גופות ילדים במים ואלפי פליטים. המשבר המדמם של אסיה
בסוף השבוע תקפו מורדים מבני רוהינגה, מיעוט מוסלמי, את כוחות הביטחון של מיאנמר, ואלה הגיבו בפעולה צבאית שכללה הצתת בתים וירי באש חיה: 27,400 מוסלמים ברחו לבנגלדש ו-20,000 נוספים נמצאים בשטח הפקר בין המדינות. יותר מ-20 פליטים שברחו בסירות טבעו למוות, בהם נשים וילדים. במערב מותחים ביקורת על שתיקתה של מנהיגת מיאנמר אונג סן סו צ'י
בסביבות 27,400 בני רוהינגה, קבוצה אתנית מוסלמית, ברחו לבנגלדש בשל האלימות הקשה בשבוע האחרון במיאנמר. כך מסרו היום (יום ה') שלושה מקורות באו"ם. 20 אלף בני רוהינגה נוספים שוהים בשטח הפקר בין שתי המדינות האסייתיות.
עוד חדשות מעניינות מהעולם בדף הפייסבוק של דסק החוץ
מתחת לגלימה האדומה: הנזירים שמסיתים לרצח עם
אנשי משמר הגבול של בנגלדש משו מהמים 20 גופות של נשים וילדים שסירתם התהפכה בשעה שברחו ממיאנמר.
ארגון ההגירה הבינלאומי (IOM) מסר שבין אלפי האנשים שברחו ממיאנמר יש רבים שחולים ושסובלים מפציעות ירי. הנהירה העצומה של בני המיעוט המוסלמי לעבר בנגלדש השכנה באה אחרי שמורדים מוסלמים מבני הרוהינגה תקפו בסוף השבוע את כוחות הביטחון של מיאנמר במחוז ראקין שבצפון המדינה. מאז מתנהלת באזור לחימה עזה בין הצדדים.
117 בני אדם, רובם מורדים, נהרגו בלחימה
מיאנמר פינתה אלפי בודהיסטים ממחוז ראקין בעקבות הלחימה שעד כה גבתה את חייהם של לפחות 117 בני אדם, רובם מורדים בני רוהינגה. כך לפי ממשלת מיאנמר.
הטיפול ב-1.1 מיליון בני רוהינגה במיאנמר, מדינה שרוב התושבים בה בודהיסטים, הוא האתגר הגדול ביותר שאיתו מתמודדת מנהיגת המדינה אונג סן סוצ'י, כלת פרס נובל לשלום ולשעבר מנהיגת האופוזיציה. במערב מתחו ביקורת על סו צ'י ומאשימים אותה שאינה יוצאת להגנת המיעוט המוסלמי הנרדף במיאנמר.
"הבתים שלנו בכפר הוצתו כליל"
בעיר הגבול קוקס בזאר שבבנגלדש הקימו הרשויות בשנה שעברה מחנות ארעיים עבור העקורים הרבים ממיאנמר, וכעת בעקבות הנהירה ההמונית החדשה הן הרחיבו בשבוע האחרון את המחנות כדי לאכלס בהם עוד אלפי אנשים נוספים. אחד מהם הוא מוחמד ראשיד בן ה-45. הוא עטה רטייה באחת מעיניו - תוצאה של רסיס קליע שפגע בו לאחר שצבא מיאנמר פתח באש לעבר קבוצה של בני רוהינגה. הוא סיפר שכמאה בני אדם עשו איתו את הדרך לגבול ושהוא ראה פיצוצים ואנשים מתים. "הסתתרנו ביער במשך יומיים ואז עצרנו בגבול, אבל הצלחנו לעבור. שמענו שהבתים בכפר שלנו הוצתו כליל", אמר ראשיד לסוכנות הידיעות רויטרס.
האלימות האחרונה במחוז ראקין מהווה הסלמה דרמטית בסכסוך שפרץ במיאנמר בחודש אוקטובר 2016, כששורה של תקיפות קטנות של מורדים בני רוהינגה נגד עמדות של כוחות הביטחון הובילה לתגובה צבאית גדולה שלטענת ארגוני זכויות אדם וגורמים בקהילה הבינלאומית הייתה מופרזת ולא פרופורציונלית.
השלטונות במיאנמר לא מעניקים אזרחות לבני רוהינגה ומחשיבים אותם למהגרים לא חוקיים, אף שאלה טוענים לקשר חזק למקום זה כמה מאות שנים.
אמש השיבה בנגלדש 366 בני רוהינגה שניסו להיכנס לשטחה ממיאנמר בסירות עץ קטנות, אף שאלפים רבים אחרים נכנסו למדינה והקימו מחנות אוהלים זמניים לאורך הגבול בין שתי המדינות.