עוד ביקור אמריקני: "אין התחייבות לשתי מדינות"
מחלקת המדינה האמריקנית סיכמה את ביקור המשלחת בישראל וברשות הפלסטינית בראשות ג'ארד קושנר כ"פורה". עם זאת, גם הפעם לא נרשמה התחייבות אמריקנית לפתרון של שתי מדינות. בצד הפלסטיני נרשם תסכול: "ללא חזון, זה רק מו"מ לטובת מועד לפתיחת שיחות"
המשלחת האמריקנית בראשות יועצו וחתנו של נשיא ארה"ב דונלד טראמפ, ג'ארד קושנר, שבה לארה"ב לאחר ביקור נוסף שערכה באזור כולל בישראל וברשות הפלסטינית בניסיון להתניע את המשא ומתן בין ישראל לפלסטינים.
מחלקת המדינה האמריקנית הגדירה את הביקור האחרון, שכלל גם את שליחו של טראמפ ג'ייסון גרינבלט ואת סגנית היועץ לביטחון לאומי דינה פאוול, כביקור "פורה". עם זאת, גם הפעם לא נרשמה התחייבות אמריקנית לפתרון שתי המדינות, דבר שעורר את חמתם של גורמים פלסטינים.
"שני הצדדים מבינים כי השיחות בהובלת ארה"ב הן הדרך הטובה ביותר להשיג הסכם שלום", נמסר בהודעת הסיכום של מחלקת המדינה האמריקנית. ה"וושינגטון פוסט" דיווח מפי גורמים פלסטינים כי ההימנעות האמריקנית מהתחייבות לפתרון שתי המדינות ממשיך לשרת רק את ישראל.
"הבהרנו לאמריקנים את החשיבות בהצהרה פומבית לפתרון שתי המדינות", אמר אשרף כטיב, דובר באש"ף לענייני חוץ. "אבל האמריקנים לא עשו את זה עד עכשיו". העיתון האמריקני דיווח כי בכל הנוגע לממשל בוושינגטון, לא נשללה האפשרות לפתרון של שתי מדינות, אך זה תלוי בישראל ובפלסטינים להסכים על דרך ההתקדמות קדימה. כטיב אמר על כך: "ללא חזון, המשא ומתן יהיה רק עבור מועד לפתיחת שיחות".
הבוקר דיווח העיתון "אל-חיאת" מפי גורמים דיפלומטים מערביים כי המשלחת האמריקנית הבהירה לנשיא הפלסטיני אבו מאזן כי הפסקת הבנייה בהתנחלויות אינה אפשרית, מאחר ותביא לקריסת ממשלתו של בנימין נתניהו. כך דיווח הבוקר (שבת) העיתון "אל-חיאת" היוצא לאור בלונדון. הגורמים אמרו כי המשלחת האמריקנית לא הציגה התקדמות משמעותית במשא ומתן בין ישראל לפלסטינים.
בנוסף לכך, דווח בעיתון כי המשלחת האמריקנית הביעה נכונות לפתרון שתי המדינות, למרות ההבהרה לגבי הפסקת הבנייה בהתנחלויות. עוד דווח כי האמריקנים סירבו לקבוע את גבולות המדינה הפלסטינית לפי קווי 67', והחליטו להשאיר נושא זה פתוח לדיון של שני הצדדים.
בפגישה עם קושנר הודה לו אבו מאזן: "אנו מעריכים מאוד את המאמצים של הנשיא טראמפ, שהודיע מההתחלה שהוא יפעל למען חתימה על הסכם שלום היסטורי - וחזר על מילים אלה יותר מפעם אחת במהלך פגישותינו בוושינגטון, בריאד ובבית לחם".
בסוכנות הידיעות הרשמית של הרשות הפלסטינית ציטטו גם את קושנר, שאמר: "נשלחנו מוושינגטון כדי לדבר על נושא חשוב מאוד עבור הנשיא טראמפ, והוא יחסי השלום בין כל מדינות האזור. הנשיא טראמפ אופטימי מאוד ומקווה להביא עתיד טוב יותר עבור העם הפלסטיני והעם הישראלי. אנו מקווים ששני העמים יצליחו לפעול ולחיות יחדיו למשך שנים רבות, וייהנו משנים טובות הרבה יותר".
בפגישת המשלחת עם נתניהו לפני כן, אמר קושנר כי "הנשיא מחויב למציאת פתרון שיביא לשגשוג ולשלום לכל העמים באזור, ואנו מעריכים מאוד את מאמציו של ראש הממשלה ושל צוותו לעסוק בכך בצורה מחושבת ומתחשבת כפי שביקש הנשיא".
נתניהו אמר: "יש לנו דברים רבים לדון בהם: כיצד לקדם שלום, יציבות, ביטחון ושגשוג באזורנו, ואני חושב שכולם בהישג ידינו. אני שמח לראות אותך ואת המאמצים שאתה מוביל בשם הנשיא, עם ג'ייסון וחברי הצוות. אני סבור שזה משקף את הברית החזקה בינינו ואת היעדים החשובים שמנחים אותנו".