הבנקאית המצליחה הפכה למטפלת כלבים
דיאנה באביש עזבה את עבודתה בבנק הפלסטיני ומקדישה את חייה לכלבייה שפתחה בשטחי הרשות הפלסטינית: "האתגר הגדול שלי הוא לגרום לאנשים לקבל את הרעיון שבעלי החיים יכולים לחיות ברחוב מבלי לחסל אותם"
נדיר למצוא כלביות בתחומי הרשות הפלסטינית, שתושביה אינם ידועים באהבתם הרבה לכלבים, אבל אחת כזו פועלת כבר כשנה וחצי בבית סחור ליד בית לחם. את הכלבייה מפעילה דיאנה באביש, בשנות ה-40 לחייה, שעזבה את עבודתה בבנק אחרי כ-20 שנה כדי להקדיש את חייה לדאגה לבעלי החיים.
באביש נכנסת לכלבייה ומיד מוקפת בכלבים שרוצים שהיא תחזיק או תלטף אותם. היא מלטפת את כל הגורים אבל מחפשת אחד במיוחד, שצריך זריקה אחרי שננשך. לבאביש אין רקע בווטרינריה או ברפואה, אבל הכלבייה, שבה יש כעת כ-40 כלבים, הפכה לעבודת חייה והיא למדה להזריק ולבצע פעולות רפואיות נוספות. עד כה טופלו במקום כ-200 גורים ו-130 כלבים בוגרים, שקיבלו אהבה, אוכל והוכנו לאימוץ.
"ברשות הפלסטינית הכלבים חשופים להתעללות, למרות שהם נוצרו על ידי אלוהים", אומרת באביש. "בעלי החיים האלה אינם יכולים לדבר, אז אנחנו חייבים לדבר בשמם כי הם צריכים את עזרתנו". באביש מוציאה את רוב כספה לאחזקת הכלבייה אבל עם הזמן היא נזקקה לעזרה חיצונית כדי להתמודד עם ההוצאות הגבוהות, כ-60 אלף דולר בשנה. כעת היא מקבלת עזרה מחו"ל, כולל מהקרן של בריז'יט בארדו וגם מקרנות מבריטניה וגרמניה. הכלבים נזקקים ל-50 ק"ג מזון מדי יום, ואת רובו היא אוספת מלולים סמוכים.
לדברי באביש, האתגר הגדול שלה הוא לא להשיג את המימון, אלא "לגרום לאנשים לקבל את הרעיון שבעלי החיים יכולים לחיות ברחוב מבלי לחסל אותם". לדבריה, באזור בית לחם יש אלפי כלבים עזובים ואנשים רבים מעדיפים להרעיל אותם או לירות בהם. באביש אומרת כי על פי האיסלאם יש להתייחס לחיות בידידות. היא מספרת כי הנביא מוחמד סיפר פעם על אדם שראה כלב שסבל מצמא, נתן לו מים ובתמורה אללה הרשה לו להיכנס לגן עדן. למרות זאת, גורמים דתיים מתייחסים לכלבים כלא נקיים ולא טהורים.
כארימה עלאן, מורה פלסטינית שמתגוררת בחברון, מספרת איך היא התקשרה לבאביש בפאניקה כאשר כלבה עזובה המליטה גורים ליד ביתה. היא נתנה להם אוכל ומים ויום אחד "התעוררתי לקול יללות של הכלבים ומצאתי את הכלבה דקורה בגרונה, כאשר הגורים עדיין יונקים ממנה", היא מספרת. עלאן טיפלה בפצעים של הכלבה, האכילה את הגורים והתקשרה לבאביש שהגיעה ולקחה את הכלבים לווטרינר.
לדברי באביש, היא עובדת בשיתוף פעולה עם הרשות כדי לצמצם את שיעור המלטת הכלבים העזובים. הנכונות של תושבי הרשות הפלסטינית לאמץ כלבים היא לא גבוהה - שני כלבים בממוצע מאומצים מהמקלט בשבוע, רובם מוצאים בית חדש בישראל.