שתף קטע נבחר

 

דו"ח: רוסיה מענה, מתעללת ומעלימה אנשים

האו"ם פרסם דו"ח שמתעד הפרות "חמורות" של זכויות אדם בחצי האי האוקראיני שנכבש על ידי רוסיה ב-2014. בין ההפרות: כפיית אזרחות רוסית על אוקראינים, מעצרים שרירותיים ואפילו הוצאה להורג ללא משפט

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

 

רוסיה מבצעת הפרות זכויות אדם "חמורות" בחצי האי האוקראיני קרים שאותה סיפחה לשטחה בשנת 2014, שכוללות כפיית האזרחות שלה וגירוש אסירים. כך עולה בדו"ח של האו"ם שפורסם היום (יום ב') בנושא זכויות אדם.

 

עוד חדשות מעניינות מהעולם בדף הפייסבוק של דסק החוץ

 

"יש תיעוד להפרות חמורות של זכויות אדם כמו מעצרים וכליאות שרירותיים, העלמות אנשים, התעללות ועינויים ולפחות במקרה אחד הוצאה להורג ללא משפט", נכתב בדו"ח. הרשויות הרוסיות לא התירו לצוות חקירה של האו"ם להיכנס לשטח קרים.

 

תרגיל צבאי רוסי מעל חצי האי קרים (צילום: mct) (צילום: mct)
תרגיל צבאי רוסי מעל חצי האי קרים(צילום: mct)
רוסיה כבשה את קרים לפני שלוש שנים והחליפה את החוקים האוקראיניים באזור בחוקים רוסיים, אולם סיפוח חצי האי האוקראיני מעולם לא הוכר רשמית על ידי הקהילה הבינלאומית. האסיפה הכללית של האו"ם הורתה לפתוח בחקירת מצב זכויות האדם בחצי האי בדצמבר 2016.

 

"אפשר להשוות כפיית אזרחות על תושבים של טריטוריה כבושה לכפייתם להישבע אמונים לסמכות שאותה הם מחשיבים כעוינת, דבר שאסור על פי אמנת ז'נבה הרביעית", אמר הנציב העליון למועצת זכויות האדם של האו"ם זייד ראאד אל-חוסיין.

 

לפי הדו"ח של האו"ם, רוסיה גם הפרה את החוק הבינלאומי כשגירשה עצירים ואסירים מקרים לרוסיה. מרגע שכבשה את חצי האי האוקראיני, הכירה רוסיה אוטומטית בכל האוקראינים באזור כאזרחים רוסים, אלא אם אלה שלחו לה התנגדות בכתב. נכון למאי 2015, כמאה אלף בני אדם, כ-4 אחוזים מאוכלוסיית קרים, לא החזיקו באזרחות רוסית, צוין בדו"ח של האו"ם. כ-19 אלף בני אדם, רובם עובדי שירות ציבורי שרצו לשמור על המשרות שלהם תחת השלטון הרוסי דה פקטו, אולצו למעשה לוותר על אזרחותם האוקראינית.

 

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

נרדפים. בני המיעוט הטטארי בקרים (צילום: MCT) (צילום: MCT)
נרדפים. בני המיעוט הטטארי בקרים(צילום: MCT)

חיילים רוסים בקרים (ארכיון) (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
חיילים רוסים בקרים (ארכיון)(צילום: רויטרס)

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

רוסיה אמרה שמשאל עם שנערך במרס 2014 נתן "לגיטימציה" לסיפוח חצי האי קרים לשטחה. לפי דו"ח האו"ם, מתנגדי המשאל נרדפו על ידי הרשויות החדשות באמצעות חוקים נגד טרור, קיצוניות ובדלנות, וכמה מהם אף נשלחו בכפייה למוסדות פסיכיאטריים.

 

רוב כלי התקשורת בקרים נסגרו וכל 22 עמותות "עדי יהוה" הוצאו מחוץ לחוק. כך לפי הדו"ח. עוד נטען שהחינוך בשפה האוקראינית נעלם כמעט לחלוטין ושרוסיה אסרה על פעולתו של המג'ליס, גוף שייצג את הטטארים בקרים ושחבריו סבלו מהפחדות, פשיטות לבתיהם ומעצים.

 

רוסיה מחזיקה בזכות וטו במועצת הביטחון של האו"ם והמשמעות העיקרית היא שמוסקבה יכולה לחסום כל ניסיון לגרום לה לשאת באחריות למעשיה. עם זאת, פיונה פרייזר, ראש משרד האו"ם באוקראינה שהכינה את הדו"ח על הפרת זכויות האדם בקרים, אמרה שהיה חשוב לתעד את מה שקרה בחצי האי כדי שהקורבנות יוכלו להשתמש בתיעוד ולנסות להביא לצדק ולהעמיד את האחראים לדין.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים