"צריך לחנך ילדים". רצח התקליטן מסעיר את טייבה
הדי ג'יי נזיה מצארווה נורה למוות בחתונה ובעירייה מפנים אצבע מאשימה למשטרה: "לא ייתכן שלא פוענח אף רצח בעיר, שוקלים הפסקת שיתוף פעולה". אביו, שנכח בחתונה: "הוא נתן לי נשיקה ואמר שהוא אוהב אותי. לא ציפיתי שאקבל בשורה על מותו". דודו לאולפן ynet: "הבעיה - בתוך המשפחות"
ראש עיריית טייבה, עו"ד שועאע מנצור מצארווה, הודיע אתמול במהלך ישיבה דחופה שהוקמה בעקבות רצח הדי ג'יי נזיה מצארווה (37) בחתונה שנערכה בעיר, כי ישקול לנתק כל קשר עם משטרת ישראל אם לא תפענח את הרצח.
"ביטחונם האישי של התושבים נמצא באחריות משטרת ישראל", אמר ראש העיר והוסיף: "התחושה קשה וכשמגיעים 79 תיקים שלא פוענחו, המסקנות ברורות - המערכת נכשלה. במדינה מתוקנת על דבר כזה נופלות ממשלות בעוד שאצלנו הדבר שונה בין אזרח לאזרח. המבחן היחיד הוא מבחן התוצאה, שעומד על אפס פענוחים. זה פשוט לא הגיוני. מישהו צריך לספק תשובות - לי ולתושבים".
ראש העיר הבהיר: "אנו דורשים ממשטרת ישראל לפענח את תיק הרצח של נזיה. אם לא, נשקול לנתק כל קשר עמה".
מוחמד, אביו של הדי ג'יי שנרצח, אמר הבוקר (יום ה') ל-ynet : "הרצח קשה לנו כמשפחה ולכל העיר. אני לא מעכל שבני נרצח. הוא נשמה גדולה ודמות אהובה - מהצפון עד הדרום. למה לקחו לי אותו? מספיק".
האב מתח גם הוא ביקורת קשה על מערכת אכיפת החוק: "שהמדינה תקום פעם אחת ותעשה משהו במגזר הערבי. איך זה שנרצחים אנשים ולא יודעים את הרקע? אני מבקש מכל העולם ומכל בן אדם שיגיד לי למה הרצח הזה קרה. בני לא סיפק לי שהוא היה מאוים. אני דורש מהממשלה ומכל גוף רלוונטי לעזור להיפטר מהנשק המלוכלך שהורד את כולם. לא רוצה שיהיה עוד רצח בטייבה".
המפגש האחרון של האב עם נזיה היה באותה חתונה, שבסיומה נרצח הבן: "הוא ראה אותי בחתונה, נישק אותי ואמר לי: 'אבא, אני אוהב אותך'. כשנזיה מנגן כדי ג'יי הכיסאות מתרוקנים וכולם רוקדים. לא ציפיתי שאקבל בשורה על מותו".
סמי, דודו של נזיה, סיפר באולפן ynet על האווירה הקשה ששוררת בטייבה בעקבות הרצח: "יש סערה קשה - לא רק בטייבה, אלא בכל המגזר הערבי. הגיע הזמן שהממשלה שלנו תסב את תשומת לבה למגזר. עצם העובדה שאני שומע יריות בכל יום אומרת שמסתובב המון נשק באזור. היום מפחיד כבר להתווכח עם מישהו, כי אז הוא יכול לשלוף אקדח ולירות לך כדור בראש. המשטרה צריכה להסתובב בתוך הערים - בכל שעה ובכל דקה".
"אני רוצה לפנות לכל אמא ואבא במגזר הערבי", הוסיף סמי, "הבעיה נמצאת בתוך המשפחות - צריך לחנך את הילדים כמו שצריך, לשבת ולשוחח איתם מדי יום, ולא לשמוע פתאום על רצח, גניבות וכל מיני דברים רעים. אצלנו במגזר יש הרבה ילדים שברגע שמסיימים בית ספר, במקום לעשות שיעורים בבית הם הולכים לבית קפה, מעשנים נרגילה, סיגריות וסמים. הדבר החשוב ביותר הוא החינוך בבית".
אלמכאן ג'באלי, תושבת טייבה, מתארת גם כן מציאות קשה: "המצב אצלנו חמור. בכל פעם שאני שומעת ירי, ישר אני מתקשרת לבנים שלי כי אני חוששת שהם ייפגעו. הגיע הזמן למגר את התופעה הזו בכל מחיר. אני אישית מוכנה לכל מאבק נגד הפשיעה והפושעים, אפילו אם נמות. אם לא נעמוד יחד, הרצח הבא לא יהיה רחוק והכתובת תהיה על הקיר".