שתף קטע נבחר

 

עובדי "אמיליה קוסמטיקס" הפגינו: "רוצים להתפרנס בכבוד"

יום לאחר שהנהלת מפעל הטואלטיקה בירוחם הודיעה על השבתתו, יצאו עשרות מעובדיו להפגין: "אנחנו לא יכולים לחיות בחששות", אמרה יפה אבוקסיס שעובדת במפעל 33 שנים ומשתכרת 5,244 שקל בחודש. ההנהלה: תנאי העבודה במפעל מעולים, והעובדים יודעים זאת

 

מחאת עובדי "אמיליה קוסמטיקס". "לא נוותר" ()
מחאת עובדי "אמיליה קוסמטיקס". "לא נוותר"

מפגינים - וחוסמים: עשרות מעובדי מפעל "אמיליה קוסמטיקס" בירוחם חסמו הבוקר (יום ד') את הצומת המרכזי ביישוב במחאה על החלטת ההנהלה להשבית את עבודת המפעל ולשלוח את העובדים הביתה ללא שכר. העובדים, שחוששים כי השבתת המפעל היא צעד מקדים לפני פיטורים וסגירה, הניפו שלטים וקראו "תנו להתפרנס בזכות ובכבוד".

 

מהלך השבתת המפעל נעשה בעקבות סכסוך עבודה שעליו הכריזה ההסתדרות על רקע משא ומתן להסכם קיבוצי חדש בחברה. יו"ר ההסתדרות במרחב נגב מרכזי, ארמונד לנקרי, אמר: "לא ייתכן שהחברה תנצל את ההון האנושי שלה עד תום, תעסיק את העובדים בשכר מינימלי ותוציא אותם לפנסיה כנזקקים. לצערי, מדובר בהנהלה דורסנית שתעשה הכול על מנת שהעובדים בפריפריה יפחדו לדבר על זכויות כדי שלא לאבד את מקום עבודתם. ההסתדרות מגבה במלוא העוצמה את עובדי 'אמיליה' במאבקם".


 

יפה אבוקסיס, מלגזנית עם 33 שנות ותק ושכר של 5,244 שקל בחודש, אמרה: "השכר שאנו מקבלים לא הולם את הוותק והרווחים שאנו מייצרים לבעלים. לצערי, הגענו לצומת שבו לא משנה לנו אם המקום ייסגר. שכר מינימום שכזה אקבל בכל מקום ובלי להיות מושפלת לאחר 33 שנות ותק. לא פעם רמזו לנו שבגלל שאנו מירוחם כדאי שנתנהג יפה ולא יסגרו את המפעל. אנחנו לא יכולים לחיות בחששות אחרי 33 שנות עבודה".

 

מפעל "אמיליה קוסמטיקס" מייצר מוצרי טואלטיקה ובישום הנמכרים ברשתות השיווק השונות. הוא מהווה חלק מקבוצת "אמיליה פיתוח" שנמצאת בשליטתו של איש העסקים עודד פלר. במפעל מועסקים כ-300 עובדים תושבי האזור (כ-85% מהם נשים), והוא מהווה את אחד ממקורות הפרנסה העיקריים עבור תושבי ירוחם ודימונה.

 

מ"אמיליה קוסמטיקס" נמסר בתגובה כי תנאי העבודה במפעל "מעולים, והעובדים יודעים זאת היטב. ההבנות שהושגו עד כה במשא ומתן היו אמורים לשפרם אפילו יותר. השבתת המפעל היא צעד מיותר, המסכן את קיומו. בדיונים שנערכו אתמול לאורך הלילה הושגה התקדמות משמעותית, והפערים הנותרים גם הם ניתנים לגישור". עוד מסרו: "אנחנו מצרים על בחירת ועד העובדים וההסתדרות לסרב לשוב לעבודה, וחוזרים ומתריעים - נקודת האל חזור, שמשמעותה סגירה של המפעל, קרבה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מחאת עובדי "אמיליה קוסמטיקס"
מומלצים