"ישראל לא תלמד את הקרמלין, רוסיה תמשיך לחזק את איראן"
"ידיעות אחרונות" מפרסם מפי "פרבדה", שופרו של הנשיא פוטין, את האופן שבו נראה המפגש בצד הרוסי. "נתניהו נשמע קרוב לפאניקה, פוטין נשאר קר רוח", אמרו לעיתון "עדים לשיחות". הבשורות הקשות מבחינת רה"מ: "רוסיה רואה בישראל שותפה - אבל איראן תישאר בעלת ברית אסטרטגית"
ההצהרות היו תקיפות. אחרי הפגישה בין ראש הממשלה לנשיא רוסיה דיבר נתניהו בשפה חדה וברורה על התבססות הכוחות האיראניים בסוריה ובלבנון: "הבעתי בפני פוטין את חומרת העניין והבהרתי שזה לא קביל עלינו. זה מכוון נגדנו ולכן לא נהיה אדישים". הדרישה הייתה ברורה: על רוסיה לעמוד לצד ישראל ולמנוע את ההתחזקות מכיוון טהרן.
קשה להטיל ספק בחומרה שבה רואה ראש ממשלת ישראל את המצב ובאופן שבו הציג את הדברים בפני פוטין. אלא שבכלל לא בטוח שהנשיא הרוסי קיבל את הדברים - או מתכוון לעשות משהו בנוגע אליהם.
"לפי עדי ראייה לחלק הפתוח של השיחות, ראש ממשלת ישראל נשמע נרגש ולפרקים אף קרוב לפאניקה", טוען העיתון "פרבדה" במאמר המתאר את הפגישה. העיתון נחשב לשופר הממשל הרוסי, ועל פי בכיר לשעבר במערכת המדינית־ביטחונית, מקור התיאור בקרמלין. לדברי הבכיר, סביר שפוטין עומד מאחורי הקביעות הקשות מבחינת ישראל.
"למרות מצבו הרגשי של נתניהו, המנהיג הרוסי נותר רגוע", ממשיך ומתאר העיתון. "פוטין אמר כי 'איראן היא בעלת ברית אסטרטגית של רוסיה במזרח התיכון', אך הוסיף כי 'גם ישראל היא שותפה חשובה עבור רוסיה באזור', וציין כי מוסקבה מביאה בחשבון את האינטרס הביטחוני של מדינת היהודים".
"הסיוט של נתניהו התגשם משום שפוטין דחה את איומיו", נטען בעיתון. המאמר מדגיש כי נתניהו נכשל בניסיון לשכנע את פוטין - ולפי הכותבים רוסיה תמשיך לפעול לחיזוק מעמדה של טהרן באזור. "ישראל לא יכולה ללמד את הקרמלין כיצד על מעצבי המדיניות הרוסית לבסס את מדיניותה במזרח התיכון. רוסיה תמשיך לחזק ולהעצים את השפעתה של איראן באזור מול בתי המלוכה הערביים שמנסים, יחד עם ישראל, להקים ברית צבאית בנוסח נאט"ו שמקבלת את מרותם והנחיותיהם של האמריקאים".
המסקנה של הבכיר הישראלי, שנחשף בעבר לכל המגעים בין נתניהו לפוטין, היא שעל אף איומי ראש הממשלה לפגוע באיראנים - בתקופה הקרובה נהיה עדים להתבססות של איראן בסוריה, לחיזוק משטר אסד ולהמשך התחמשות חיזבאללה.
בעיתון מדגישים כי בטענות הישראליות יש ממש: "על פי מומחים, נתניהו לא מאוד מגזים כשהוא מדבר על תוכניותיה של טהרן להרחיב את השפעתה במזרח התיכון כולו. ב־22 באוגוסט הגיע לביירות סגן שר החוץ של איראן וקיים שם שיחות עם נסראללה. למחרת הוא התקבל אצל ראש ממשלת לבנון שאמר: 'ישראל והטרור הם שני האיומים העיקריים שלבנון והמזרח התיכון כולו עומדים מולם'".