אבו מאזן נפגש עם טראמפ: "אפשר להשיג הסכם שלום השנה"
נשיא הרשות הפלסטינית נפגש בניו יורק עם נשיא ארה"ב ואמר כי פגישתם היא עדות לאפשרות להשיג הסכם שלום במזרח התיכון אפילו בחודשים הקרובים. טראמפ: "זה ההסכם הכי קשה שניסיתי לגבש אי פעם, אבל יש סיכוי די טוב להשיג אותו"
נשיא ארצות הברית, דונלד טראמפ, נועד הערב (יום ה') בניו יורק עם נשיא הרשות הפלסטינית אבו מאזן בשולי הכינוס השנתי של עצרת האו"ם. בפתח הפגישה אמר אבו מאזן כי פגישתו עם טראמפ היא עדות לאפשרות להשיג הסכם שלום במזרח התיכון השנה או בחודשים הקרובים. לדבריו הסכם כזה יהיה "הסכם המאה".
טראמפ אמר בפגישה כי שלום בין ישראל לפלסטינים הוא אולי "ההסכם הקשה ביותר" שהוא ניסה אי פעם לגבש, אך הוא הדגיש כי למרות זאת ממשלו עובד "קשה מאוד" להשגת שלום באזור. לדבריו "יש סיכוי די טוב" שאפשר להשיג הסכם שלום.
"אנחנו בודקים ברצינות את עניין השלום, אולי סוף סוף שלום למזרח התיכון כולו, ואני חושב שיש לנו סיכוי די טוב, אולי ההזדמנות הכי טובה אי פעם", אמר טראמפ. "זה עניין סבוך, והוא תמיד נחשב להסכם הקשה ביותר שיש: שלום בין ישראל לפלסטינים, הקשה מכולם. אני חושב שיש לנו סיכוי טוב מאוד, מאוד. בהחלט אקדיש את כל לבי ונשמתי להשגת הסכם". הוא לא הסביר על מה נשענת האופטימיות שהפגין, ומאחורי הקלעים הפלסטינים מביעים תסכול הולך וגובר מחוסר הנכונות שלו לרדת לפרטים.
בנאומו בפני העצרת הכללית אתמול נמנע טראמפ מלהזכיר את הסכסוך הישראלי-פלסטיני, ובכך הוא נבדל שוב מקודמו ברק אובמה. בנאומו התמקד טראמפ באיום הגרעין הנשקף מצפון קוריאה ומאיראן.
ראש ממשלת ישראל בנימין נתניהו התמקד אף הוא בנאומו שם אתמול בנושא האיראני, והוא הזכיר את הפלסטינים רק בחטף: "עשינו שלום עם ירדן ומצרים, שאת נשיאה האמיץ עבד אל פתח א-סיסי פגשתי אתמול. אני מעריך את תמיכתו בשלום ומצפה לעבוד איתו ועם מנהיגים אחרים באזור לקדם שלום. ישראל מחויבת להגיע לשלום עם כל השכנות הערביות שלנו כולל הפלסטינים. אתמול טראמפ ואני שוחחנו על זה לעומק".
מזכ"ל האו"ם, אנטוניו גוטרש, הזכיר בנאומו אתמול את הסכסוך הישראלי-פלסטיני, ולצד התייחסויות למשבר האקלים ולסכסוך עם צפון קוריאה אמר: "ביקרתי בישראל ובפלסטין. פיתרון שתי מדינות לשני עמים הוא הפיתרון שצריכים לקדם".
קודם לכן הערב נפגש טראמפ עם עבדאללה מלך ירדן, והשניים הבטיחו להמשיך לשתף פעולה כדי להילחם בטרור במזרח התיכון. טראמפ אמר כי היחסים בין המדינות מעולם לא היו טובים יותר ושיבח את מאמציו של המלך עבדאללה לקלוט המוני פליטים מסוריה. מלך ירדן שיבח גם הוא את "היחסים המיוחדים" כדבריו בין המדינות וגינה את הטרור.