שתף קטע נבחר

 

זוג גאה מגייס כספים לפונדקאות: "זה החלום שלנו ונגשים אותו"

זוגות גאים שמבקשים להביא ילדים בישראל נתקלים בחומת אפליה שמאלצת אותם לפנות לפונדקאות יקרה בחו"ל. ליאור ושניר מנסים לעקוף את המחסום הזה בדרך להורות ולהשיג את הכסף בגיוס המונים: "כזוג חד-מיני, התהליך אינו פשוט ובעיקר מפחיד"

 

 

הפרויקט של שניר וליאור לגיוס כסף לפונדקאות    (צילום: אלי סגל)

הפרויקט של שניר וליאור לגיוס כסף לפונדקאות    (צילום: אלי סגל)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

שניר קנימח (35) וליאור הבר (32) חיים יחד כבר שלוש שנים כזוג, וכדי להגשים את חלומם להפוך לאבות גאים הם פנו לעזרת הפרויקט לגיוס המונים (giveback), במטרה לגייס את סכום הכסף שיאפשר להם לעבור את תהליך הפונדקאות היקר כל כך. "אנו רוצים לחשוף בפניכם מעט מהתהליך שאותו אנו חווים בדרך למימוש שאיפתנו לגדל ילד באהבה גדולה. תקוותנו שבעזרת החלון הזה לחיינו, תסייעו לנו להתחיל להקים משפחה משלנו בתהליך פונדקאות", כתבו בני הזוג. 

 

לגיוס ההמונים של ליאור ושניר- לחצו כאן  

 

"המדינה לצערנו לא מאפשרת לנו להתחתן פה, אז אנו נאלצים להרחיק לדנמרק, הרחק מהאנשים הקרובים לנו, בתהליך שאינו מוכר לנו, כדי להתחתן", כתבו ליאור ושניר. "המדינה אינה מאפשרת לנו לאמץ או לבצע פונדקאות ולכן גם במקרה הזה אנו נאלצים לצאת למסע לבד עד ארה"ב בשביל הסיכוי להקים משפחה. כזוג חד מיני, התהליך אינו פשוט ובעיקר מפחיד.

 

"עבורנו להביא ילד היא משימה מאוד לא פשוטה. הפונדקאות היא תהליך שהחברים וקרובי המשפחה שלנו לא חוו ועל כן אנו חווים אותה לבד ובחרדה גדולה. איזו סוכנות בוחרים? מהיכן מקבלים תרומת ביצית? האם מישהי תסכים לשמש לנו כפונדקאית? האם קרובי המשפחה יהיו לצידנו לאחר הלידה בארה"ב? ועוד שאלות רבות שמשאירות אותנו די לבד במערכה. התהליך הכולל עשוי לפעמים להגיע עד לסכומים של 600 אלף שקל שהם לא בדיוק סכום כסף שזוג צעיר מחזיק".

 

"בזכותכם, נהפוך למשפחה"

ליאור ושניר כתבו שהם מוכנים לעשות הכל כדי להפוך להורים: "אנחנו מוכנים לשים את כל חסכונותינו, את כל האנרגיה שיש בנו ובעיקר את כל האהבה שיש לנו לתת כדי לצאת למסע הזה של הגשמת החלום שלנו. אנו פונים אליכם לעזרה בפרויקט זה כדי שנוכל לצאת למסע עוד בחודשים הקרובים ובתקווה כבר להכיר לכולכם את בננו או בתנו בשנה הבאה. כדי שנהפוך למשפחה ונעניק את האהבה שלנו לילד, אנחנו צריכים את תמיכתכם. בזכותכם, נהפוך למשפחה".

 

 

שניר וליאור רוצים כבר להחליף חיתולים

שניר וליאור רוצים כבר להחליף חיתולים

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

  

 

שניר (מימין) וליאור. "מרגישים שאנשים מתגייסים למען המטרה" ()
שניר (מימין) וליאור. "מרגישים שאנשים מתגייסים למען המטרה"

עורכת הדין ויקטוריה גלפנד, המתמחה בפונדקאות, אימוץ ומשפחות להט"ב, מסבירה את הקושי של אבות גאים להיות הורים לילדים: "עמותת אבות גאים הגישה כמה עתירות לתיקון חוק האימוץ ולתיקון חוק הפונדקאות, בניסיון לפתוח את האפשרויות להורות בפני גברים בישראל. לעת עתה טרם נעשו תיקונים וטרם ניתנה להם פרשנות רשמית מרחיבה על ידי בית המשפט העליון, שיוכלו לאפשר את פתיחת הדלתות גם למי שאינם בזוגיות סטרייטית". כזכור, בתחילת החודש החליט בג"ץ לתת לכנסת ארכה של חצי שנה, כדי להסדיר את החקיקה לגבי פונדקאות לחד-מיניים

 

"גילינו שפונדקאות זה תהליך יקר מאוד, העלות הכוללת היא 600 אלף שקל וגם עם החסכונות שלנו, הלוואה ועזרה מהמשפחה - אנחנו נמצאים עדיין בפער מאוד משמעותי" אמרו שניר וליאור  באולפן ynet. "איפה שהמדינה נכשלת אנחנו פונים לקהילה שתעזור לנו, לערבות הדדית של עם ישראל". ליאור ושניר, זוג גאה שרוצים להיות הורים לילד, מנסים להגשים את חלומם בעזרת גיוס המונים (הדסטארט). "זה צעד הכרחי בשבילנו כדי להקים משפחה", אומר ליאור.

 

יש הרבה אנשים שרוצים לגייס כספים. למה דווקא אתם?

ליאור: "לכולם יש צרות, כולם צריכים עזרה, אבל קיווינו שהסיפור שלנו יגע באנשים קצת. אנחנו מאוד מקווים שאנשים יבינו שאנחנו לא מסוגלים להביא ילדים בעצמנו. משפחות אחרות כן יכולות להביא ילדים בצורה טבעית, בפונדקאות במימון המדינה או בעזרה של הביטוחים. הרי אנחנו משלמים מיסים כמו כולם, אנחנו אזרחים תורמים לחברה. שניר הוא איש חינוך, אנחנו חושבים שגם לנו מגיעה ההזדמנות הזו ובאנו לבקש עזרה מהקהילה".


"מוכנים לשים את כל חסכונותינו ואת כל האנרגיה להגשמת החלום שלנו" ()
"מוכנים לשים את כל חסכונותינו ואת כל האנרגיה להגשמת החלום שלנו"

אם הייתה על השולחן אופציה של אימוץ הייתם שוקלים אותה, לעומת אופציה של אם פונדקאות?

ליאור: "בהתחלה רציתי את האופציה של האימוץ, לי זה הרגיש דבר נכון, אני יודע שלשניר טיפה יותר חשוב העניין של ילד ביולוגי".

 

אחרי כל המאמץ הזה שאתם משקיעים באה המדינה ואומרת באופן רשמי לבית המשפט: "אתם חריגים". מה זה עושה?

ליאור: "זה מאוד פוגע אבל אפשר להסתכל על זה ולגחך, כי יש מחקרים ויש אנשים שמבינים בנושא הזה ואומרים אחרת לגמרי. אי אפשר שלא לחשוב שלא מדובר פה באיזשהו מניע פוליטי. הרגיש לנו שהאמירה הזו, כמה שהיא אומללה, לא משקפת את מה שהציבור חושב".

 

ההמונים התגייסו בינתיים?

ליאור: "הצלחנו לגייס כבר 83 אלף שקל מתוך 150 אלף, את שאר הכסף אנחנו חסכנו בעצמנו. אנחנו מרגישים שאנשים עדיין מתגייסים למען המטרה, הפידבק הוא חיובי מאוד".

 

אם לא תגיעו ל-150 אלף שקל בזמן מסוים, החלום ייגנז?

שניר: "לא, החלום לא ייגנז, אנחנו נמצא את הדרך שלנו. אנחנו באמת אופטימיים ורואים את ההתקדמות של האתר. אנחנו נהפוך למשפחה, זה החלום שלנו ואנחנו נגשים אותו".

 

במשך עשור - רק זוג אחד הצליח לאמץ

עורכת הדין ויקטוריה גלפנד מספרת על המאבק המתמשך של אבות גאים להיות הורים: "בשנת 2008 יצא היועץ המשפטי לממשלה דאז, מני מזוז, בהצהרה שהמדינה תאפשר למאמצים יחידים (גם גברים) לאמץ בישראל – אבל רק ילדים שלא נמצאה עבורם משפחה מאמצת אחרת, עם קדימות למשפחות סטרייטיות. לפי הנתונים שנמסרו על ידי הרשויות בשנת 2017 (בחלוף קרוב לעשור), רק זוג גברים אחד (!) הצליח לקבל ילד לאימוץ בישראל".

 

לדברי עורכת הדין גלפנד, האפשרות כעת היא לבצע הליך פונדקאות רק בארצות הברית או בקנדה. "במסלול הזול ביותר הצפי להוצאה כוללת אינו פוחת מכ-100 אלף דולר, והמסלולים היקרים עוברים בקלות את ה-150 אלף דולר. ממה זה מורכב? 35-30 אלף דולר שהפונדקאית תקבל כתשלום; אלפים רבים לכיסוי כל ההוצאות שיהיו לה לאורך התהליך ("דמי כיס", ביגוד, נסיעות, היעדרות מעבודה, אש"ל וכיוב'), פרמיות ביטוח והשתתפות עצמית בהוצאות רפואיות, עמלות סוכנות בסך של כ-20 אלף דולר (יש פחות, יש יותר), עורכי דין שייצגו את כל הצדדים, ואחד הסכומים המשמעותיים ביותר במשוואה: עלות הליכי ההפריה עם תרומת ביצית, שנאמדת בעשרות אלפי דולרים. מכיוון שהיא אינה נעשית בישראל, היא אינה מכוסה כלל על ידי קופות החולים (על אף כי הוגשו עתירות גם בעניין זה)".

סיכונים משמעותיים ועלות יקרה מאוד. עו"ד ויקטוריה גלפנד (צילום: ניר סגל) (צילום: ניר סגל)
סיכונים משמעותיים ועלות יקרה מאוד. עו"ד ויקטוריה גלפנד(צילום: ניר סגל)
 

 

בכך לא נגמרות העלויות. "הסכומים האמורים אינם לוקחים בחשבון סיכונים משמעותיים נוספים כגון לידה מוקדמת ושהיה ארוכה בפגיה, שתהיה כרוכה גם בעלויות רפואיות גבוהות וגם בהיעדרות ארוכה ממסגרות העבודה של בני הזוג (ואף חשש לפיטורין בצדה), ועלויות שהיה ניכרות במדינה זרה למשך תקופה, שבמקרה הרע יכולה להיות גם כמה חודשים", אומרת עו"ד גלפנד. "מה עוד יכול להגדיל את ההוצאה? הסתברות של הריון לא תקין שצריך להפסיק ולהתחיל מחדש (ולשלם מחדש), או אם לא עלה בידיהם לייצר בפעם הראשונה מספר מספק של עוברים לצורך הולדת הילד וההורים נדרשים לעבור את הליכי תרומת הביצית וההפריה פעם נוספת".

 

עורכת הדין וגלפנד הוסיפה כי "יש כמה מדינות בעולם שמאפשרות אימוץ ילדים על ידי אזרחים זרים, גם למאמצים יחידים או חד מיניים, אך למרבה הצער נראה שלאף גורם רשמי בישראל אין דחיפות לקדם מסלול אימוץ שכזה". לדבריה, לגברים גאים שרוצים להפוך להורים יש שלוש אפשרויות: "האחת, להיכנס להורות משותפת עם אישה ולקוות ליצור מסגרת הוגנת עם אישה זרה, כך שהילד יגדל בביתה לפחות מחצית מהזמן ולרוב יותר.

 

"אפשרות שנייה - למכור או למשכן את נכסיהם, לקחת הלוואות ותמיכה ממשפחותיהם – או כפי שראינו במקרה זה, לעשות הדסטארט לטובת מימון המונים, כדי לעבור הליך פונדקאות בארצות הברית או קנדה". לדברי עורכת הדין גלפנד האפשרות השלישית היא פשוט להמתין. "לא ידוע כמה זמן, עד שיתאפשר להם להפוך להורים ללא השתתפות של אישה זרה כהורה מעורב בגידול הילד שלהם, בעקבות תיקונים מיוחלים לחוק האימוץ וחוק הפונדקאות".

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

בהכנת הכתבה השתתפו אטילה שומפלבי ואלכסנדרה לוקש
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים