דיווח: צפון קוריאה ייצרה ראש נפץ גרעיני שניתן להרכיב על טילים
ה"וושינגטון פוסט" חושף הערכת מודיעין אמריקנית לפיה המדינה המבודדת בעולם עשתה צעד משמעותי נוסף לקראת הפיכת היכולות הגרעיניות שלה לצבאיות. בחודש שעבר ערכה המדינה המבודדת שני ניסויים בטילים בין-יבשתיים שלפי הערכות יכולים להגיע לארה"ב
צפון קוריאה הצליחה לייצר באופן מוצלח ראש נפץ גרעיני מוקטן שיכול להיות מורכב על הטילים שלה. כך מדווח הערב (יום ג') עיתון ה"וושינגטון פוסט" שמתבסס על הערכה חשאית שמסרו אנשי מודיעין אמריקנים.
סוכנות הביון של משרד ההגנה האמריקני סיימה בחודש שעבר את הניתוח שמצטרף להערכת מודיעין אמריקנית נוספת לפיה ברשות צפון קוריאה לפחות 60 ראשי נפץ גרעיניים, מספר גבוה ממה שהיו סבורים עד כה.
עוד צוין בדיווח בעיתון האמריקני כי הממצאים הללו צפויים להעמיק עוד יותר את החשש מפני איום צבאי צפון קוריאני, שכן פיונגיאנג מתקדמת בקצב מהיר מהמצופה. בחודש שעבר העריכו גורמים אמריקנים כי צפון קוריאה גם מפתחת מהר מהמצופה את יכולותיה להרכיב טיל בליסטי בין-יבשתי שיכול להגיע עד לערים בארצות הברית.
אתמול גינתה צפון קוריאה את הסנקציות החדשות שהטילה עליה מועצת הביטחון של האו"ם בסוף השבוע, ומסרה שמדובר בהפרת הריבונות שלה ונשבעה לנקוט בתגובה "פעולה צודקת". בהודעה שפרסם המשטר המבודד באמצעות סוכנות הידיעות הממלכתית שלו נמסר שצפון קוריאה לעולם לא תניח את תוכנית הגרעין שלה על שולחן המשא ומתן כל זמן שארה"ב מנהיגה מדיניות עוינת כלפי פיונגיאנג.
בהודעה לא נמסר איזו פעולה בדיוק מתכוונת לנקוט המדינה. "אין טעות גדולה יותר מזה שארה"ב מאמינה שהשטח שלה מוגן מעבר לאוקיינוס", דיווחה סוכנות הידיעות הצפון-קוריאנית KCNA. הסנקציות החדשות על פיונגיאנג עשויות לקצץ בשליש את הכנסות הייצוא השנתיות של קוריאה הצפונית, המסתכמות ב-3 מיליארד דולר.
צפון קוריאה עומדת במוקד תשומת הלב הבינלאומית בחודשים האחרונים, משערכה סדרה של ניסויים בטילים בליסטיים, שניים מהם בחודש שעבר. לאחר הניסוי האחרון לפני כשבוע וחצו גרסו מומחים כי הטיל הצפון קוריאני מסוגל לפגוע אפילו בדנבר או בשיקגו. דיוויד רייט מארגון "מדענים מודאגים" כתב בבלוג שלו שהטיל יכול היה לטוס 10,400 קילומטרים. מייקל אלמן מהמכון הבינלאומי ללימודים אסטרטגיים מעריך כי הטווח מצומצם מעט יותר ועומד על 9,500 קילומטרים.
לדבריו, "החלון לפתרון דיפלומטי עם צפון קוריאה נסגר במהירות. העניין המרכזי הוא שצפון קוריאה ביצעה ניסוי שני מוצלח תוך פחות מחודש. אם ימשיכו בתנופה הזו, הם יוכלו לבסס מערכת שיגור בליסטית בין-יבשתית (ICBM) עוד השנה".