שתף קטע נבחר

 

בגלל סלמונלה: אישה אושפזה במצב קשה ברמב"ם

אישה בשנות ה-50 לחייה אושפזה ביחידה לטיפול נמרץ בבית החולים רמב"ם בחיפה. היא מורדמת ומונשמת. מספר החולים בסלמונלה הוכפל בקיץ הזה לעומת השנה שעברה. 11 מיליון ביצים נגועות בסלמונלה יושמדו

 

ביצים מחברת "יש מעוף" יושמדו ()
ביצים מחברת "יש מעוף" יושמדו

אישה בשנות ה-50 לחייה, תושבת הצפון, אושפזה במצב קשה ביחידה לטיפול נמרץ בבית החולים רמב"ם בחיפה לאחר שנדבקה בחיידק הסלמונלה. ייתכן כי הסיבה לאשפוזה היא אכילת ביצים נגועות בסלמונלה. היא מורדמת ומונשמת. דובר בית החולים הבהיר כי האישה אושפזה לפני עשרה ימים ולא ברור אם מדובר בזיהום על רקע אכילת ביצים נגועות בחיידק.

 

פרופ' קובי מורן מאוניברסיטת בן גוריון, בכיר בשירותי בריאות הציבור במשרד הבריאות, אמר ל-ynet כי בקיץ הנוכחי הוכפל מספר החולים בסלמונלה לעומת השנה שעברה: "ראינו עלייה של מאות חולים יחסית לשנה שעברה. מדי שנה יש יותר מ-3,000 מקרי סלמונלה שמדווחים למשרד הבריאות. חלק לא מבוטל מהם בחודשים החמים יוני ויולי".

 

"החשד העיקרי היה: צריכה של ביצים כגורם אפשרי, בשל זן הסלמונלה המדובר. סלמונלה זו הולכת עם ביצים והיא היוותה חלק משמעותי ממקרי הסלמונלה, לעומת שנים קודמות. לכן יצאנו עם הודעה לציבור שבאמצעותה בעיקר רצינו להגביר המודעות של הציבור להרגלי צריכה ואכילה נכונים".

 

משרדי הבריאות והחקלאות הודיעו הבוקר שאיתרו תחלואה בסלמונלה מזן אנטריטידיס בלולים של חברת "יש מעוף". עקב כך יושמדו 11 מיליון ביצים. הציבור התבקש להשליך לפח ביצים של חברה זו עד וכולל תאריך התוקף 20 באוקטובר. אין להסתכן באכילתן, אפילו לא אחרי בישול יסודי.

 

"יש מעוף" נחשב למשווק קטן. ברוב הרשתות הגדולות לא מוכרים את המותג וברשתות השיווק אמרו ל-ynet שזו חברה שמוכרת בעיקר לשווקים הפתוחים. הספקים הגדולים בתחום הביצים הם גליקסמן, לסר ותנובה. יש לציין כי כמות הביצים החשודות כנגועות מהלול מהווה פחות מאחוז מסך הביצים המשווקות בארץ.

 

  

בעת רכישת הביצים

יש לרכוש ביצים עם חותמות עליהן מופיע שם המשווק, גודל הביצה, תאריך אחרון לשיווק ותאריך אחרון לשימוש במקרר.

יש להקפיד על קניית ביצים רק במקומות מורשים (לא בקניה בפתח הבית, שכן מקורן אינו ידוע והן אינן נשמרות בטמפרטורה ובתנאים המתאימים).

חשוב לשים לב כי בנקודות הרכישה הביצים מאוחסנות עם בקרת טמפרטורה ורצוי שלא לקנות ביצים שאינן מאוחסנות במדפים מקוררים.

יש להקפיד על רכישת ביצים ארוזות באריזות קמעוניות סגורות בכל הצדדים ואם קונים מגשי ביצים של 30 ביצים, יש להקפיד כי המגש יהיה עטוף בניילון נצמד מכל צדדיו.

תאריך אחרון לשיווק, משמעו כי מעבר ליום זה אין למכור עוד את הביצים הללו. התאריך האחרון לשימוש הינו חודש ימים מעבר לתאריך האחרון לשיווק. תאריך זה מהווה המלצה לצרכן עד מתי ניתן להשתמש בביצים כאשר הן מאוחסנות בבית, במקרר.

 

איחסון הביצים

יש לאחסן את הביצים במקרר הביתי מיד לאחר הקנייה.

מומלץ לאחסן את הביצים במקרר באריזתן המקורית. האריזה מגינה על הביצים מפני אובדן נוזלים או ספיחת ריחות זרים והתייבשות.

 

חשוב לדעת

אין להשתמש בביצים שבורות, סדוקות נוזלות ומלוכלכות.

אין להפריד בין החלמון לחלבון על ידי העברה בין 2 חצאי הקליפה, כי הדבר עלול לזהם את תוכן הביצה. עדיף לקנות כלי קטן, העושה פעולה זו בקלות.

אין לרחוץ ביצים, בייחוד טרם הכנסתן למקרר, מאחר ושטיפת הביצים גורמת להעברת חיידקים לתוך הביצה.

יש להקפיד לזרוק את קליפות הביצה לאשפה ישר לאחר שבירת הביצה ולא להשאירן על משטח העבודה מאחר והחיידקים יכולים לעבור מקליפת הביצה למשטח העבודה וכן לנקות היטב את המשטח עליו הונחו הביצים.  

מומלץ לנקות גם את מקום שבירת הביצה עצמה.

בישול ביצה היטב או טיפול בחום גבוה משמיד נגיפים וחיידקים בביצים. על כן יש לצרוך אך ורק ביצים מבושלות, מטוגנות, אפויות וכיוצא בזה.

על הביצה, לאחר בישולה, להיות מוצקה וללא אזורים נוזליים.

רצוי לא לצרוך מיני מזון המכילים ביצים בלתי מבושלות או אפויות (כמו ביצת עין, מוס שוקולד, טירמיסו, גלידה, מיונז ועוד).

הוראות אלו חשובות במיוחד לאוכלוסיות עם מערכת חיסון מוחלשת כגון של קשישים, ילדים ואנשים חולים. 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים