לראשונה מאז פרוץ המשבר: שיחה בין סעודיה לקטאר
אמיר קטאר התקשר ליורש העצר הסעודי וביקש לדון בדרישות של 4 המדינות המחרימות. שתי המדינות מסרו גרסאות סותרות לאחר השיחה בין המנהיגים, מה שיצר עימות חדש. משרד החוץ הסעודי הודיע על השהיית הדיאלוג עם קטאר עד שתבהיר את עמדתה: "סילפו את העובדות"
התפתחות במשבר עם קטאר : יורש העצר הסעודי, מוחמד בן סלמאן, קיבל הלילה (שבת) שיחת טלפון מאמיר קטאר, שייח תמים בן חמד אל ת'אני. אמיר קטאר ביקש מיורש העצר לפתוח עימו בדיאלוג ולדון בדרישות של ארבע המדינות הערביות שהטילו חרם על הנסיכות.
על פי הפרסומים, יורש העצר הסעודי בירך על רצונו של אמיר קטאר לנהל דיאלוג. מדובר בשיחת טלפון ראשונה בין הצדדים מאז תחילת המשבר לפני כשלושה חודשים.
סוכנות הידיעות הקטארית דיווחה כי השיחה, שלא נאמר מי יזם אותה, התקיימה בתיאום עם נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ. עוד נטען כי גם אמיר קטאר וגם מלך סעודיה הדגישו בשיחה כי פתרון המשבר יהיה באמצעות דיאלוג כדי להבטיח את האחדות והיציבות של מועצת שיתוף הפעולה של מדינות המפרץ.
הבית הלבן מצדו אישר כי טראמפ שוחח בנפרד עם מנהיגי סעודיה, איחוד האמירויות וקטאר. מהבית הלבן נמסר כי טראמפ הדגיש בפני המנהיגים את חשיבותה של האחדות בקרב שותפותיה הערביות של ארה"ב לצורך ההתמודדות עם האיום מצדה של איראן.
עוד דיווחו הקטארים כי אל ת'אני הסכים לדרישה של יורש העצר הסעודי, ולפיה ימונו שני שליחים מטעם הצדדים שידונו בעניינים שנמצאים במחלוקת מבלי שהדבר יפגע בריבונות של המדינות. מהצד הסעודי נמסר כי הפרטים על הדיאלוג ייוודעו לאחר שתושג הבנה בנושא בין ארבע המדינות המחרימות – סעודיה, מצרים, בחריין ואיחוד האמירויות.
זמן קצר לאחר הדיווחים על השיחה שהתקיימה, הוציא משרד החוץ הסעודי הודעה חריפה נגד סוכנות הידיעות הקטארית ולפיה "מה שפורסם הוא המשך לסילוף העובדות מצד הרשות הקטארית". על פי ההודעה שמנסה לגמד את קטאר, סעודיה משביתה כרגע כל דיאלוג ויצירת קשר עד שזו תפרסם באופן פומבי וברור את עמדתה בעניין.
משרד החוץ הסעודי האשים את קטאר כי היא לא רצינית לגבי הדיאלוג וממשיכה במדיניות העבר. בנוסף נטען כי השיחה בין אמיר קטאר ליורש העצר התקיימה לבקשתו של הראשון כדי לדון בדרישות של ארבע המדינות המחרימות.
בתחילת יוני ניתקו סעודיה, מצרים, איחוד האמירויות ובחריין בצעד דרמטי את היחסים עם קטאר. בהמשך העבירו המדינות המחרימות לידי קטאר רשימה של 13 דרישות שהן מתעקשות שייענו בתמורה להסרת הסנקציות. בין היתר, דרשו ממנה לצמצם את תמיכתה באחים המוסלמים, לסגור את רשת הטלוויזיה "אל-ג'זירה" שבה הן רואות מסיתה עיקרית, לסגור בסיס צבאי טורקי הנמצא בשטחה ולהוריד את דרג היחסים שלה עם איראן השיעית. בדוחא השיבו בשלילה לדרישות הללו, והמדינות המחרימות הודיעו כי ינקטו בצעדים חדשים נגד המדינה.
לפני כחודש וחצי, בנאום פומבי ראשון מאז פרוץ המשבר, מתח אמיר קטאר ביקורת חריפה על המדינות שהטילו, לדבריו, "מצור" על מדינתו. אל ת'אני אמר בנאומו כי כל פתרון למשבר צריך להתבסס על שני עקרונות - כיבוד הריבונות של כל מדינה ושלא יהיו תכתיבים של צד אחד על צד אחר. לדבריו, קטאר "פתוחה לדיאלוג כדי למצוא פתרונות לסוגיות העומדות ותלויות", אך הפתרון צריך לכלול התחייבויות הדדיות.