שתף קטע נבחר

 

אחרי שנים ללא אכיפה: כתב אישום על פוליגמיה

בתחילת השנה נכנסו לתוקף ההנחיות החדשות לאכיפה נגד תופעת ריבוי נישואין. היום הוגש כתב אישום ראשון נגד תושב הפזורה הבדואית שנשוי לשתי נשים. מתחילת השנה נפתחו 179 תיקים במשטרה בגין עבירת פוליגמיה. עונש המאסר המירבי - עד 5 שנים

הפרקליטות הגישה היום (ב') כתב אישום נגד תושב הפזורה הבדואית בגין ריבוי נישואין. מדובר בכתב האישום הראשון שהגישה פרקליטות מחוז דרום בגין עבירה כזו מאז שהמדינה הודיעה כי יחלו לאכוף את עבירת הפוליגמיה, נישואין ליותר מאישה אחת, לאחר שההנחיות החדשות נכנסו לתוקף בינואר 2017. העונש המקסימלי לעבירה הקבוע בחוק עומד על חמש שנות מאסר.

 

כתב האישום הוגש לבית משפט השלום בבאר שבע נגד תושב הפזורה, בן 36, לאחר שהתחתן עם אישה שנייה בת 24. מדובר בנישואין שנערכו בשידוך לאחר שאביה של הצעירה ביקש להשיא אותה, ואילו היא לא ידעה שהיא עתידה להיות אישה שנייה.

התיק נוהל על ידי חוקרי משטרת עיירות, שלפתחם מגיעים רוב תיקי ריבוי הנישואין.

 

בשנת 2015 הובילו שרת המשפטים איילת שקד והיועץ המשפטי לממשלה דאז יהודה וינשטיין שינוי בטיפול בתופעת הפוליגמיה שנפוצה בעיקר במגזר הבדואי באמצעות סנקציות פליליות. וינשטיין החליט בתום דיון עם פרקליט המדינה וצמרת הפרקליטות על שורת צעדים בתחום האכיפה בנושא.

 

מלבד כתבי אישום, סנקציה נוספת שהייתה היא ביטול תמריצים. נכון לשנת 2015, במגזר הבדואי היו נשואים 36 אחוזים מהגברים ליותר מאישה אחת. כתב האישום שהוגש היום הוא הראשון מאז הנחיית המדינה ולפני כן היו כתבי אישום בודדים.

 

יש לציין עבירת ריבוי הנישואין נאכפה רק במקרים בודדים ובשנים האחרונות לא הייתה כל אכיפה בנושא. סך הכול, כיום המשטרה חוקרת 15 תיקים מאז ההנחייה.

 

יש לציין כי תיקי ריבוי הנישואין מגיעים לפתחם של תחנות עיירות, דימונה ורהט. גורמי מקצוע מציינים כי הניסיון מלמד כי במשפחות שבהן קיים ריבוי נישואין, הילדים סובלים מחסך רגשי והדבר מוביל לפערים ואלימות במשפחנ, גם בין האחים וגם בין הנשים. הדבר מוביל למצוקות כלכליות ורגשיות.

 

"מדובר בתופעה שיש לעקור אותה מהשורש ומובילה בהכרח לפגיעה כלכלית במעורבים. גם במדינות מוסלמיות ברחבי העולם התופעה הולכת ופוחתת ויש כאלה דוגמת מצרים שהוציאו זאת מחוץ לחוק", אמרו במשטרה והוסיפו כי זו פגיעה גם במוסדות המדינה וגם בנשים עצמן.

 

כיום המשטרה מקבלת נתונים מרשות האוכלוסין ובתי הדין השרעיים על מנת לחקור את התופעה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים