שתף קטע נבחר

 

בסוף החודש: מזכ"ל האו"ם יבקר לראשונה בישראל וברשות הפלסטינית

במהלך הביקור בן שלושת הימים, אנטוניו גוטרש ייפגש עם ראש הממשלה נתניהו, נשיא המדינה ריבלין ושר הביטחון ליברמן. הוא גם ייפגש ברמאללה עם אבו מאזן וייסע לעזה לבחון מקורב את תוכנית הסיוע של האו"ם לתושבי הרצועה. שגריר ישראל באו"ם דני דנון: "הביקור יאפשר לגוטרש ולנתניהו לבנות מערכת יחסים"

 

ביקור ראשון באזור. גוטרש (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
ביקור ראשון באזור. גוטרש(צילום: רויטרס)

מזכ"ל האו"ם, אנטוניו גוטרש, יערוך בסוף החודש ביקור ראשון בישראל וברשות הפלסטינית מאז נכנס לתפקידו. כך מסרו אמש (ה') דיפלומטים. הביקור יכלול בין היתר את רצועת עזה.

 

במהלך הביקור בן שלושת הימים, שיחל ב-28 באוגוסט, המזכ"ל יקיים שיחות עם ראשי המדינה, ייסע לרמאללה כדי לפגוש את נשיא הרשות הפלסטינית אבו מאזן, ולעזה - שבה האו"ם מפעיל תוכנית סיוע גדולה לתושבי הרצועה.

"מאוד שמחים על הביקור". שגריר ישראל באו"ם דני דנון (צילום: AP) (צילום: AP)
"מאוד שמחים על הביקור". שגריר ישראל באו"ם דני דנון(צילום: AP)

"האו"ם מעוניין לעסוק במצוקת הפלסטינים". שגריר פלסטין באו"ם ריאד מנסור (צילום: EPA) (צילום: EPA)
"האו"ם מעוניין לעסוק במצוקת הפלסטינים". שגריר פלסטין באו"ם ריאד מנסור(צילום: EPA)

שגריר ישראל באו"ם, דני דנון, אמר כי הביקור יאפשר לגוטרש "לבנות מערכת יחסים" עם ראש הממשלה בנימין נתניהו. גוטרש יקיים גם פגישות עם הנשיא ראובן ריבלין ועם שר הביטחון, אביגדור ליברמן.

 

"אנחנו מאוד שמחים על הביקור הזה", אמר דנון. "זו הזדמנות מצוינת למזכיר הכללי לחוות את ישראל, לפגוש את המנהיגים של ישראל ולהבין את האתגרים שישראל ניצבת בפניהם יום וליל".

 

דנון הוסיף כי גוטרש, ראש ממשלת פורטוגל לשעבר, הוא אדם מנוסה. "הוא היה בעבר בישראל. הוא מכיר את מורכבות הסוגיות, הוא לא מישהו שמגיע לאזור שלנו ללא מושג על מה שקורה", אמר דנון והוסיף כי הממשלה תדון בחיזוק יוניפ"יל, הכוח הצבאי לשמירת שלום מטעם האו"ם שמוצב בדרום לבנון, בעקבות סדרה של התנגשויות לאורך קו הגבול בין ישראל ללבנון, המפוקח על ידי האו"ם.

 

השגריר הפלסטיני באו"ם, ריאד מנסור, תיאר את הביקור הקרב כ"בעל חשיבות רבה", ואמר כי הוא מעיד על כך שהאו"ם מעוניין "להגביר את העיסוק במצוקתם של הפלסטינים". מנסור הוסיף: "האו"ם מעורב מאז היווסדו בשאלת פלסטין ויישאר מעורב עד שהשאלה תיפתר על כל היבטיה, על בסיס המשפט הבינלאומי".

 

מאז שהחליף את באן קי-מון ב-1 בינואר, גוטרש היה זהיר בגישתו לסכסוך הישראלי-פלסטיני, בין היתר בעקבות ההאשמות האמריקניות שהאו"ם מוטה נגד ישראל. בחודש מרס, גוטרש דרש שדו"ח שחובר על ידי גוף של האו"ם ייגנז, לאחר שהועלו בו האשמות נגד ישראל כי היא מפעילה משטר אפרטהייד בגדה המערבית. גוטרש הרחיק עצמו תחילה מן הדו"ח, אך ארצות הברית עמדה על כך שהוא ייגנז לחלוטין.

 

במהלך פרץ האלימות האחרון סביב התקנת גלאי המתכות בכניסה להר הבית, גוטרש קרא לרגיעה ולכיבוד של הסטטוס-קוו במקומות הקדושים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: EPA
מזכ"ל האו"ם, אנטוניו גוטרש
צילום: EPA
מומלצים