התובע הכללי בירדן: "המאבטח הישראלי לא חסין מבתי דין בינלאומיים"
הפרקליטות הירדנית הודיעה כי סיימה את חקירתה בפרשת הירי בשגרירות בעמאן שגרמה למותם של שני ירדנים: "מייחסים לרוצח 'זיו' אישום של הרג יותר מאדם אחד והחזקת נשק ללא רישיון"
סערת הירי בשגרירות ישראל בעמאן מסרבת לדעוך. התובע הכללי בירדן, אכרם מסאעדה, מסר הערב (יום ה') לסוכנות הידיעות הרשמית "פטרה" כי הפרקליטות סיימה את חקירתה בפרשת התקרית בשגרירות ישראל בירדן ביום ראשון, שגרמה למותם של שני ירדנים. לפי מסאעדה, "הפרקליטות ייחסה לרוצח שנקרא 'זיו' אישום של הרג של יותר מאדם אחד והחזקת נשק חם ללא רישיון".
התובע הכללי הוסיף כי התברר בחקירה שהמאבטח הישראלי נהנה מחסינות דיפלומטית ומשפטית: "החסינות שהוא נהנה ממנה, בהתאם לאמנת וינה, היא רק חסינות פרוצדורלית שלא פוטרת אותו ממשפטים בפני בתי דין בינלאומיים".
עוד ציין התובע כי הפרקליטות העבירה את מסמכי החקירה לשר המשפטים, שאמור לפנות למשרד החוץ לשליחת המסמכים לגורמים המשפטיים הרלוונטיים בצד האחר: "זאת כדי להעמיד לדין את הרוצח המוזכר בהתאם לסעיף 31 של אמנת וינה ליחסים דיפלומטים ובגבולות הפשעים אשר ביצע".
שר החוץ הירדני, איימן א-ספדי, יצא למתקפה חריפה ביותר על ראש הממשלה נתניהו בכינוס הליגה הערבית: "על ראש ממשלת ישראל לדעת שהרברבנות, האבסורדיות, הפרת החוק וזיוף העובדות שמאחוריהן עומד ניסיון להשיג פופולריות - רק תורמות להגברת המתיחות ולהלהטת האווירה.
"במקום להתרכז בצרכים פוליטיים עכשוויים מגונים וטיפשיים שנועדו להעלות את הפופולריות בסקרי דעת קהל על חשבון האמת ועל חשבון הזכויות של אחרים, ובאופן שמסכן את הזכות של העמים לחיות בשלום, בביטחון ובחירות - עליו להיות מחויב לחוק הבינלאומי", אמר הזר. הוא המליץ לנתניהו "לאמץ מדיניות של מתן זכויות, ליצור סביבה שבה ניתן להתקדם לביטחון ושלום שכל עמי האזור ראויים לו".
מוקדם יותר הערב התבהרה עוד יותר המתיחות הרבה בין ישראל לירדן על רקע המשבר הדיפלומטי החמור. מלך ירדן עבדאללה השני הפנה אצבע מאשימה לעבר ראש הממשלה בנימין נתניהו,
ואמר במהלך ישיבה של מועצת המדיניות הלאומית כי "ראש ממשלת ישראל נדרש לעמוד באחריותו ולנקוט צעדים שכוללים את העמדתו לדין של הרוצח, במקום להתייחס לפשע כמפגן פוליטי".
המלך הירדני הוסיף וגינה את "התנהגותו הפרובוקטיבית של נתניהו - שמכעיסה את כולנו, מאיימת על הביטחון האזורי ומשלהבת את הקיצוניים". לדבריו, "להתייחסות של ישראל לפרשת השגרירות ופרשת הרג השופט הירדני במעבר אלנבי, ועוד פרשות נוספות, יהיו השפעה ישירה על טיב היחסים בינינו".
בתקשורת הירדנית פורסמו ציטוטים מהביקור של המלך עבדאללה בסוכנת האבלים של ההרוג הירדני. "הבן שלך הוא הבן שלי. לא נוותר על זכותו", הוא אמר לאביו, זכרייא אל-גוואודה.
התקרית התרחשה ביום ראשון בערב: שני עובדים ירדנים התקינו ריהוט בביתו של איש הביטחון הישראלי, בנוכחות בעל הבית המקומי, ובשלב מסוים התפתח ביניהם ריב. לטענת הירדנים, המחלוקת נסובה על עיכוב בהשלמת העבודה. בשלב מסוים תקף אחד העובדים את איש הביטחון, וזה שלף את אקדחו. מהירי נהרגו אחד העובדים - בנו בן ה-17 של בעלי חנות הרהיטים - ובעל הבית, שככל הנראה כלל לא היה מעורב בעימות.
לאחר האירוע נמלט איש הביטחון לשגרירות ושם התבצר עם שאר השליחים. בתום מאמץ דיפלומטי, כולל ביקור של ראש שב"כ נדב ארגמן בירדן, חזרה המשלחת הישראלית דרך מעבר אלנבי.