שתף קטע נבחר

 

אופס: תחנות רדיו בגואם שידרו בטעות אזהרת תקיפה והבהילו אלפים

האי הקטן נתון כבר שבוע לאיומי טילים מצד צפון קוריאה, וטעות אנוש שהובילה לשידור אזהרת חירום בשתי תחנות רדיו במשך רבע שעה גרמה, באופן טבעי, לפאניקה. הרשויות הרגיעו: "זה היה ניסוי שהשתבש, אין סכנה"

תרגיל בדרום קוריאה של מתקפת טילים מצפון קוריאה. ארכיון (צילום: AP) (צילום: AP)
תרגיל בדרום קוריאה של מתקפת טילים מצפון קוריאה. ארכיון(צילום: AP)

לאחר שבוע של איומי טילים מצדה של צפון קוריאה, תושבי גואם התעוררו הלילה (יום ג') לתחושה שתרחיש האימים אכן הגיע. כלי תקשורת בבריטניה דיווחו כי שתי תחנות רדיו באי הקטנטן באוקיינוס השקט שידרו בטעות "אזהרת סכנה אזרחית" שאמורה להיות משודרת בעת תקיפה צבאית והבהילו, בצדק, עשרות אלפי בני אדם. ככל הנראה מדובר בטעות אנוש.

 

ב"גרדיאן" דווח כי שתי התחנות, האחת תחנת מוזיקה והשנייה משדרת תכנים דתיים נוצריים, הפעילו בשעה 00:25 (שעון מקומי) את מערכת ההתרעה לשעת חירום בעקבות "זיהוי סכנה" בקרבת גואם – טריטוריה אמריקנית שעומדת כאמור בלב המשבר עם צפון קוריאה, שמאיימת להפציץ בקרבתה על רקע המתיחות מול וושינגטון.

 

אזהרות מסוג זה הן נדירות ביותר ונועדו כדי להזהיר את הציבור מפני איום מידי כמו תקיפה צבאית או מתקפת טרור. האזהרה ששודרה ברדיו ארכה כ-15 דקות ולא ציינה מהו האיום שניצב בפני תושבי האי. גורמים רשמיים הסבירו אחר כך כי אזהרת חירום אמיתית תכלול גם תיאור של האיום הספציפי שנשקף לגואם.

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

גואם בימים שבשגרה (צילום: AFP) (צילום: AFP)
גואם בימים שבשגרה(צילום: AFP)

"ניסוי כריזת החירום לא היה קשור לשום מקרה חירום, איום או אזהרה", נמסר בהודעה רשמית מהמשרד לביטחון המולדת בגואם. עוד נמסר כי הרשויות פועלות עם תחנות הרדיו באי "כדי לוודא שטעות אנוש כזו לא תתרחש שוב".

 

בימים האחרונים הזהירו בצפון קוריאה כי ישגרו ארבעה טילי הוואסונג-12 לעבר הטריטוריה האמריקנית, שבה מתגוררים כ-160 אלף בני אדם, בהם כמה אלפי אנשי צוות של הצבא האמריקני שמתחזק שני בסיסים צבאיים גדולים במקום. הרשויות באי קראו להרגיע את הרוחות וציינו כי האיומים מפיונגיאנג עדייו במסגרת "מלחמת מילים" ולא נשקף איום ממשי למקום.

 

"אנחנו מזכירים לתושבים ולמבקרים להישאר רגועים", אמר ג'ורג' שרפורוס, היועץ לביטחון לאומי של גואם. "אין שום שינוי ברמת האיום ואנחנו ממשיכים בעסקים כרגיל. אנחנו ממשיכים לתקשר עם השותפים הצבאיים והפדרליים שלנו שלא קיבלו שום מידע שלפיו קיים איום מידי על גואם".

 

 

מודאגים בגואם: "מחר אולי לא נהיה פה"    (צילום: רויטרס)

מודאגים בגואם: "מחר אולי לא נהיה פה"    (צילום: רויטרס)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 
הופעה פומבית ראשונה של קים זה שבועיים:
 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)
 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)
 
הלילה אף דווח כי מנהיג צפון קוריאה, קים ג'ונג און, השהה את ההחלטה על שיגור הטילים לעבר גואם במטרה לעקוב זמן מה נוסף אחר פעולותיה של ארה"ב. במקביל, בוושינגטון איימו כי יירטו כל טיל שיעשה דרכו לעבר האי שבאוקיינוס השקט.

 

בצפון קוריאה דווח כי בהופעתו הפומבית הראשונה מזה כשבועיים, קים ניהל מפגש ארוך עם הפיקוד הצבאי בארצו, בחן את התוכנית ושוחח עליה עם הקצינים הבכירים. בדיווח של סוכנות הידיעות הרשמית בצפון קוריאה נמסר כי קים אמר ש"אם היאנקים (כינוי גנאי לאמריקנים) יתמידו בפעולותיהם המאוד פזיזות ומסוכנות בחצי האי הקוריאני ובסביבתו, ויבדקו את הריסון העצמי של הרפובליקה הדמוקרטית העממית של קוריאה (שמה הרשמי של צפון קוריאה), פיונגיאנג תקבל החלטה משמעותית כפי שכבר הצהירה.

 

"ארצות הברית, שהייתה הראשונה להכניס ציוד גרעיני אסטרטגי רב לאזור, צריכה קודם כל לקבל את ההחלטה הנכונה ולהראות במעשים שהיא מעוניינת להקל על המתיחות בחצי האי הקוריאני ולמנוע התנגשות צבאית מסוכנת".

 

בכירים אמריקנים ונשיא דרום קוריאה ניסו בימים האחרונים להנמיך את הלהבות באומרם כי הסיכון לעימות קרוב אינו גבוה, אך מצד שני הדגישו את נכונותם להגיב צבאית לכל מתקפה מצידה של צפון קוריאה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AP
בורחים למקלט, ארכיון
צילום: AP
מומלצים