שתף קטע נבחר

 

הבדיקה שלא בוצעה: כך פספסה המשטרה את רוצח רינת רואס

דגימת ה-DNA שהביאה להרשעתו של פועל הבניין בילאל שכאר באונס וברצח רינת רואס לפני 12 שנים נלקחה ממנו רק ב-2014. בסיכומי הפרקליטות נטען כי היה "מחדל חקירתי" כשהמשטרה לא ביקשה מהקבלן רשימה שמית של כל הפועלים באתר ולא בדקה את הדיווחים בביטוח הלאומי. השופטת הטיחה במשטרה: "היו 9 צוותי חקירה. איך לא עליתם על זה?"

 

אחרי 12 שנה: הורשע רוצח רינת רואס    (צילום: בראל אפרים)

אחרי 12 שנה: הורשע רוצח רינת רואס    (צילום: בראל אפרים)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

בית המשפט המחוזי בבאר שבע הרשיע הבוקר (ב') את בילאל שכאר (32), תושב בועינה נוג'ידאת, באונס וברצח רינת רואס לפני 12 שנים. שכאר נעצר בשנת 2014 בעקבות אירוע תקיפה בקריית מלאכי, אז נלקחה ממנו דגימת DNA שתאמה לדגימות שנלקחו מגופתה של רואס. שכאר הכחיש את המיוחס לו וטען לאורך כל הדרך כי לא ביצע את האונס והרצח.

 

במהלך ניהול המשפט עלה כי הרוצח של רואס היה מתחת לאף שלהם כל הזמן, ומחדל פשוט וניהול חקירה לא מעמיקה דיו הובילו לכך שלא נלקחה דגימת DNA משכאר עוד בשנת 2005. שכאר עבד באתר בנייה סמוך למקום רציחתה של רואס, אך נעלם מהמקום יום לאחר הרצח. לאחר שהתגלתה גופתה של הצעירה פעלה המשטרה לאתר את כל העובדים באתרי הבנייה הסמוכים.

הנאשם ברצח היה מתחת לאף של החוקרים כל הזמן. רינת רואס ז"ל (צילום רפרודוקציה: גדי קבלו) (צילום רפרודוקציה: גדי קבלו)
הנאשם ברצח היה מתחת לאף של החוקרים כל הזמן. רינת רואס ז"ל(צילום רפרודוקציה: גדי קבלו)

אלא שלמרות שהמשטרה חשדה כי הרוצח הגיע מקרב הפועלים שעבדו באתר בנייה בבניין סמוך, החוקרים לא הגיעו לכל העובדים ולא הגיעו לשכאר ששמו הופיע ברשימת העובדים. בדיקה פשוטה בביטוח הלאומי, שם היו שמות כל העובדים, הייתה חוסכת שנים של עוגמת נפש למשפחתה של רואס. ראש הרכב השופטים, נשיאת בית המשפט רויטל יפה כץ, שאלה את המשטרה: "היו תשעה צוותי חקירה מיוחדים. איך לא עליתם על זה שלקבלן היו עוד פועלים?".

 

בסיכומי הפרקליטות טענו כי "המחדל החקירתי היחיד שהוכח ושהפרקליטות אינה חולקת על קיומו הוא שהמשטרה לא ביקשה מהקבלן רשימה שמית של כל הפועלים באתר, ולא בדקה בזמנו את הדיווחים לביטוח הלאומי כדי לוודא שכל הפועלים שעבדו באתר במועד הרצח נדגמו על ידה לאחר הרצח. כך 'פספסה' המשטרה את הנאשם ולא דגמה אותו בשנת 2005". סניגורו של שכאר, עו"ד אביגדור פלדמן, טען כי הרשלנות של המשטרה בחקירה פגעה בהגנתו של מרשו.

איש לא עלה על הטעות. הרוצח בילאל שאכר (צילום: בראל אפרים) (צילום: בראל אפרים)
איש לא עלה על הטעות. הרוצח בילאל שאכר(צילום: בראל אפרים)

עיון בפרוטוקולים של בית המשפט מראה את האבסורד שבחקירה - מתוך שבעה צוותי חקירה מיוחדים שהוקמו במהלך תשע שנים, איש לא עלה על הטעות המקורית והעלמת העין של צוות החוקרים המקורי. עו"ד טל אדיר כהן מפרקליטות מחוז דרום ביקש לדעת מאחד מחוקרי ימ"ר לכיש, רס"מ איציק חליווה, איך יכול היה לדעת אם הפועלים שבדקו אכן שייכים לקבלן אתר הבנייה.

 

רס"מ חליווה הסביר: "על סמך הדברים שלו. מדובר בבניין ענק, לא יכולנו לבדוק. לא קיבלנו רשימות למרות שמקומות מסויימים שהיינו בהם אמרו שיביאו רשימות מסודרות. זה לא היה בצורה מסודרת, זה קבלני משנה. הוא (א"ק: הקבלן) לא נתן רשימה נוספת ואמר שאלה העובדים שקיימים אצלו".

 

הסניגור של שכאר, עו"ד פלדמן, ניסה לברר למה לא פעלו לאתר את כל העובדים באתר הבנייה ביום הרצח. רס"מ חליווה ענה לו: "אתה מדבר כרגע בראייה לאחור על דברים. אני מדבר איתך על מה שהיה בשטח באותה תקופה. אחרי שהתקבל DNA התקבלה החלטה לצאת לאזור רחוב העצמאות. כל אתר בנייה שמה, מי שנמצא, לדגום ולעשות השוואה". עורך הדין ענה על כך: "החלטה נבונה".

ז'קלין, אימה של רינת רואס, הבוקר בדיון הכרעת הדין בית המשפט (צילום: בראל אפרים) (צילום: בראל אפרים)
ז'קלין, אימה של רינת רואס, הבוקר בדיון הכרעת הדין בית המשפט(צילום: בראל אפרים)

 

משפחת הנרצחת מגיבה לאיתור הרוצח    (צילום: רועי עידן)

משפחת הנרצחת מגיבה לאיתור הרוצח    (צילום: רועי עידן)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

ראש הרכב השופטים, השופטת רויטל יפה-כץ, החליטה להתערב בנקודה הזו ולשאול את החוקר שאלה בסיסית. "עלה בדעתכם שמי שעשה מעשה כזה לא יישאר במקום כדי שידגמו אותו?". חליווה השיב: "עלה בדעתנו שהוא נשאר או עזב. אנחנו אמרנו כל מי שנמצא כרגע". השופטת הקשתה: "אם מישהו עזב?", וחליווה השיב: "אז אנחנו הלכנו ודאגנו לאתר אותו. באותו יום נמסר לי שיש 22 פועלים. כשהגענו בבוקר הוא (הקבלן) אמר שאלה הפועלים שיש, 16 פועלים".

 

עו"ד פלדמן אמר בתגובה לכך: "מתי הוא אמר לכם? כמו שאמר לך בית המשפט, הסברה ההיא שהאיש שביצע את הרצח ב-31 במאי לא יעמוד וימתין לכם שתבואו ותחקרו אותו, שתקחו ממנו דגימה או כל דבר אחר. בפועל יש רשימת פועלים. האיש מדווח לביטוח הלאומי על פועלים שעובדים איתו. יש לנו את הרשימה הזאת".

 

רס"מ חליווה ענה: "הרשימה הזאת הוצאה רק בשנת 2014, היא לא הוצאה בתקופת הרצח".

התקשתה להבין איך במשטרה לא עלו על הטעות. ראש הרכבת השופטים רויטל יפה-כץ (צילום: הרשות השופטת) (צילום: הרשות השופטת)
התקשתה להבין איך במשטרה לא עלו על הטעות. ראש הרכבת השופטים רויטל יפה-כץ(צילום: הרשות השופטת)

עו"ד פלדמן ביקש לעמת את החוקר חליווה עם הטעות שלו. "היה דיווח בזמן אמת על מי שעובד, כמה שעות הוא עובד ובאיזה ימים הוא עובד. אבל לא הגעתם לזה, וזאת הייתה טעות. בפעם הבאה תהיו יותר זהירים".

 

רס"מ חליווה השיב: "לא הייתה פה שום טעות, לעניות דעתי, כי הנתונים שאנחנו אספנו באותם שלבים, אתה מדבר על עניין של מספר ימים אחרי הרצח". ניכר מהפרוטוקול כי עו"ד פלדמן מיואש מהחוקר חליווה. "חוקר, חוקר מהאזור פה לעולם לא יודה בטעות".

 

גם השופטת כץ התקשתה להבין איך איש במשטרה לא עלה על הטעות המיותרת של החוקרים. "היו תשעה צח"מים (צוותי חקירה מיוחדים). אז איך לא עליתם על זה שהיו לו עוד פועלים שלא כולם היו מהשטחים? זאת השאלה של מר פלדמן, זה מה שהוא רוצה להסביר לך, שאם הייתם מוציאים את הטפסים מהביטוח הלאומי".

 

מהמשטרה נמסר בתגובה: "פענוח רצח רינת רואס ז"ל הושג בזכות נחישות המשטרה והתמדה בחקירת המקרה גם בחלוף שנים מיום הרצח. טענות שעניינן חכמה בדיעבד אינן מתיישבות לא עם הדרך שכללה פעולות חקירה רבות וניהול החקירה בנחישות ובמקצועיות, ובטח שלא עם מבחן התוצאה - פענוח הרצח, הגשת כתב האישום והרשעה שהושגה היום בבית המשפט".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הרוצח שאכר והנרצחת רינת רואס
מומלצים