שתף קטע נבחר

 

דרעי מגביר את המאבק במסתננים: "מעסיקיהם ישלמו קנסות גבוהים"

ברקע פסיקת העליון בסוגיית המסתננים, אמר שר הפנים בראיון לאולפן ynet כי "נכביד על אלה שהיו צריכים ללכת למדינה שלישית ובחרו לא לעבור". על החקירות נגד ראש הממשלה ושרים נוספים אמר דרעי: "כל דבר צריך לשים בפרופורציה, תנו למשטרה ולפרקליטות לעבוד"

 

הראיון עם דרעי באולפן ynet    (צילום: חגי דקל)

הראיון עם דרעי באולפן ynet    (צילום: חגי דקל)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

שר הפנים אריה דרעי התייחס הבוקר (יום ג') בראיון לאולפן ynet למאבק שהוא מנהל נגד המסתננים הבלתי-חוקיים ממדינות אפריקה. "השוהים הבלתי-חוקיים שמרוכזים בחלקם הגדול בתל אביב ובעוד מקומות בארץ הם מטלה ונטל גדול שאנחנו צריכים להתמודד איתו", אמר דרעי יומיים אחרי שערך עם ראש הממשלה בנימין נתניהו סיור ברכב סמוי בשכונות דרום תל אביב.

 

"הטוב ביותר שראש הממשלה יכול היה לעשות זה מה שעשיתי", אמר דרעי בעקבות הביקור שנערך ללא הודעה מוקדמת. "הייתה הליכה רגלית, שיחה עם אנשים, להיכנס לכל העסקים והחנויות, לראות הכול בצורה קרובה לעיניים וגם להרגיש את מה שקורה שם. מדריך מוסמך מטעם רשות ההגירה לקח אותנו לכל הרחובות והסמטאות וההגדרה של ראש הממשלה שזאת מדינה בתוך מדינה הייתה נכונה".

רה"מ נתניהו בסיור שערך בדרום תל אביב."בלי גדר היינו עם מיליון וחצי מסתננים"  (צילום: שאול גולן) (צילום: שאול גולן)
רה"מ נתניהו בסיור שערך בדרום תל אביב."בלי גדר היינו עם מיליון וחצי מסתננים" (צילום: שאול גולן)

דרעי אמר עוד כי "המסתננים האלה חצו את הגבול ממצרים בזמנו כשלא הייתה גדר. מישהו העמיס אותם והביא אותם לדרום תל אביב. מישהו צריך לתת את התשובה מי החליט על כך ולמה דווקא בדרום תל אביב, לאוכלוסיות הכי מוחלשות שזקוקות להתפתחות. הבעיה התחילה כבר בשנת 2007 ואם לא הייתה גדר היום היינו מתמודדים עם מיליון עד מיליון וחצי מסתננים ולא הייתה נשארת מדינה יהודית. קודם כל זה היה איום אסטרטגי ונמנענו מהאיום הזה. ברוך השם היום אין חדשים, ו-10 אלף כבר עזבו מרצון".

 

הסיור של דרעי וראש הממשלה נתניהו בדרום תל אביב נערך כמה ימים אחרי שבית המשפט העליון פסק כי לא ניתן לכלוא מסתננים ליותר מ-60 ימים, גם אם הם מתנגדים ל"גירוש מרצון", אך אין מניעה להרחיק מסתננים מישראל למדינה שלישית, וגם ברקע הדיון שערך דרעי עם שרת המשפטים איילת שקד לתקן את ההסכם מול מדיניות שלישיות, שיאפשר את יציאת מהגרי העבודה גם ללא הסכמתם. בנושא זה אמר דרעי כי "ישבתי כמה פעמים עם אנשים מדרום תל אביב, ציפינו לפסיקה מבית המשפט העליון, והבטחתי להם שברגע שיאושר המתווה של מדינה שלישית, הייתי מצליח להחזיר את חלקם הגדול של המסתננים בתוך כשנה למדינות השלישיות".

 

"מנסה לתקן את ההסכמים" 

דרעי הוסיף כי "לצערי, בית המשפט העליון אמנם אישר לי את המתווה, אבל את הלב של המתווה, שאני יכול להגיע למצב שכופים אותו, הוא לא נתן לי. עכשיו אני מנסה לתקן עם ראש הממשלה ועם שרת המשפטים את ההסכמים עם המדינות השלישיות וללכת להליך חקיקה. אני מבטיח לתושבי דרום תל אביב, כבר ביום חמישי אנחנו עושים ישיבת צוות עם ראש הממשלה. נשתמש בכל האמצעים המנהלתיים כדי שהמסתננים יעזבו למדינות הטובות והבטוחות שאנחנו דאגנו להם".

 

שר הפנים ציין בראיון כי בכוונתו ללחוץ על מעסיקי אותם מסתננים. לדבריו, "עד היום אפשרנו למסתננים לעבוד, לא הפעלנו קנסות גדולים על המעסיקים למרות שמדובר בשוהים בלתי-חוקיים. היום מסתנן שהצעתי לו והוא סירב לעבור למדינה שלישית, אני כופה על המעסיקים שמי שיעסיק אותו ישלם קנסות גבוהים מאוד. רוצים להגיד לאותו מסתנן 'אדוני, אל תנצל את בית המשפט כדי להיות פה, לא כדאי לך להישאר פה כי לא תהיה לך עבודה'. נכביד על אלה שהיו צריכים ללכת למדינה שלישית ובחרו לא לעבור".

 

בהתייחסו לחקירות במשטרה שנקשרו בשמו של ראש הממשלה ושרים נוספים אמר דרעי כי "כל דבר צריך לשים בפרופורציה נכונה, הממשלה הזאת היא אחת הטובות שאני מכיר. הממשלה עושה המון דברים, מקבלת המון החלטות, מתמודדת עם המון אתגרים, ואני אומר כולל על עצמי, תנו למשטרה ולפרקליטות לעשות את עבודתן. בשביל מה יש בתי משפט? בשביל מה יש שימועים? האזרחים צריכים להתגאות בזה שיש לנו מדינה דמוקרטית וחופשית, ושהמשטרה יכולה לעצור ולחקור כל אחד, וזה יתרון מול משטרים אחרים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אוהד צויגנברג
שר הפנים
צילום: אוהד צויגנברג
מומלצים