צפון קוריאה: "האיומים של טראמפ - כמו לשמוע כלב נובח"
פיונגיאנג הגיבה בזלזול לנאומו של טראמפ באו"ם שבו איים להשמידה. דרום קוריאה אישרה סיוע הומינטרי לשכנה מצפון. שר החוץ הסיני אמר כי המתחים בקוריאה מדגישים את חשיבות הסכם הגרעין עם איראן
שר החוץ של צפון קוריאה רי יונג הו אמר הלילה (ה') כי נאומו התקיף של נשיא ארה"ב דונלד טראמפ בעצרת האו"ם "נשמע כמו נביחות של כלב". בנאום אמר טראמפ כי אם צפון קוריאה תמשיך לאיים על ארה"ב לארצו "לא תהיה ברירה" והיא "תשמיד" אותה.
"יש משפט שאומר שגם כשהכלבים נובחים, השיירה עוברת", אמר רי לכתבים בשולי עצרת האו"ם בניו יורק. "אם טראמפ חושב שהוא יפתיע אותנו עם נביחות של כלב הוא חולם". סוכנות הידיעות הדרום קוריאנית "יונהאפ" דיווחה כי רי היה אמור לנאום אמש בעצרת הכללית של האו"ם.
טראמפ תקף בנאומו הראשון בעצרת הכללית של האו"ם את צפון קוריאה ואת השליט קים ג'ונג און ואמר כי: "המרדף שלהם אחר נשק גרעיני מאיים על כל העולם. זו שערורייה שיש אומות שלא רק מנהלות איתם מסחר, אלא מספקות להם ציוד. לארה"ב יש כוח וסבלנות, אבל אם נצטרך, לא תהיה לנו ברירה אלא להרוס את צפון קוריאה. 'רוקטמן' (קים) נמצא במשימת התאבדות שלו ושל המשטר שלו. זה הזמן של צפון קוריאה להבין שהתפרקות מנשק גרעיני היא העתיד היחיד האפשרי. אני רוצה להודות לסין ורוסיה שהצטרפו להצבעה הזאת".
בתוך כך, שר החוץ הסיני, וואנג יי, אמר כי המתחים המורגשים בתקופה האחרונה בחצי האי הקוריאני מדגישים את חשיבותו של הסכם הגרעין שנחתם לפני שנתיים בין איראן לבין שש המעצמות, בהן סין. יי אמר במהלך פגישת שרי החוץ של המעצמות ואיראן כי "סין תומכת בהסכם הגרעין ומגנה עליו".
לפני שלושה שבועות ערכה צפון קוריאה ניסוי גרעיני, שישי במספר, שיצר מתח רב עם דרום קוריאה וארצות הברית. זאת במקביל לניסוייה בטילים בליסטיים, כאשר שניים מהם אף חלפו מעל שטחה של יפן.
בתוך כך, דרום קוריאה אישרה הלילה תוכנית להעברת סיוע הומניטרי בשווי שמונה מיליון דולר לצפון קוריאה, למרות המתיחות בין המדינות ואיומי פיונגיאנג על השכנה מדרום.
הסיוע אושר במסגרת מדיניותו של הנשיא מון ג'יאה-אין לא מושפעת מהמתיחות בין המדינות. דרום קוריאה הודיעה שהיא מתכוונת להעביר סיוע לילדים ולנשים בהריון באמצעות תוכנית המזון העולמית בשווי 4.5 מיליון דולר, וציוד רפואי באמצעות יוניצ"ף, קרן החירום הבינלאומית של האומות המאוחדות לילדים, בשווי 3.5 מיליון דולר.
הממשלה הדרום קוריאנית מסרה כי היא תחליט מתי להעביר את הסיוע בהתאם ליחסים עם צפון קוריאה. דרום קוריאה הקפיאה את הסיוע ההומניטרי לשכנתה בינואר 2016, אחרי הניסוי הגרעיני הרביעי של צפון קוריאה.
סון קום-ג'ו, דובר מפלגת האופוזיציה בדרום קוריאה, אמר כי ההחלטה לחדש את הסיוע לצפון תוזמנה בצורה רעה מכיוון שהיא יכולה לשלוח מסרים סותרים לקהילה הבינלאומית המנסה להגביר את הלחץ על פיונגיאנג. "הקהילה הבינלאומית מקשיחה את הסנקציות והלחץ על הצפון ואפילו הנשיא מון נמצא בארה"ב כדי לחזק את התיאום נגד הבעיה הצפון קוריאנית", אמר סון.
מדרום קוריאני נמסר כי הסיוע אינו כולל כסף נזיל ולכן "אין סיכוי ממשי" לכך שיועבר לכדי תמיכה בצבא הצפון קוריאני. עוד נמסר כי הממשלה תחליט מתי להעביר את הסיוע, בהתאם ליחסים בין המדינות.