התשובה האמריקנית לצפון קוריאה: תיעוד מיירוט טיל בליסטי
צבא ארה"ב במפגן שרירים בעקבות שיגור הטיל הבליסטי הבין-יבשתי האחרון של פיונגיאנג: מערכת ההגנה האמריקנית THAAD יירטה טיל בליסטי לטווח בינוני מעל האוקיינוס השקט: "חלק מהמאמץ להקדים את האיום המתפתח"
מפגן שרירים אמריקני: ארצות הברית הודיעה אתמול (יום א') שהיא ביצעה בהצלחה ניסוי מוצלח במערכת ההגנה האמריקנית מפני טילים Terminal High Altitude Area Defense, THAAD, שנועדה ליירט טילים בליסטיים לטווח קצר ובינוני.
עוד חדשות מעניינות מהעולם בדף הפייסבוק של דסק החוץ
הצבא האמריקני מסר שמערכת ההגנה יירטה טיל בליסטי לטווח בינוני ששוגר מעל האוקיינוס השקט. "סוכנות ההגנה מפני טילים וחיילי צבא ארה"ב מחטיבת התותחנים ה-11 מפורט בליס, טקסס, ביצעו ניסוי יירוט טילים מוצלח תוך שימוש במערכת THAAD", נמסר בהודעת האמריקנים. "טיל בליסטי לטווח בינוני שוגר לאוויר על ידי מטוס C-17 של חיל האוויר האמריקני מעל האוקיינוס השקט". עוד נמסר שמערכת ההגנה שהוצבה באלסקה איתרה את המטרה ויירטה אותה.
הניסוי האמריקני נערך בשעה שהמתיחות עם צפון קוריאה נמצאת בשיא. רק לפני שלושה ימים שיגרה המדינה הקומוניסטית המבודדת טיל בליסטי בין-יבשתי נוסף שנחת במים הכלכליים של יפן. ארה"ב, דרום קוריאה ויפן גינו את הפרובוקציה החדשה מצד פיונגיאנג והבטיחו תגובה.
מפציצים אמריקניים חלפו מעל חצי האי הקוריאני
מנהל הסוכנות להגנה מפני טילים (MDA), ליוטנט גנרל סאם גריבס, אמר שהניסוי במערכת THAAD הוא חלק ממאמץ "להקדים את האיום המתפתח", אולם לא פירט מעבר לכך. "בנוסף ליירוט המוצלח של המטרה, הנתונים שנאספו יאפשרו לסוכנות להגנה מפני טילים לחזק את מערכת הנשק THAAD", הוא אמר.
חיל האוויר האמריקני הודיע אתמול בבוקר כי שני מפציצים אמריקניים חלפו מעל חצי האי הקוריאני בתגובה לשיגור ביום שישי של הטיל הבליסטי של צפון קוריאה. אתמול הודיע שליט צפון קוריאה קים ג'ונג און כי "השיגור מוכיח כי כל שטחה של ארצות הברית נמצא בטווח הפגיעה". שני המפציצים שחלפו על פני חצי האי הקוריאני בשבת היו מסוג B-1B. בהצהרה שמסרה ארצות הברית נאמר במפורש כי זוהי תגובה ישירה לניסוי של פיונגיאנג. עוד נמסר כי למפציצים, שהמריאו מבסיס חיל האוויר האמריקני בגואם, הצטרפו גם מטוסי קרב של צבאות יפן ודרום קוריאה.
THAAD intercepts target in @MDAbmds test, now 15 for 15. https://t.co/2NbTtmj7Va pic.twitter.com/f4EiVtsWtU
— Tom Karako (@tomkarako) 30 ביולי 2017
"צפון קוריאה נותרה האיום החמור ביותר על היציבות באזור", אמר מפקד חיל האוויר האמריקני באזור הפסיפיק, הגנרל טרנס או'שונסי. "אם ניקרא לפעולה, אנחנו מוכנים עם כוח מהיר, קטלני ומכריע - בזמן ובמקום שאותם נבחר".
קים ג'ונג און: "כל שטחה של ארה"ב בטווח פגיעה"
מנהיג צפון קוריאה קים ג'ונג און אמר אתמול כי הניסוי שארצו ביצעה בטיל בליסטי בין-יבשתי ביום שישי "מוכיח כי כל שטחה של ארה"ב הוא בטווח הפגיעה". לדבריו, "זו הייתה אזהרה חמורה לארה"ב". סוכנות הידיעות הרשמית KCNA דיווחה כי המשטר אישר שהניסוי עבר בהצלחה, וכי הטיל היה באוויר 47 דקות ו-12 שניות והתעופף למרחק של 998 קילומטרים.
על פי הדיווח של סוכנות הידיעות הצפון קוריאנית KCNA, מדובר "בניסוי שני מוצלח" של טיל בליסטי בין-יבשתי (ICBM) מדגם "הואסונג-14". עוד דווח כי הטיל הגיע לגובה של 3,724.9 קילומטרים ונחת במים בנקודה שאליה כיוונו אותו. עוד אמר קים כי "תוכנית הנשק של צפון קוריאה היא נכס יקר ערך שאי אפשר לקחת ממנה".
בחודש אפריל התחילה ארה"ב להציב את מערכת ההגנה מפני טילים האמריקנית THAAD בדרום קוריאה - לאור איומי הגרעין של השליט הצפון קוריאני קים ג'ונג און ולמרות ההתנגדות הסינית.
I am very disappointed in China. Our foolish past leaders have allowed them to make hundreds of billions of dollars a year in trade, yet...
— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) 29 ביולי 2017
...they do NOTHING for us with North Korea, just talk. We will no longer allow this to continue. China could easily solve this problem!
— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) 29 ביולי 2017
בממשל האמריקני הביעו באחרונה דאגה הולכת וגוברת מניסויי הגרעין ומניסויי הטילים של צפון קוריאה, וגם מהאיומים שלה לתקוף את ארה"ב ואת בעלות בריתה האסייתיות. לטענת פיונגיאנג, הטילים הבליסטיים הבין-יבשתיים האחרונים ששיגרה מסוגלים להגיע לארה"ב.
סין רואה במערכת THAAD איום על הביטחון הלאומי שלה. לטענת בייג'ינג, מערכת זו איננה מיועדת להתמודד מול האיום הצפון קוריאני, אלא נועדה להרתיע אותה ולאיים עליה תוך שימוש באיום הצפון קוריאני כתירוץ.
כבר לפני שנתיים, בעת שנשיא סין שי ג'ינפינג ביקר בדרום קוריאה, הוא אמר לנשיאה המקומית פארק ג'ן-הייאה שסין מבקשת מסיאול לשקול מחדש את הצבת מערכת ה-THAAD האמריקנית על אדמתה. גם הרוסים, בדומה לסין, רואים בטילים האמריקניים בדרום קוריאה, איום עליהם.
ארה"ב ודרום קוריאה טוענות שוב ושוב שמערכת הטילים היא הגנתית ולא נועדה להוות איום על בייג'ינג ומוסקבה.