מואשם ברצח בתו: "בגלל מערכת יחסים עם צעיר מוסלמי"
הנרייט קרא, נוצרייה בת 17 מרמלה, נאלצה לברוח מביתה ולהימלט מבני משפחתה. בכתב האישום שהוגש נגד אביה מתואר כיצד כמה ימים לפני הרצח הוא תקף אותה ואמר לה: "אשב כל החיים בכלא, לא אכפת לי". היא סימסה לחברתה: "אני מפחדת". יום לאחר מסיבת סיום התיכון דקר אותה אביה למוות
התנגד לקשר של בתו עם מוסלמי - ורצח אותה. הפרקליטות הגישה הבוקר (יום א') לבית המשפט המחוזי בלוד כתב אישום נגד סאמי קרא, בן 59 מרמלה, בגין רצח בתו הנרייט קרא, בת 17, בחודש שעבר בעיר. קרא, בן למשפחה נוצרית, מואשם כי דקר למוות את בתו, יום לאחר שחגגה את מסיבת הסיום של התיכון, מפני שהתנגד למערכת יחסים שקיימה עם צעיר מוסלמי.
בידי פרקליטות מחוז מרכז ראיות רבות, בהן עדות של חברה של קרא שסיפרה כי כמה ימים לפני הרצח שלחה לה הנרייט מסרונים ובהם תיארה את האיומים של בני משפחתה עליה. "את לא מאמינה מה עשו לי", כתבה בין היתר. "שולחים אנשים שיהרגו אותי"; "אני כל יום בבית אחר"; "הם מחפשים אותי בכל מקום אפשרי"; "אני מחכה לו (לבן זוגה שהיה במאסר - ג"מ) שייצא, אני מפחדת בחוץ בלעדיו"; את לא מבינה איזה פחד זה, אני לא מאמינה שיש לי עדיין כוח לעמוד על הרגליים ולברוח".
לפי כתב האישום, שהגישה התובעת קרן וקסלר, כשנה לפני הרצח החלה הנרייט לנהל מערכת יחסים עם צעיר מוסלמי - למורת רוחם של הנאשם ומשפחתו. קרא עזבה את הבית בסוף חודש מאי בשל מערכת היחסים הקשה עם הוריה, שהתנגדו לקשר, וכיוון שחשה סכנה לחייה. היא שהתה במקומות מסתור שונים, בין השאר אצל אימו של הצעיר, ששהה במאסר.
בכתב האישום מתואר כיצד אביה, יחד עם אימה ובני משפחה נוספים, ניסו להשיבה הביתה, הן בפניות תכופות למשטרה ודרישה שבתם תוחזר הביתה הן בהפעלת לחצים ואיומים עליה ועל אימו של הצעיר. בשל איומים אלה עזבה קרא את בית אימו של בן זוגה. כמה ימים לפני הרצח איתרו אותה בני משפחתה בבית אימה של חברתה ברמלה, ואחד מהם שבר את הטלפון הנייד שלה. בהמשך, לפנות בוקר, הגיע אביה למקום, התפרע, הכה את הנרייט בסטירות ואיים עליה באומרו: "כמה שישבתי בכלא, אני אשב כל החיים שלי בכלא, לא אכפת לי".
ב-12 ביוני בשעות הערב בילתה קרא במסיבת הסיום של בית ספרה ושבה לבית לפנות בוקר. באותו יום שוחחה עם קרובת משפחה וסיפרה לה כי בסוף השבוע עתיד בן זוגה לצאת מבית הכלא וכי בכוונתה להתאסלם. עם סיום השיחה התקשרה קרובת המשפחה לאביה של קרא וסיפרה לו על כוונותיה. זמן קצר לאחר מכן ניגש האב לדירה שבה שהתה בתו, דקר אותה בסכין שלוש פעמים וגרם למותה.
לפרקליטות גם ראיות נסיבתיות נגד האב, שהיה לבד עם הנרייט במקום ובזמן הרצח. כמו כן, אימו של בן זוגה של הנרייט, ששוחחה עימה בטלפון זמן קצר לפני הרצח, העידה כי שמעה דפיקה בדלת וקול גברי. הנרייט אמרה לה באותה שיחה כי זה קולו של אביה. לאחר שהמשיך לדפוק בדלת היא אמרה שתפתח לו וסיימה את השיחה. האב, כך נטען, רצח את בתו לאחר שפתחה לו את הדלת והתנהג באופן מפליל ותמוה לאחר המקרה. במהלך חקירותיו במשטרה לא השיב לאף שאלה למעט בחקירתו האחרונה בשבוע שעבר, אז ענה באופן חלקי לשאלות, אישר שהוא הדמות שנצפתה יוצאת מהבית ולא הסביר מדוע שהה זמן רב בבית אחיו גם לאחר שנודע לו על מות בתו. על שאלות רבות הוא השיב "לא זוכר".
"תעזבי אותה, שתלך לגיהנום"
עוד בין ראיות המשטרה - עדותה של יועצת בית הספר שבו למדה הנרייט. הנערה התקשרה ליועצת כמה ימים לפני שנרצחה, ביקשה טלפון של עובדת סוציאלית ואמרה כי בני משפחתה מאיימים עליה וכי היא חשה סכנה לחייה. יומיים לפני הרצח התלוננה הנרייט בתחנת המשטרה כי הוריה הכו אותה ואף הציגה סימן כחול בפרק כף ידה. היא סירבה לחזור לביתה, ומדו"ח של העובדת הסוציאלית עולה כי היא ביקשה סיוע בשכירת דירה. הוצע לה מקלט או מסגרת חוץ-ביתית, אך היא סירבה.
כמו כן, בידי המשטרה גם הודעות של אימה של הנרייט שמצביעות על התנגדות המשפחה לקשר עם בן הזוג בשל היותו מוסלמי ומעורבותו בפלילים. אימה של הנרצחת, שנעצרה לאחר הרצח ושוחררה, חששה כי בתה תברח מהארץ ולכן החביאה את דרכונה. לפרקליטות גם שיחה מוקלטת בין האם לאב ביום הרצח. בשיחה זו שאלה אותו מדוע נתן לה ללכת למסיבת סיום התיכון, והוא השיב: "תעזבי אותה, שתלך לגיהינום, לא שווה שקל, לא שווה אפילו לרדוף אחריה, היא זבל, צריך להצליף בה, זרקי אותה כמו כלב, תראי איך היא תהיה".
התובעת בתיק, עו"ד קרן וקסלר, הוסיפה ואמרה כי הטלפון של הנרייט נעלם מזירת הרצח. "הנאשם התנהג בצורה תמוהה ומפלילה", אמרה התובעת. "אחרי האירוע הוא נסע יחד עם אחיו לבת ים, גם אחרי שנודע לו מפרודתו על מות המנוחה בטלפון, גם אחרי שהודיעו לו, הוא נשאר בבית אחיו בבת ים, שותה קפה. רק אחרי עשרים דקות הוא נראה יוצא משם וחוזר לרמלה". עוד אמרה התובעת כי הנאשם ברצח הלך למחסן שסמוך לביתו והוציא משם שקית.
קרא הייתה קרובת משפחה של השופט ג'ורג' קרא. את הבשורה על הרצח קיבל קרא בעת שהיה בבית הנשיא בטקס השבעתו לשופט בית המשפט העליון.
עורכי הדין שוקרי אבו טביק וגיורא זילברשטיין, שמייצגים את סמי קרא, מסרו: "זה לא סוד שבמשפחה הייתה מערכת יחסים עכורה, אם אפשר לומר כך, בין המנוחה לבני משפחתה לאור הביקורת שהייתה לבני משפחתה עליה לגבי התנהגותה. לדעתי הדבר הזה לא הוביל לרצח ולא יכול היה להוביל לרצח. הטענות כלפיה היו אך ורק על מנת שהמשפחה תתאחד מחדש. המשטרה עצרה שלושה אנשים מבני משפחתה: סאמי, דודתו ואחיו, החזיקה אותם זמן רב במעצר, ועובדה שהיום המשטרה לא הצליחה לגבש אישום נגד אחרים ומה שנשאר לה לנסות להרכיב טלאי על טלאי על מנת להגיש כתב אישום נגד סאמי. אין שום ראייה ישירה שהוא משתתף ברצח ולא פורנזית. חולצתו נשלחה במז"פ לחפש שרידי דם והתשובה חד-משמעית שלא. כלי הרצח לא נתפס, המשטרה מנסה בצורה מאוד מלאכותית להגיש אישום כזה, ואני בטוח שבסוף יסתבר שהוא לא היה מעורב והוא יזוכה".