קים מאיים אחרי השיגור: המטרה הבאה - גואם
צפון קוריאה הודיעה כי שיגרה את הטיל הבליסטי שחלף מעל יפן בתגובה לתרגיל של ארה"ב ודרום קוריאה. הרודן איים: "צעד ראשון בדרך למבצע צבאי שיכלול את האי האמריקני גואם". מועצת הביטחון גינתה. ארה"ב: "הם מסכנים את עצמם"
שליט צפון קוריאה קים ג'ונג און הכריז הלילה (רביעי) כי השיגור לעבר יפן הוא רק "צעד ראשון בדרך למבצע צבאי באוקיינוס השקט שיכלול גם את האי האמריקני גואם". קים אמר לסוכנות הידיעות הממלכתית KCNA כי "השיגור נעשה בתגובה לתרגילים הצבאיים המשותפים לארצות הברית ודרום קוריאה", וציין כי פיונגיאנג תמשיך לעקוב אחרי התנהלותה של ארה"ב בחצי האי הקוריאני.
השיגור שנערך אתמול בלילה היה הפעם הראשונה שטיל בעל יכולת לנשיאת ראש נפץ גרעיני חולף מעל יפן. מדובר בטיל הוואסונג-12 שנועד לטווחים בינוניים שכבר נוסה בעבר בשיגור לעבר גואם. קים הודיע כי הוא מרוצה מאוד מתוצאות השיגור, ואמר: "נמשיך לעבוד ולהביא לשגרה של שיגור טילים לעבר האוקיינוס השקט בעתיד".
מועצת הביטחון של האו"ם התכנסה הלילה לישיבת חירום ופרסמה גינוי חריף לשיגור הטיל. בהודעת המועצה נכתב כי "צפון קוריאה חייבת לחדול באופן מיידי מתוכנית הגרעין שלה ולהפסיק את שיגורי הטילים משטחה. חברות המועצה לא הכריזו על סנקציות חדשות על המדינה המבודדת, אך ראש ממשלת יפן, שינזו אבה, שוחח עם נשיא דרום קוריאה, מון ג'יאה יין, והשניים סיכמו "להגביר את הלחץ על פיונגיאנג עד שלא תישאר לה ברירה מלבד לנהל דיאלוג".
שגרירי סין ורוסיה, בעלות זכות הווטו במועצה, התנגדו להטלת סנקציות על צפון קוריאה וקראו לארה"ב לעצור את הצבת מערכות ההגנה נגד טילים בדרום קוריאה. השגריר הסיני ליו ג'יו קרא לכל הצדדים "להפגין סבלנות ולהימנע מפעולות שיעוררו פרובוקציה", ושגריר רוסיה וסילי נבזניה טען כי לא יהיה כל פתרון צבאי בחצי האי הקוריאני".
שגריר יפן באו"ם קורו בשו אמר לסוכנות הידיעות AP כי הוא "מקווה שהמועצה תוכל להגיב בחריפות בעקבות השיגור האחרון". בהצהרת המועצה נכתב כי "בפעולותיה, צפון קוריאה מעמידה בסכנה לא רק את המדינות באזור, אלא את כל המדינות החברות באו"ם".
השגרירה האמריקנית ניקי היילי אמרה בישיבה כי "העולם כולו מאוחד נגד צפון קוריאה, אין כאן ספק. הגיע הזמן שצפון קוריאה תכיר בסכנה שהיא מעמידה את אזרחיה בעקבות פעולותיה. ארה"ב לא תאפשר להפקרות הזאת להמשיך".
ראש המטות המשולבים בדרום קוריאה הודיע כי הטיל עבר מרחק של כ-2,700 קילומטרים והגיע לגובה של כ-550 קילומטרים, תוך כדי שהוא חולף מעל האי היפני הוקאידו. מוקדם יותר החודש הזהיר נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ מפני איומים על ארצו, ואמר כי "פיונגיאנג צריכה לצפות לאש וזעם".