שתף קטע נבחר

 

מצרים מכחישה את מעורבותה ברכישת הטילים מצפון קוריאה

משרד החוץ המצרי הדף את הטענות על רכישת טילי נ"ט בעלות של 23 מיליון דולר מפיונגיאנג. המצרים מתעקשים כי הם שיתפו פעולה עם חוקרי האו"ם, ומזכירים כי פשטו בעצמם על הספינה בזכות המודיעין האמריקני

מצרים הכחישה אמש (ב') את הדיווחים אודות רכישה חשאית של יותר מ-30 אלף טילים נגד טנקים מצפון קוריאה עבור הצבא המקומי. על פי הדיווח ב"וושינגטון פוסט" וב"ניו יורק טיימס", סוכנויות הריגול של ארצות הברית הזהירו את מצרים מפני ספינה צפון קוריאנית שמתקרבת לתעלת סואץ - מה שהתגלה לבסוף כמשלוח טילים בעלות של 23 מיליון דולרים שמיועד לקהיר.

 

משרד החוץ המצרי דחה את הטענות שעלו בדיווחים האמריקנים. דובר המשרד אחמד אבו זייד אמר לסוכנות הידיעות הצרפתית AFP כי בניגוד למה שנכתב, מצרים לא עמדה מאחורי רכישת הטילים מהמדינה המבודדת. "על פי הדו"ח של האו"ם, לא היה ניתן לקבוע כי מצרים הייתה היעד המקורי של ספינת המשא מצפון קוריאה".

 

הנשיא א-סיסי וקים ג'ונג און. משתפים פעולה? (צילום: AFP) (צילום: AFP)
הנשיא א-סיסי וקים ג'ונג און. משתפים פעולה?(צילום: AFP)

לפי גורמים דיפלומטים מערביים ואמריקנים, חוקרי האו"ם ניסו להצניע את מעורבותה של ממשלת מצרים בדו"ח הסופי, אך כתבו כי אנשי עסקים מקומיים רכשו את המשלוח עבור הצבא. בדו"ח נכתב כי מצרים השמידה את מצבור הטילים תחת פיקוח האו"ם, וכי אנשיה שיתפו פעולה עם החקירה.

 

על פי הדיווח, האמריקנים התריעו בפני המצרים בחודש אוגוסט אשתקד על כלי שייט שמתיימר להתחזות לספינת משא קמבודית שמתקרב לתעלת סואץ. כלל האנשים שהיו על סיפון הספינה היו מצפון קוריאה, ובקרבם היה גם פעיל במפלגת השלטון שפיקח על הנעשה. על פי מומחים אמריקנים, חשיפת המשלוח היא הגורם למתיחות שנוצרה בין ממשל טראמפ לנשיא המצרי עבד אל-פתאח א-סיסי.

 

 

טראמפ נגד "איש הטילים הקטן"    (צילום: רויטרס)

טראמפ נגד "איש הטילים הקטן"    (צילום: רויטרס)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

אבו זייד לא הכחיש את הפשיטה שערכו סוכני המכס המצרים בעקבות ההתרעה האמריקנית, אך התעקש בכך שמדובר בספינה קמבודית שנשאה טילים מצפון קוריאה. "מצרים עומדת בכל הסנקציות שהוטלו על צפון קוריאה ומשתפת פעולה עם חקירת משלוח הטילים".


 

בארצות הברית מעריכים כי הסחר בנשק ובאמצעי לחימה הוא המוצא האחרון של קים ג'ונג און בצל הסנקציות הרבות שמוטלות על ארצו. על פי ההערכות, צפון קוריאה מוכרת אמצעי לחימה למשטרים באיראן, מיאנמר, קובה, סוריה ואריתריאה, אך גם לארגוני טרור.

 

הסחר באמצעי לחימה מסתמן כמקור הכנסה יציב למשטר הרודני, תוך שהוא מסווה את ספינותיו באמצעות דגלים של מדינות זרות, ומסתיר את הסחורה במארזי סוכר, או כמו במקרה עם מצרים – במצבורי עפרת ברזל.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AFP
א-סיסי וקים ג'ונג און
צילום: AFP
מומלצים