ארה"ב במסר לצפון קוריאה: "תם עידן הדיבורים"
בצל המשך שיגורי הטילים הבליסטיים על-ידי המשטר בפיונגיאנג, נשיא ארה"ב דונלד טראמפ שוחח עם ראש ממשלת יפן. הבית הלבן: "השניים הסכימו שצריך לנקוט פעולות נוספות נגד צפון קוריאה". השגרירה האמריקנית היילי: "סין צריכה להחליט אם היא מוכנה לקחת צעד מרחיק לכת"
לארה"ב נמאס מצפון קוריאה: שגרירת ארה"ב באו"ם, ניקי היילי, אמרה הלילה (ב') כי הממשל האמריקני לא יפעל לכינוס דיון נוסף במועצת הביטחון, בעקבות השיגור הנוסף שביצעה צפון קוריאה של טיל בליסטי ארוך טווח - שיכול להגיע לשטח ארה"ב.
"צפון קוריאה כבר נמצאת במרכזן של כמה החלטות של מועצת הביטחון, והיא הפרה אותן בבוטות כמה פעמים", אמרה היילי, ושלחה מסר לבעלת בריתה של צפון קוריאה. "תם עידן הדיבורים. הגיע הזמן שסין תחליט אם היא מוכנה לקחת צעד מרחיק לכת".
היילי המשיכה את דבריו של הנשיא דונלד טראמפ, שאמר בשבת האחרונה: "המנהיגים שלנו בעבר היו טיפשים כשאפשרו לסין להרוויח מאות מיליארדי דולרים בסחר ולא עשו דבר בנוגע לצפון קוריאה. רק דיברו".
טראמפ שוחח הלילה עם ראש ממשלת יפן שינזו אבה, שגם עוקב בדריכות אחר הנעשה בצפון קוריאה. לפי היפנים, השיחה ארכה כ-50 דקות. הבית הלבן מסר בהודעה רשמית כי השניים הסכימו שצפון קוריאה מהווה איום רציני ומתגבר כלפי ארה"ב, יפן ודרום קוריאה.
בבית הלבן הדגישו כי טראמפ הבהיר בשיחה עם אבה שארה"ב מחויבת להגנתה של יפן ושל דרום קוריאה מפני כל תקיפה. דובר של ממשלת יפן אמר לעיתונאים כי השניים לא דנו באפשרויות צבאיות נגד משטרו של קים ג'ונג און, וגם לא ציירו "קו אדום" אפשרי למקרה שכן שיוחלט על תקיפה צבאית.
בשבת הודיעה צפון קוריאה על ניסוי מוצלח בשיגור הטיל הבין-יבשתי Hwasong-14. הטיל טס במשך 47 דקות ו-12 שניות, עבר 998 קילומטרים והצליח לחדור חזרה את שכבת האטמוספירה.
השליט קים ג'ונג און אמר כי הניסוי "מוכיח כי כל שטחה של ארה"ב הוא בטווח הפגיעה". לדבריו "זו הייתה אזהרה חמורה לארה"ב, שאינה חסינה מפני הרס אם תנסה לתקוף".
בתגובה לשיגור ערכו דרום קוריאה וארה"ב ניסוי שיגור טילים. בנוסף הודיע חיל האוויר האמריקני כי שני מפציצים מסוג B-1B חלפו מעל חצי האי הקוריאני.
"צפון קוריאה נותרה האיום החמור ביותר על היציבות באזור", אמר מפקד חיל האוויר האמריקני באזור, הגנרל טרנס או'שונסי. "אם ניקרא לפעולה, אנחנו מוכנים עם כוח מהיר, קטלני ומכריע - בזמן ובמקום שאותם נבחר".
בעקבות השיגור של צפון קוריאה החליטה דרום קוריאה לפרוס ארבע סוללות נוספות של המערכת האמריקנית נגד טילים (THAAD). סין הביעה דאגה מההחלטה, ומשרד החוץ הסיני מסר כי "פריסת המערכות לא תפתור את דאגותיה של דרום קוריאה בנושאי הביטחון אלא תהפוך את המצב למורכב יותר".