שתף קטע נבחר

 

האיום הצפון קוריאני: "בזכות טכנולוגיה מאוקראינה"

"ניו יורק טיימס" מדווח כי ההצלחות האחרונות בתוכנית הטילים של פיונגיאנג נובעות ממנועים מתקדמים שרכשה צפון קוריאה ממפעל נשק אוקראיני. שיתוף הפעולה נוצר לאחר שרוסיה נטשה את המפעל בשל האיבה בין המדינות. אוקראינה מכחישה: "זו פרובוקציה רוסית"

 

ניסוי בטיל בליסטי שעשתה צפון קוריאה    (צילום: רויטרס)

ניסוי בטיל בליסטי שעשתה צפון קוריאה    (צילום: רויטרס)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

כך הצליחה צפון קוריאה לקדם את תוכנית הטילים שלה: העיתון "ניו יורק טיימס" דיווח הערב (ב') כי המשטר בפיונגיאנג הצליח לרכוש מנועי טילים עוצמתיים ששיפרו את יכולות השיגור ממפעל נשק אוקראיני שסייע רבות לתוכנית הטילים של רוסיה.

 

העיתון פרסם את הדברים מפי מומחה והערכות מתוך מסמכים מסווגים של סוכנויות המודיעין האמריקניות. לפי המסמכים ודברי המומחה, מייקל אלמן מהמכון ללימודים אסטרטגיים, צפון קוריאה החליטה לשנות כיוון בשל הכישלונות בשיגורים ובשנתיים האחרונים פנתה לספקים אחרים.

שיגור טיל בליסטי של צפון קוריאה (צילום: AP) (צילום: AP)
שיגור טיל בליסטי של צפון קוריאה(צילום: AP)
 

לפי הדיווח, המנועים הללו עברו דרך כמה מתקנים סובייטים, בהם מפעל טילים אוקראיני בעיר דנייפרופטרובסק. במהלך המלחמה הקרה, המפעל הזה שימש את ברית המועצות לחימוש טילים והוא עדיין נותר אחד מיצרני הטילים המרכזיים של רוסיה כיום.

 

עם זאת, מאז הדחתו של נשיא האוקראיני הפרו-רוסי ויקטור ינוקביץ' בשנת 2014, המפעל בבעלות המדינה נקלע לקשיים. רוסיה החלה לבטל משלוחים והמצב שיחק לטובתה של צפון קוריאה שקפצה על המציאה.

אוקראינה מכחישה. הנשיא פטרו פורושנקו (צילום: AFP  ) (צילום: AFP  )
אוקראינה מכחישה. הנשיא פטרו פורושנקו(צילום: AFP )
 

"סביר מאוד להניח שהמנועים הללו הגיעו מאוקראינה לידיה של צפון קוריאה", הסביר אלמן. "השאלה שעולה היא כמה מנועים מחזיקים הצפון קוריאנים והאם אוקראינה אכן מסייעת להם".

 

אלמן ציין כי חוקרי האו"ם גילו בעבר כי צפון קוריאה ניסתה לגנוב סודות ביטחוניים מאוקראינה בנוגע לפיתוח טילים, בדגש על מערכות טילים מתקדמות ומערכות תדלוק. המפעל האוקראיני הכחיש בחודש שעבר שהוא נמצא בקשיים ולכן הוא מוכר טכנולוגיות למדינות נוספות ברחבי העולם לאחר שהואשם במכירת נשק לסין: "אנו לא מוכרים טכנולוגיות מחוץ לאוקראינה".

 

סוכנויות המודיעין האמריקניות לא האמינו לטענות שהגיעו מהמפעל האוקראיני, אך הדגישו כי אין הוכחות שהנשיא הנוכחי פטרו פורושנקו יודע על המכירה שקרתה או לא קרתה. יועצו הבכיר לביטחון לאומי של נשיא אוקראינה הכחיש מעורבות של מדינתו בתוכנית הטילים של צפון קוריאה.

 

"אין שום בסיס לטענות וכנראה מדובר בפרובוקציה של שירותי הביון הרוסיים כדי לטייח את הפשעים שלהם עצמם", אמר היועץ אלכסנדר טורצ'ינוב.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AP
שיגור טיל צפון קוריאני
צילום: AP
מומלצים