסגלגל(צילום: רויטרס)
  

וינסנט סטיוארט, שעומד בראש סוכנות הביון של הפנטגון, כתב בהקדמה לדו"ח שרוסיה יכולה לשפר את יכולותיה במהלך העשור הקרוב. האידיאולוגיה הרוסית שמזכירה את הדעות במלחמה הקרה אינה חדשה, אך הדו"ח מזהיר שמוסקבה "מתכוונת להשתמש בצבא שלה כדי לקדם יציבות במונחים שלה".

 

במהלך שמונה שנותיו של ברק אובמה בבית הלבן הידרדרו היחסים בין ארה"ב לרוסיה לשפל, שהפרק האחרון בו הוא טענות להתערבות רוסית בבחירות לטובתו של דונלד טראמפ. בתווך היו מחלוקות קשות בנוגע לאוקראינה ולסוריה – שם מסייעת רוסיה לכוחותיו של אסד וארה"ב תומכת במורדים שנלחמים בו.

יחסים עכורים. פוטין ואובמה (צילום: AFP) (צילום: AFP)
יחסים עכורים. פוטין ואובמה(צילום: AFP)
 

הבטחות הקמפיין של טראמפ הקנו לו אהדה בקרמלין, אך הקשרים לא השתפרו מאז שנכנס לבית הלבן. באפריל טראמפ אמר כי ייתכן שהיחסים בין המדינות נמצאים ב"שפל של כל הזמנים". טראמפ צפוי לפגוש לראשונה את פוטין בשבוע הבא בוועידת G20 בגרמניה.

 

העבודה על הדו"ח המודיעיני של הפנטגון התחילה הרבה לפני ניצחון טראמפ, ומשקפת את השקפת העולם של הפנטגון על הזירה הביטחונית הבינלאומית, אחרי כמעט 20 שנה שארה"ב מתרכזת בעיקר בלוחמה בטרור ובמלחמות במזרח התיכון.

טיל אמריקני בדרך לתקיפה בסוריה, אחרי הטבח הכימי באפריל (צילום: AFP) (צילום: AFP)
טיל אמריקני בדרך לתקיפה בסוריה, אחרי הטבח הכימי באפריל(צילום: AFP)

רוסיה נמצאת כרגע בלב דיון בקונגרס על ביטחון לאומי, שבו מנסים הפוליטיקאים להכריע איך צריך להתמודד עם פוטין ואם ההתבססות הצבאית שלו בעולם, שנחשבת כאיום על נאט"ו, והטענה שהתערב בבחירות דורשת גישה חדשה של ארה"ב.

 

ג'ים קודלה, דובר סוכנות הביון של הפנטגון, אמר שהדו"ח לא קשור לאירועים אחרונים. בדו"ח מפורטות היכולות של הצבא הרוסי. אין בו פרסומים חדשים על היכולת הצבאית של רוסיה, אך נכתב בו שהיא הצליחה להתאושש ולשקם את הצבא, כולל חיל הים וחיל האוויר שלה, אחרי פירוק ברית המועצות.

חדר המצב של טראמפ בזמן התקיפה בסוריה (צילום: AFP) (צילום: AFP)
חדר המצב של טראמפ בזמן התקיפה בסוריה(צילום: AFP)
  

"הצבא הרוסי היום נמצא במגמת עלייה, לא כמו הכוחות הסובייטיים שהתמודדו מול המערב במלחמה הקרה", נכתב בדו"ח. הוא מתאר שלעומת צבא ברית המועצות הצבא הרוסי "קטן, נייד ומאוזן יותר", ומסוגל לבצע את כל פעילויות הלוחמה המודרנית.

 

בתור דוגמה מציין הדו"ח את ההתערבות בסוריה, שהחלה ב-2015. בדו"ח נכתב כי ההתערבות הרוסית "שינתה את כל הדינמיקה של הסכסוך, חיזקה את משטר אסד והבטיחה שלא יכול להיות פתרון בלי הסכמתה של רוסיה".

 

"עם זאת, המעשים האלה מעידים גם על תחושה עמוקה של חוסר ביטחון", נכתב בדו"ח. "מוסקבה מאמינה שארה"ב רוצה להחליש אותה, ברוסיה ובשאר העולם".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AFP
נשיא רוסיה ולדימיר פוטין
צילום: AFP
מומלצים