שתף קטע נבחר

 
צילום: AFP

תפילת שבת בברצלונה: "לשמר את היחסים עם המוסלמים למרות הפיגוע"

עשרות יהודים הגיעו אמש, כבכל ערב שבת, לבית הכנסת המרכזי בעיר. אך הפעם, יממה לאחר ש-13 איש נדרסו למוות בשדרת לה רמבלה הסמוכה - הרחוב נחסם לתנועה והאבטחה הייתה כבדה מהרגיל. למרות המתח הניכר, המתפללים דווקא רגועים: "מסתובבים עם כיפה ושרשרת חי בלי חשש"

 

 

מתפלל יהודי ושוטרים מחוץ לבית הכנסת המרכזי בברצלונה, אמש (צילום: יואב זיתון) (צילום: יואב זיתון)
מתפלל יהודי ושוטרים מחוץ לבית הכנסת המרכזי בברצלונה, אמש(צילום: יואב זיתון)

 תפילת שבת יממה לאחר הפיגוע: בזמן שמאות מפגינים ספרדים הפרו את התוגה שהשתלטה על שדרת לה רמבלה בברצלונה בקריאות קולניות לקבור את דאעש, בעקבות פיגוע הדריסה שלשום שבו נרצחו 13 איש - במרחק של פחות מ-30 דקות הליכה משם, ערכו אמש (ו') כמה עשרות יהודים קטלונים תפילה בבית הכנסת המרכזי בעיר. הם יצאו בשקט יחסי מההיכל שנמצא ברחוב אבנייר הקטן, חלקם עם עגלות תינוקות, ופרשו לביתם. למרות שבמקום הוצבו מאבטחים חמושים סמויים בלבוש אזרחי, שעטו על גופם שכפצ"ים, במשטרה המקומית לא לקחו סיכון - במהלך התפילה הרחוב נחסם לתנועה משני צדיו על ידי ניידות ושוטרים שהפגינו נוכחות מכל עבר. בדומה לבתי כנסת אחרים באירופה, גם זה המרכזי שבברצלונה לא מאופיין בסממנים יהודיים כגון מגן דוד גדול בחזיתו או כיתובים בולטים בעברית. למעשה, המבנה מהווה חלק מרצף של מבני ציבור ברחוב השקט, שבקלות יכול להפוך למטרה רועשת של דאעש מחד או של שלוחות חיזבאללה בעולם מאידך.

"מוסד יהודי תמיד יכול להיות מטרה לפיגוע". סורנסן (צילום: יואב זיתון) (צילום: יואב זיתון)
"מוסד יהודי תמיד יכול להיות מטרה לפיגוע". סורנסן(צילום: יואב זיתון)

 

 (צילום: יואב זיתון) (צילום: יואב זיתון)
(צילום: יואב זיתון)

 (צילום: יואב זיתון) (צילום: יואב זיתון)
(צילום: יואב זיתון)
בבית הכנסת הסבירו כי הסיבה לנוכחות הדלילה של המתפללים היא חופשות הקיץ של אוגוסט: "אנשים פה מסורתיים וכמו כולם מנצלים את התקופה הזו לנפוש. בדרך כלל בית הכנסת מלא". ויקטור סורנסן, פעיל צעיר ורהוט בקהילה היהודית, יצא לעברי במהלך הביקור במקום, כאשר את המתח בעקבות הפיגוע אפשר היה לחוש - המאבטחים ביקשו שאציג בפניהם דרכון ותעודת עיתונאי, ושלא אצלמם. "הקהילה שלנו מאוד פעילה ומלוכדת, ומוסד יהודי תמיד יכול להיות מטרה לפיגוע, עוד לפני אתמול", אמר אמש. "אני מסתובב ברחובות העיר עם כיפה על הראש ועם שרשרת חי בלי חשש. הפיגוע אתמול העציב את כולנו, ואלה זמנים קשים". לדבריו, היחסים עם הקהילה המוסלמית לא אמורים להיפגע: "יש לנו דיאלוג טוב של שנים עם ראשי הקהילה המוסלמית בעיר ונרצה שזה יישמר. הוא כולל ביקורים הדדיים".

 

 

שליח ynet מדווח מההפגנה בברצלונה    (צילום: יואב זיתון)

שליח ynet מדווח מההפגנה בברצלונה    (צילום: יואב זיתון)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

 

הקהילה היהודית הוותיקה בעיר תחגוג בשנה הבאה 100 שנים להיווסדה מחדש מאז גירוש יהודי ספרד, ואנשיה אף מפיצים עיתון מקומי ועורכים פסטיבל שנתי ופעילות חברתית וחינוכית ענפה לאלפי היהודים שחיים בבירה הקטלונית. "אנחנו לא מרגישים כאן אנטישמיות או פחד מגורמי איסלאם", הוסיף אחד המתפללים שהגיע למקום עם בניו, "גם אין ערבוב בין היותנו חלק מהעם היהודי ואוהבי ישראל לנושאים הפוליטיים. ידעו תמיד לנתק את זה מהקהילה היהודית וטוב שכך".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יואב זיתון
מחוץ לבית הכנסת בברצלונה, אמש
צילום: יואב זיתון
מומלצים