שתף קטע נבחר

 

אחרי הרס בטקסס - הסופה הארווי בלואיזיאנה

הסופה הטרופית הארווי הגיעה בצהריים ללואיזיאנה והביאה הצפות למדינה שעדיין מצולקת מהוריקן קתרינה. בטקסס נמשכים מאמצי החילוץ - והמחלצים מתקשים להגיע לבתים המוצפים. 30 אלף איש במקלטים. הרשויות ביוסטון: נזק ל-40 אלף בתים, חלק נהרסו

אחרי הנזק הגדול שגרמה לטקסס הגיעה היום (ד') הסופה הטרופית הארווי ללואיזיאנה. גשמים כבדים ירדו אחר הצהריים באזור הגבול בין שתי המדינות, וכבישים ושדות הוצפו באזור העיירה וינטון. עד כה הוצפו בתים ספורים בלבד בלואיזיאנה, שעדיין מצולקת מהוריקן קתרינה ב-2005.

 

בצהריים הודיע מרכז החיזוי האמריקני כי הסופה הטרופית הגיע לחופי לואיזיאנה עם רוחות של 72 קמ"ש. התחזית היא שהסופה תיחלש עם גשם של בין 3 ל-8 ס"מ ברוב מערב לואיזיאנה. בהמשך תתקדם הסופה לארקנסו, לטנסי ולחלק ממיזורי.

אמא ותינוק חולצו במסוק בטקסס    (צילום: רויטרס)

אמא ותינוק חולצו במסוק בטקסס    (צילום: רויטרס)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

מאמצי החילוץ ברחובות המוצפים (צילום: AP) (צילום: AP)
מאמצי החילוץ ברחובות המוצפים(צילום: AP)
 

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

 (צילום: EPA) (צילום: EPA)
(צילום: EPA)

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

הצפות בקרבת בית ביוסטון (צילום: AP) (צילום: AP)
הצפות בקרבת בית ביוסטון(צילום: AP)

השמש צצה ביוסטון ()
השמש צצה ביוסטון

מחלצים תושבים ביוסטון (צילום: AP) (צילום: AP)
מחלצים תושבים ביוסטון(צילום: AP)

 (צילום: EPA) (צילום: EPA)
(צילום: EPA)
 

היום ביוסטון צצה השמש מבין העננים, והחזאים מעריכים שמזג האוויר בטקסס משתפר - מה שאמור גם לסייע באומדן הנזק. הרשויות במחוז האריס, שבו נמצאת יוסטון, העריכו היום כי בין 30 אלף ל-40 אלף בתים נפגעו כתוצאה מהסופה הקטלנית.

 

במחוז האריס אמרו כי המספר עלול להיות גבוה יותר – אך כרגע לא ניתן להגיע לשכונות רבות בעיר הרביעית בגודלה בארה"ב. בחלק מהבתים הנזק הוא בלתי הפיך. "יהיו לנו חודשים קשים מאוד, כנראה במשך שנים", אמר השופט אד אמט.

גם המקלט הוצף (צילום: AP) (צילום: AP)
גם המקלט הוצף(צילום: AP)
 

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

מאמצי השיקום בטקסס יהיו ממושכים - ויקרים במיוחד. הנזק הכספי של הארווי מוערך בעשרות מיליארדי דולרים, מה שהופך את הסופה לאחד מאסונות הטבע היקרים ביותר שידעה ארה"ב.

 

אחרי חמישה ימים של גשמים כבדים באזור יוסטון הפכו סירות ההצלה ברחובות המוצפים לדבר שבשגרה. עד כה חולצו בטקסס לפחות עשרת אלפים תושבים, הרבה בזכות אזרחים עם סירות שהתנדבו להציל חיים. היום הודיע משמר החופים האמריקני כי הוא מחפש שני אזרחים מתנדבים, שנסחפו בסירת הצלה.

 

לפי הדיווחים כרגע 30 מתושבי טקסס נהרגו כתוצאה מהסופה, ומניין הקורבנות צפוי לעלות. בפורט ארתור, סמוך לקו החוף, מתקשים צוותי החילוץ להגיע לתושבים הנואשים שלכודים באזורים המוצפים. ג'ף ברניק, בכיר במחוז ג'פרסון, אמר כי יש "מאות, אם לא אלפים, שתקועים בגלל מפלס המים הגבוה". לדבריו, "יש אנשים שזחלו לעליית הגג או לגג המכונית".

הזוג הנשיאותי הגיע לביקור (צילום: AP) (צילום: AP)
הזוג הנשיאותי הגיע לביקור(צילום: AP)
 

FEMA, הסוכנות שאחראית להתמודדות עם מצבי חירום בארה"ב, מסרה כי כ-30,000 איש הגיעו עד כה ליותר מ-230 מקלטים. היום הוצף מקלט סמוך ליוסטון שאליו הגיעו כמאה תושבי האזור שנאלצו לנטוש את הבתים. איליין דיוק, המזכירה לביטחון המולדת, אמרה: "אנחנו צופים שיקום של שנים רבות, ומצפים שהסופה תמשיך". היא אמרה שהמאמצים להציל חיים עדיין נמשכים.

 

אתמול הגיע הנשיא דונלד טראמפ עם רעייתו מלניה לביקור בטקסס. אחר הצהריים כתב טראמפ בטוויטר כי לאחר שהביט מקרוב "בזוועה ובהרס" שגרמה הסופה, הלב יוצא לעבר הטקסנים "אפילו יותר".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AP
חילוץ תושבים ביוסטון
צילום: AP
מומלצים