שתף קטע נבחר
 

ישראל יכולה להרוויח מהצמיחה בהודו ובענק

הצמיחה הכלכלית הצפויה של הודו היא מהירה יותר מזו של כל מדינה אחרת, ועומדת היום על 7.6% לשנה. על כן הפוטנציאל עבור התעשייה והכלכלה הישראלית הוא עצום

ביקורו ההיסטורי בישראל של ראש ממשלת הודו, נרנדרה מודי , מהווה הזדמנות פז לתעשייה הישראלית לחבור לשותפים הודים ולצמוח יחד איתם, הן בתוך השוק ההודי עצמו והן בשוק הגלובלי. יש לנצל את הביקור לפתיחת דפים נוספים ביחסים הכלכליים, התעשייתיים והמסחריים בין שתי המדינות, שכן הודו היא מעצמה עולה בכלכלה העולמית, וישראל יכולה לקחת חלק במסע צמיחה כלכלי זה.

 

מקומה של הודו בכלכלה העולמית הולך ותופס מקום חשוב ביותר. בשנים הקרובות היא צפויה לעבור את סין מבחינת גודל האוכלוסייה, אך חשוב מכך, מבחינת הרכב האוכלוסייה, שכן האוכלוסייה ההודית היא צעירה ודינמית, בעוד שבסין האוכלוסייה הולכת ומזדקנת. בנוסף, הצמיחה הכלכלית הצפויה של הודו היא מהירה יותר מזו של כל מדינה אחרת, ועומדת היום על 7.6% לשנה. על כן הפוטנציאל עבור התעשייה והכלכלה הישראלית הוא עצום, ולא ניתן להתעלם מההתפתחויות הכלכליות הללו.

 

ראש הממשלה נתניהו עם ראש ממשלת הודו מודי (צילום: חיים צח, לע"מ) (צילום: חיים צח, לע
ראש הממשלה נתניהו עם ראש ממשלת הודו מודי(צילום: חיים צח, לע"מ)

 

אם עד היום הסחר בעיקרו היה בתחום היהלומים והביטחון, הרי שכעת האתגר הוא להרחיב אותו לתחומים אזרחיים, בעיקר בתחומי החקלאות, המים, הרפואה, הסייבר ואנרגיות מתחדשות.

 

אולם, ראש ממשלת הודו הכריז על מדיניות Make in India, שמהווה אתגר, שכן המטרה של ממשלת ישראל היא לא רק לייצר מקומות עבודה בהודו, אלא ליצור גם מקומות עבודה ולהרחיב את הפעילות התעשייתית בישראל.

 

ממשלת הודו מתכננת גם פרויקטי תשתית אדירים שבהם נצטרך לכלכל את מעשינו, כך שהתעשייה הישראלית תוכל להשתלב בתכניות אלו. כבר כיום משולבות חברות ישראליות בפרויקטים חקלאיים בהודו, ויש לקוות שהן תוכלנה להרחיב את פעילותן. בתחום הטכנולוגיה העילית.

 

 

על כן יש לברך על החלטת ממשלת ישראל מיום ראשון שעבר להקצות תקציבים ייעודיים לכל משרד ממשלתי על מנת להרחיב את שיתוף הפעולה עם הודו. נשאר לקוות שתקציבים אלו אכן יגיעו ליעדם וייעשה בהם שימוש מושכל. במיוחד חשוב הסיוע של משרד הכלכלה והתעשייה לחברות המנסות לפרוץ לשוק ההודי. החדירה לשוק ההודי הינו תהליך ארוך ואיטי המצריך משאבים רבים, ומדינה הרוצה לפתח את השוק חייבת להשתתף יחד עם החברות בסיכון ובמאמץ הפריצה לשוק חשוב זה.

 

כמו כן יש לשאוף לחדש גן את המשא ומתן לכינון איזור סחר חופשי בין שתי המדינות. הסכם שכזה יכול לסייע רבות לקידום הסחר והיחסים הכלכליים בין שתי המדינות.

 

שרגא ברוש, נשיא התאחדות התעשיינים

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ניצן דרור
שרגא ברוש, נשיא התאחדות התעשיינים
צילום: ניצן דרור
מומלצים