ויצו: נסגור 84 צהרונים בת"א ובגבעתיים
הארגון הודיע כי בשל חוק הפיקוח על הצהרונים, שמגביל את העלות ל-935 שקל, אין ביכולתו להפעיל את הצהרונים. נעמת: "המועד האחרון להגשת מכרז נדחה ל-2 באוגוסט. נקווה שיחול בו שינוי שיאפשר לנעמת לגשת למכרז"
ארגון ויצו הודיע הבוקר (יום א') כי לא יפתח בשנת הלימודים הקרובה 84 צהרונים בתל אביב ובגבעתיים, זאת בעקבות חוק הפיקוח על הצהרונים שעבר בשבוע שעבר ומגביל את עלות הצהרון ל-935 שקל. ויצו מפעיל צהרונים רק בערים אלה, ולכן מדובר למעשה בסגירת כל הצהרונים שלו.
מנכ"לית ויצו ישראל שרית ארבל שלחה מכתב להורים ובו כתבה כי בעקבות ההוזלה ייפגעו הורים יחידניים, אימהות שעובדות במשרה חלקית ועוד. "בשל כך אנו נפרדות בצער ודאגה מהפעלת הצהרונים אותם ליווינו עשרות שנים", כתבה ארבל.
בשבוע שעבר התקבל כאמור חוק הפיקוח על הצהרונים, שבמסגרתו נקבע כי מחירי הצהרונים ינועו בין 650 שקל ל-935 שקלים לכל היותר - בהתאם לרפורמת הצהרונים שהובילו שר האוצר משה כחלון ושר החינוך נפתלי בנט בתוכנית "נטו למשפחה".
מנכ"לית ויצו שרית ארבל הודיעה כי בשל ההוזלה לא ייגש הארגון למכרז להפעלת 84 צהרונים בתל אביב וגבעתיים. עד כה שילמו ההורים בערים אלה 1,050 שקל מדי חודש לילד. לטענת ארבל, משמעות ההוזלה היא מתן מענה בסיסי בלבד, שוויצו לא מוכן לקבל.
לדברי ארבל, "מי שייפגעו ישירות הם הורים יחידניים שקיבלו הנחות, אימהות שעובדות בחלקיות משרה, משפחה שיש בה יותר מילד אחד, מענה למשפחות שנקלעות למצוקה כלכלית או אחרת". היא טענה עוד כי "העלות המינימלית לא תיתן מענה לגמישות והבנת צרכים ייחודיים, לפיתוח תוכניות והכשרת הצוותים, לפיקוח על איכות האוכל, לארוחות בוקר בימים ארוכים, לתקשורת רצופה עם ההורים ולנוכחות של מערך הפיקוח בשטח, שכלל עד כה רכזת פדגוגית לכל 20 צהרונים, על מנת להיות ערוכות לתת מענה לכל משבר בזמן אמת".
ארבל הוסיפה כי השירותים שניתנים בצהרון חייבים לכלול צוותי חינוך עם תנאי העסקה זהים לאלה של הבוקר, מה שלא יתאפשר במסגרת ההוזלה. "בשל כל אלו אנו נפרדות בצער ובדאגה, מהפעלת הצהרונים אותם ליווינו עשרות שנים", כתבה ארבל במכתב להורי הילדים. "אנו אסירות תודה, למנהלות הצהרונים, לצוות האדמיניסטרטיבי, לרכזות הפדגוגיות, ובמיוחד לגננות ולסייעות על עבודתן המסורה והמקצועית, בלעדיכן כל זה לא היה אפשרי. אנו מודות לכם ההורים, על האמון שנתתם בנו והפקדתם בידינו את היקר מכול, את ילדיכם. עשינו כמיטב יכולתנו".
עד כה ניגשו חמישה מפעילים למכרז שפורסם בגבעתיים. מעיריית גבעתיים נמסר כי "העירייה תפעיל בשנה הבאה צהרונים במתכונת מלאה. במהלך השבועות האחרונים ערכה העירייה מכרז להפעלת צהרונים, שבמסגרתו נבחרו כמה מפעילים שיפעילו את הצהרונים בעיר בשנה הבאה. העירייה אינה מוכנה להתפשר על איכות הצהרונים, על אף התעריף המופחת שנקבע בחוק הצהרונים ולכן ראש העירייה רן קוניק הודיע הבוקר על סבסוד פעילות הצהרונים מתקציב העירייה ב- 2.5 מיליון שקלים לשנה. איכות החינוך בגבעתיים ושביעות רצון ההורים עומדים לנגד עינינו, גם כאשר נדרש מאיתנו למצוא פתרונות תקציביים יש מאין".
חברת הכנסת ד"ר יפעת שאשא-ביטון (כולנו), יו"ר הוועדה לזכויות הילד ויוזמת חוק הפיקוח על הצהרונים, אמרה בתגובה להודעה על סגירת הצהרונים של ארגון ויצ"ו: "רפורמת הצהרונים מעלה חששות מצד ארגונים שהיו רגילים להרוויח כספים רבים על חשבון הורים צעירים במשך שנים. החשש שלהם טבעי. מסע ההפחדה שמנהלים הארגונים אינו נכון ואינו ראוי. אסור לנצל את רגישות ההורים לסיכול רפורמות שפוגעות בהכנסות, אין לערבב בין חינוך לאינטרסים. אני יודעת שהצהרונים ייפתחו בתחילת השנה במחיר הגון, על אף האיומים. אין מי שיעצור אותנו מלהמשיך לדאוג למשפחות הצעירות בישראל".
מנעמת נמסר בתגובה: "כיום נעמת מפעילה 22 צהרונים בתל אביב. בתנאי המכרז הנוכחיים נעמת לא תוכל להמשיך להפעילם. מכיוון שהעיריה דחתה את המועד האחרון להגשת המכרז ל-2 באוגוסט אנו נמתין בתקווה כי יחול בו שינוי אשר ישנה את התנאים ויאפשר לנעמת לגשת למכרז".
.