"להצדיע לטביעת האצבע שהותיר בהיסטוריה": מנהיגי העולם באשכבת הקנצלר קוהל
קנצלרית גרמניה מרקל, נשיא צרפת מקרון, נשיא ארה"ב לשעבר קלינטון ומנהיגים נוספים בעבר ובהווה הגיעו לחלוק כבוד אחרון לקנצלר גרמניה שהלך לעולמו לפני כשבועיים. טקס האשכבה התקיים בפרלמנט האירופי בשטרסבורג
כבוד אחרון ל"אבי איחוד גרמניה". ראשי ממשלות ונשיאים מכל העולם הגיעו היום (שבת) לשטרסבורג שבצרפת, ללוות בדרכו האחרונה את קנצלר גרמניה לשעבר הלמוט קוהל שהלך לעולמו לפני כשבועיים בגיל 87. בטקס האשכבה שהתקיים בפרלמנט האירופי בעיר השתתפו, בין היתר, קנצלרית גרמניה אנגלה מרקל, ראש ממשלת בריטניה תרזה מיי, נשיא צרפת עמנואל מקרון, ראש ממשלת רוסיה דמיטרי מדבדב, ראש הממשלה בנימין נתניהו ונשיא ארצות הברית לשעבר ביל קלינטון.
קוהל הוא המנהיג האירופי הראשון שזוכה לטקס אשכבה מטעם האיחוד האירופי. בטקס נכחו כ-20 מנהיגי מדינות וכ-800 אורחים. "הלמוט קוהל העניק לנו את ההזדמנות להיות מעורבים במשהו שגדול יותר מאיתנו", ספד לו הנשיא לשעבר קלינטון. "הוא היה מוכן לתת עדיפות לשיתוף פעולה בינלאומי על פני אינטרסים מדיניים".
גם ראש הממשלה הרוסי מדבדב, נשיא ספרד לשעבר פליפה גונזלס ובכירי האיחוד האירופי ספדו לקוהל. הנשיא הצרפתי מקרון וקצנלרית גרמניה מרקל נשאו את הנאומים האחרונים. "הלמוט קוהל היה שותף ובעל ברית חיוני עבור צרפת", ספד לו מקרון. "אבל יותר מכך, הוא היה חבר. אנחנו כאן כדי להצדיע לטביעת האצבע שהותיר בהיסטוריה". מלשכת ראש הממשלה נמסר כי נתניהו הוזמן לשאת דברים, אך החליט לסרב בשל מגבלות השבת.
ראש הממשלה נתניהו לחץ ידיים למרקל, מקרון, קלינטון, מיי ועוד. הוא הודה למרקל על סיום ההליכים בגרמניה לקראת החתימה על מזכר הבנות לסיוע ביטחוני(בדבר הצוללות). מקרון אמר לנתניהו כי הוא מצפה לראותו בפריז בעוד שבועיים. השניים קבעו להיפגש בבירת צרפת בטקס לציון 75 שנה לגירוש יהודי צרפת, שבו ינאמו מקרון ונתניהו. לאחר מכן יגיע ראש הממשלה לארמון האליזה, לפגישת עבודה עם נשיא צרפת.
ארונו של קוהל שהונח במרכז אולם הפרלמנט כוסה בדגל האיחוד האירופי, ולפניו הונחו שלושה זרי פרחים, אחד בצבעי דגל גרמניה המערבית, שני מטעם האיחוד האירופי וזר שלישי מטעם אשתו מייקה ריכטר שעליו נכתב "באהבה, מייקה". לאחר הטקס ארונו של קוהל יועבר לעיר שפייר בגרמניה, שם תתקיים הלווייתו עם תפילה המונית וטקס צבאי.
קוהל כיהן כקנצלר למשך הזמן הרב ביותר לאחר מלחמה העולם השנייה, בין השנים 1982 ל-1998, אז בין היתר אוחדו שני חלקיה של גרמניה. הלמוט היה כוח מניע מאחורי הנהגת מטבע האירו ושכנוע וביטול המארק הגרמני. הוא היה דמות מרשימה שקיימה מערכת יחסים קרובה עם הנשיא הצרפתי לשעבר פרנסואה מיטראן, שביחד דחפו למען איחודה של אירופה.