"דנים בתגובה צבאית": צפון קוריאה שיגרה טיל בין-יבשתי נוסף
הפנטגון מסר כי הטיל, ששוגר בשעה 23:41 (שעון פיונגיאנג), התעופף אלף ק"מ לפני שנחת במים הכלכליים של יפן. ההערכה היא כי מדובר בטיל דומה לזה ששוגר בתחילת החודש, שהיה הטיל הבין-יבשתי הראשון ששיגרה המדינה המבודדת. הרמטכ"ל האמריקני שוחח עם מקבילו הדרום קוריאני על אפשרויות לתגובה. ראש ממשלת יפן: "השיגורים הללו מוכיחים כי האיום על ביטחוננו חמור וממשי"
צפון קוריאה שיגרה היום (ו') טיל, בצעד שבוצע באופן יוצא דופן בשעות הלילה המאוחרות, לפי השעון המקומי. על פי הפרטים שנמסרו מגורמים רשמיים ביפן, דרום קוריאה וארצות הברית – נראה כי מדובר בטיל בליסטי בין-יבשתי (ICBM) . צבא ארצות הברית מסר כי בעקבות השיגור, הרמטכ"ל האמריקני דן עם מקבילו הדרום קוריאני ב"אפשרויות לתגובה צבאית". בהודעת הצבא נמסר כי "במהלך השיחה, שני הרמטכ"לים הביעו את המחויבות הברורה לברית בין ארה"ב לדרום קוריאה", מסר דובר הרמטכ"ל האמריקני.
גורם רשמי במטה הכללי של דרום קוריאה מסר כי השיגור בוצע בשעה 23:41 (שעון מקומי), ממחוז ג'נג-אנג, שבצפון קוריאה הצפונית. משרד ההגנה האמריקני אישר את דבר השיגור."השיגורים של טילים בליסטיים לטווח בין-יבשתי שצפון קוריאה מבצעת, מוכיחים כי האיום על ביטחון האומה שלנו הוא חמור וממשי", אמר ראש ממשלת יפן, שינזו אבה. הוא הוסיף כי ארצו "תנקוט את כל הצעדים הנחוצים לשם ביטחון אזרחיה".
מזכיר הקבינט היפני, יושיהידה סוגה, אמר כי הטיל התעופף במשך כ-45 דקות. רשת השידור היפנית NHK ציטטה גורם צבאי שאמר כי הטיל הגיע לגובה של יותר מ-3,000 ק"מ. צבא דרום קוריאה מסר כי ההערכה היא שמדובר בטיל בין יבשתי, שהתעופף לטווח של יותר מ-1,000 ק"מ והגיע לגובה של 3,700 ק"מ. גם הפנטגון האמריקני מסר כי הערכתו היא שמדובר בטיל בין יבשתי.
דובר הפנטגון, ג'ף דייוויס, אמר כי השיגור היה צפוי, והוא בוצע ממופיונג-ני, מפעל נשק בצפון המדינה המבודדת. דייוויס הוסיף כי השיגור לא היווה איום לצפון אמריקה. הנתונים שנאספו על מסלולו של הטיל מצביעים על כך שהוא נורה בזווית חדה ותלולה, אך צבר יותר כוח מאשר הטיל ששוגר מוקדם יותר החודש, שגורמים רשמיים בארה"ב ובדרום קוריאה מסרו כי היה טיל בליסטי בין-יבשתי (ICBM), שמסוגל לפגוע בארצות הברית .
צפון קוריאה טענה לאחר השיגור ב-4 ביולי כי הוא היה ניסוי מוצלח של טיל בין יבשתי שהתעופף 933 ק"מ והגיע לגובה של 2,802 ק"מ במשך זמן טיסה של 39 דקות, וביכולתו לשאת ראש נפץ גרעיני גדול וכבד. מייקל אלמן, מומחה טילים אמריקני מהמכון הבינלאומי למחקרים אסטרטגיים, אמר כי ייתכן שהטיל ששוגר היום היה דומה, עם שלב שני בעל עוצמה רבה יותר. אלמן הדגיש כי מדובר בהערכה ראשונית בלבד.
נשיא דרום קוריאה, מון ג'יאה-אין, וראש ממשלת יפן, שינזו אבה, קבעו התייעצויות חירום של המועצה לביטחון לאומי במדינותיהם בעקבות השיגור.
ג'פרי לואיס ממכון מידלברי למחקרים בינלאומיים בקליפורניה, אמר כי הניסוי שבוצע היום, שאינו חסר תקדים, הוא צעד משמעותי בהוכחת היכולת הצפון קוריאנית להסוות את שיגורי הטילים. "שיגור ממקום בלתי צפוי בלילה מוכיח שאיננו יכולים לזהות את הטיל לפני שהם משגרים אותו. הניחוש שלי הוא שהצפון קוריאנים רצו להראות לנו שהם לא מנסים להסתיר את השיגור, אבל שהם יכולים לעשות זאת אם הם רוצים".