חשד בהודו: 30 תינוקות מתו בבי"ח כי לא הוזרם חמצן
הודו משקיעה רק אחוז אחד מהתמ"ג שלה במערכת הבריאות הציבורית הירודה. כעת מדווחים שם בפעם השנייה בתוך חודש על עשרות תינוקות וילדים שמתו כי לא קיבלו חמצן. במקרה הקודם נטען שהחמצן לא הוזרם כי בית חולים לא שילם את חשבון החשמל
משטרת הודו בודקת חשד ש-30 תינוקות מתו בבית חולים ממשלתי בצפון המדינה בגלל מחסור בחמצן. זו הפעם השנייה בתוך חודש שמתעורר חשד כבד כי מחסור בחמצן גרם למות עשרות ילדים בבית חולים בהודו.
רק בחודש שעבר דווח שיותר מ-60 ילדים מתו בבית חולים ממשלתי במדינת המחוז אוטר פרדש שבצפון הודו. אז הושמעו האשמות שלפיהן אספקת החמצן לילדים לא התאפשרה משום שחשבונות החשמל של בית החולים לא שולמו. בעקבות המקרה הנוסף, שהתפרסם אתמול, נמצאת שוב מערכת הבריאות הציבורית הענייה והנחשלת של הודו במרכזה של ביקורת ציבורית.
משטרת הודו הודיעה אתמול כי פתחה בחקירה בעקבות דו"ח שבו הואשמו מנהל בית החולים "ראם מנוהאר לוהיה" ורופאים בו במותם של 30 ילדים ב-21 ביולי עד 20 באוגוסט. הילדים מתו מחנק בסמוך ללידה. הם היו בתינוקייה בבית החולים. "אימהות סיפרו שאנשי בית החולים לא הכניסו צינורות חמצן לתינוקות ושלא ניתנו להם תרופות מתאימות", מסרה המשטרה.
האחראי על בתי החולים במחוז, ד"ר אקשילה אגרוול, דחה את הטענות שהתינוקות לא קיבלו חמצן כנדרש. לדבריו בית החולים הציל 121 מ-145 תינוקות שטופלו משום שהיו במצב קשה לאחר הלידה בבתי חולים אחרים. "האחרים מתו משום שמצבם היה קשה", טען בשיחה עם סוכנות הידיעות רויטרס.
הודו משקיעה כאחוז אחד מהתוצר המקומי הגולמי שלה במערכת הבריאות הציבורית – נתון מהנמוכים בעולם. ממשלות הודו לדורותיהן ספגו ביקורת על כך שלא ערכו את הרפורמות הנחוצות במערכת הבריאות הציבורית, שעדיין סובלת ממחסור ברופאים ומתשתיות רעועות.
בשנים האחרונות הגדילה ממשלת הודו בראשות נרנדרה מודי את ההשקעה במערכת הבריאות, והיא הבטיחה לדאוג שהטיפול הרפואי יהיה נגיש יותר כלכלית לאזרחים.