שתף קטע נבחר

 

מפעלי הטילים של חיזבאללה: "בעומק 50 מטר מתחת לאדמה"

מגזין צרפתי חושף פרטים חדשים על מפעלי הטילים שאיראן מקימה עבור חיזבאללה בלבנון. המפעלים, שעליהם אמר הרמטכ"ל כי הם "בראש סדר העדיפויות", ממוקמים בצפון בקעת הלבנון ובאזור בין צור לצידון ונבנים מתחת לאדמה עם ביצור כדי ש"מטוסי חיל האוויר הישראלי לא יפגעו בו"

 

מגזין צרפתי בשם Intelligence Online מדווח פרטים חדשים על מפעלי הטילים שאיראן מקימה עבור ארגון חיזבאללה בלבנון. לפי הדיווח, שצוטט היום (א') באתר אופוזיציה סורי ובאתר החדשות האיראני "פארס", מדובר בשני מפעלים בשני אזורים שונים, שנבנים בעומק של 50 מטר מתחת לאדמה ובביצור מורכב כדי למנוע פגיעה של מטוסי חיל האוויר הישראלי.

 

המגזין הצרפתי טוען כי מפעל אחד מוקם באזור אל-הרמל בחלק המזרחי של בקעת הלבנון בצפון מזרח המדינה. לפי הדיווח, במפעל הזה ייצרו טילי פאתח 110 שיכולים להגיע למרחק של כ-300 ק"מ ולשאת ראש קרב במשקל של כ-400 ק"ג.

דגם של טיל פאתח 110 (צילום: AP) (צילום: AP)
דגם של טיל פאתח 110(צילום: AP)
 

את המפעל השני בונים באזור בין הערים צור וצידון, בדגש על שכונת אל-זהארני. גורם במשמרות המהפכה של איראן, שמממנת דה-פקטו את הקמת המפעלים, אמר בחודש מרס האחרון כי בניית מפעלי הנשק בלבנון כבר החלה.

 

במגזין הצרפתי מדווחים מפי גורמים המעורים בנעשה כי מעל המפעלים שממוקמים מתחת לאדמה הוצבו שכבות על גבי שכבות של ביצורים. עוד נטען כי במפעל הטילים עצמו לא בונים אותם באופן מלא אלא מייצרים אותם בחלקים כדי להרכיבם במפעלים שונים במועד מאוחר יותר.

תומך צעיר בחיזבאללה בביירות (צילום: AP) (צילום: AP)
תומך צעיר בחיזבאללה בביירות(צילום: AP)

תחקירן המודיעין רונן סולומון מהבלוג "אינטלי טיימס", אמר בשיחה עם ynet כי לא מן הנמנע שהמיקומים שצוינו במגזין הצרפתי מדויקים יחסית, שכן אזור הרמל בבקעת הלבנון יושב על הציר הלוגיסטי של אספקת הנשק לחיזבאללה, ואילו הטענה לגבי אזור הדרום גם לא משוללת יסוד שכן אותו אזור נמצא ליד חוף הים, מה שעשוי אולי בהמשך להפוך לשדה ניסוים כפי שחמאס עושה ברצועה.

 

לדבריו של סולומון, בעבר הוזכרה צור בהקשר של תעשיית המל"טים של חיזבאללה, ויש אינדיקציות שאיראן הכשירה מהנדסים בשורות חיזבאללה במסגרת הארגונים השונים של הארגון וחברות קש. כמו כן מעריך סולומון שבמפעלים המדוברים מעוניינים לייצר לא רק טילים, אלא גם סוגי אמל"ח אחרים.

 

במערכת הביטחון הישראלית התייחסו לאחרונה לדיווחים על מפעלי הטילים בלבנון. לפני שבוע אמר שר הביטחון אביגדור ליברמן כי ישראל מודעת וערה לנושא. "זו תופעה משמעותית ואין להתעלם ממנה, אבל משנת 2006 פתחנו פער גדול מול חיזבאללה. לא צריך להיכנס להיסטריה ולא לאופוריה בנושא", אמר ליברמן.

 

הרמטכ"ל גדי איזנקוט אמר כמה ימים מאוחר יותר בדיון בוועדת החוץ והביטחון של הכנסת: "זה בראש סדר העדיפויות שלנו, אבל כרגע בצד השני מדובר ביכולת מאוד מצומצמת. אנו פועלים מול זה בכלים שקטים כדי לא להביא להידרדרות. יש לצה"ל יכולת מודיעינית-מבצעית שלא הייתה לצה"ל מאז הקמתו".

 

רועי קייס השתתף בהכנת הידיעה
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים