שתף קטע נבחר

 

ההקלה בייצוא הקנאביס: "דואגים לקופת המדינה במקום לחולים"

ההמלצה של משרדי האוצר והבריאות להקל בייצוא קנאביס רפואי התקבלה בתרעומת בקרב החולים שמשוועים לאישור צריכה ועוברים מסכת בירוקרטית איומה. חולה בקרוהן סיפר: "טענו שאני נרקומן או סוחר סמים". ב-ynet נחשף כי השר לביטחון פנים ארדן מתנגד לייצוא ובעמדה נכתב כי המהלך "יפגע בחולים"

 

מנכ"ל משרד האוצר על ייצוא קנאביס    (צילום: גיל יוחנן)

מנכ"ל משרד האוצר על ייצוא קנאביס    (צילום: גיל יוחנן)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

ההמלצה של משרדי האוצר והבריאות לייצא קנאביס מישראל למטרות רפואיות ולמחקר התקבלה בתרעומת בקרב החולים הישראלים שמבקשים אישור להשתמש בקנאביס רפואי. החולים והגופים המלווים אותם מלינים כי בעוד המשרדים רוצים להקל על ייצוא הקנאביס ולעודד אותו, הדרך להשגת קנאביס רפואי בישראל היא ארוכה ומפרכת.

 

איריס אבו-חצרה, בת 48 מקריית ביאליק, סובלת ממחלת קרוהן, ממחלת אדיסון ומפיברומיאלגיה (דאבת השרירים). המחלות הללו גורמות לה לכאבים קשים מנשוא והיא אינה מסוגלת לצאת ממיטתה או לתפקד. ידוע כי קנאביס רפואי עשוי להועיל למצבה והיא אפילו קיבלה מרשמים מרופאים בכירים, ואולם היחידה לקנאביס רפואי במשרד הבריאות שללה את כל בקשותיה ללא סיבה ברורה.

 

"אנשים אחרים שקיבלו קנאביס רפואי ומאובחנים במחלות שיש לי מעידים שחזרו להם החיים. אני לא יודעת אם אי פעם אהיה בריאה, אבל אני מאחלת לעצמי לא להתייסר", היא אומרת.

 

חולה נוסף שנתקל במחסומים מצד היחידה הוא איתם ערד, בן 29 מיבנה, שסובל מקרוהן וכבר תשע שנים מחזיק ברישיון לקנביס רפואי. "הטיפול התרופתי שלי נבנה בצורה הדרגתית עם רופא מומחה, לפי הספר", הוא מספר. "אחרי שראינו שהטיפול עוזר העלינו את המינון ל-80 גרם בחודש. עם הכמות הזאת הייתי במשך ארבע שנים והכול היה בסדר".

קנאביס רפואי (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
קנאביס רפואי(צילום: shutterstock)

אלא שלפתע החליטו ביחידה לקנאביס רפואי כי מדובר במינון גבוה מדי, והוא קוצץ ללא התרעה לשליש מהכמות המקורית. במכתב שקיבל ערד נטען כי "לא ניתן טכנית לצרוך את המינון הזה".

 

לאחר שערער ערד על ההחלטה, הוא קיבל מכתב נוסף, ובו נטען כי השימוש שלו בקנאביס אינו נובע מסיבות רפואיות ולכן אינו מאושר. "אני דוגמה קלאסית לזלזול של משרד הבריאות בחולים. במילים אחרות הם טוענים שאני נרקומן או סוחר סמים", אומר ערד ומוסיף: "זאת למרות שיש לי אישורים מרופאים בכירים שמטפלים בי כבר שנים ומעידים על כך שאני זקוק למינון כדי להקל על הסבל שגורמת המחלה".

 

בעמותה לקנאביס רפואי תקפו את שר הבריאות: "נדמה שכבוד השר הרב ליצמן שכח שעניי עירו קודמים, ובמקום לסייע לאותם הזועקים והסובלים הוא מקדים ומסייע לקופת המדינה ולמדינות אחרות. הפער העצום שקיים בין שאיפות המדינה לייצוא קנאביס רפואי לבין העובדה שלא קיים שום צפי ליישום רפורמת ליצמן שתסדיר ותנגיש את הטיפול בארץ - מבטיח שהחולים הקשים בישראל ימשיכו לסבול ולהיוותר ללא טיפול".

ליצמן. "נדמה שהשר שכח שעניי עירך קודמים" (צילום: אביגיל עוזי) (צילום: אביגיל עוזי)
ליצמן. "נדמה שהשר שכח שעניי עירך קודמים"(צילום: אביגיל עוזי)

מנגד, עו"ד חגית ויינשטוק, שהובילה את הרפורמה בתחום ומתמחה בנושא בארץ ובעולם, טוענת בתוקף כי הייצוא בעצם ייטיב עם החולים. לדבריה, הרפורמה בקנאביס הרפואי החלה משום שבעבר לא הייתה בקרה על איכות החומר שסופק לחולים.

 

"לאף אחד לא היה מושג מה החולה מקבל בעצם. כתוב משהו על השקית ואיש לא בדק. הרפורמה היא בעיקר כדי ליצור תעשייה מסודרת של קנאביס", היא אומרת. לדבריה, בעקבות הרפורמה התרחב שוק הקנאביס וכיום יש כ-30 חוות חדשות שנמצאות בישורת האחרונה לקראת תחילת הגידול.

 

לטענתה, הקנאביס ישווק קודם כול בשוק המקומי ורק העודפים ייוצאו בחו"ל - והרפורמה החדשה תיתן אישורים לעוד חולים: "העניין של הייצוא רק משכלל ומיטיב עם השוק הפנימי. כיום חולים לא מקבלים אישורים כי לא רוצים לאפשר לחוות הקיימות כוח נוסף וחולים נוספים.

 

"אחרי שהחוות הנוספות יקומו והשוק יגדל, המרשמים יינתנו פה בקלות רבה יותר, אני כבר רואה את המגמה. לדעתי, המדינה הולכת להיות מדינת קנאביס".

 

היום נחשף ב-ynet השר לביטחון פנים גלעד ארדן מתנגד להמלצת משרדי האוצר והבריאות וטוען כי ייצוא הקנאביס בטרם הסדרתו בישראל הוא מעשה לא אחראי: "סכנה בזליגת הסם לשוק הפלילי ולבני נוער, המטופלים הרפואיים בארץ עלולים להיפגע", נכתב בעמדת המשרד שמזהיר גם כי המהלך יפגע בחולים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
קנאביס רפואי
צילום: shutterstock
מומלצים