שבע שנות מאסר למורשע בפרשת החיסולים בעולם התחתון
פרשה 1131: משה בן דוד הודה במסגרת הסדר טיעון בקשירת קשר לביצוע פשע, שבו נרצח מור אלגרבלי. בן דוד ניסה להימלט מהארץ אך נתפס על יאכטה שהייתה בדרכה לקפריסין. שישה חודשי מאסר נגזרו על בנו של בן דוד ועל קטין נוסף
בפרשת 1131 : בית המשפט המחוזי בתל אביב גזר היום (א') שבע שנות מאסר בפועל על משה בן-דוד (48), שהודה והורשע בקשירת קשר לביצוע פשע (פגיעה במור אלגרבלי ז"ל) ונשיאת נשק. בנוסף בן משה הודה בניסיון לברוח מהארץ ביאכטה בעת שהיה משוחרר בערבות.
הסדרי טיעון לשלושה נאשמים
פרשה 1131 עוסקת בשורת חיסולים בין עבריינים באזור המרכז. בנוסף לבן דוד, בית המשפט גזר גם כשישה חודשי מאסר בפועל על בנו, שמואל בן-דוד (26) ועל נאשם נוסף שהיה קטין כבן 17 בעת ביצוע העבירות, בניכוי ימי מעצרם. השניים הודו והורשעו בקשירת קשר לביצוע פשע יחד עם משה בן-דוד. כל השלושה הגיעו להסדר טיעון עם פרקליטות מחוז תל אביב.
על-פי כתב האישום המתוקן שבו הודו הנאשמים והורשעו במסגרת הסדר הטיעון, משה בן-דוד גר בבניין בחולון בשנת 2010. מולו התגוררו מור אלגרבלי ז"ל ואביו בקרוואנים שהוצבו במתחם של מגרש כדורגל סמוך. במהלך השנים נוצר סכסוך בין אלגרבלי ואביו ובין בן דוד וב-10.1.10 בשעת בוקר נורו יריות לכיוונו. בן דוד סבר כי מור אלגרבלי הוא זה שירה לעברו והחליט לנקום בו או באביו. סמוך לאחר מכן, קשר הנאשם קשר עם אחד מעדי המדינה בתיק ועם אחרים כדי לפגוע בקורבן המיועד.
בן דוד החזיק ברשותו אקדח שאותו מסר למעורב נוסף בפרשה. ב- 11.1.10, סמוך לשעה 15:40, יצא אלגרבלי מאזור המגרש שבו התגורר כשהוא נוהג ברכב הונדה. במושב לידו ישב חברו ובמושב האחורי ישב אדם נוסף. באותה שעה תיצפת בן דוד מחלון הדירה, הבחין ברכבו של אלגרבלי והודיע על כך למעורבים נוספים בירי. כשנעצר הרכב ברמזור בצומת הרחובות הרב מימון ואנה פרנק בבת ים, הגיחו שני אנשים רכובים על אופנוע, נצמדו לרכבו של אלגרבלי והנוסע ירה לכיוונו שישה כדורים. אלגרבלי נפגע משני קליעים ונפטר ואילו לחבר שהיה איתו נגרמה חבלה חמורה, הוא אושפז בבית החולים ונותח.
לאחר הירי נהג האופנוע והיורה נמלטו מהמקום. גם משה בן דוד נמלט והתחבא במשך כחודש וחצי, עד שהסגיר את עצמו למשטרת ישראל. באותה עת לא נאספו נגדו די ראיות והוא שוחרר.
ביולי 2016 , לאחר שנעצר שנית, שוחרר משה בן-דוד ממעצר בתנאי ערבות, נאסר עליו לצאת מביתו בחולון וכן נאסר עליו לצאת מהארץ. הוא הפר את ההוראה החוקית, שהה מחוץ לביתו, וניסה להימלט מהארץ באמצעות יאכטה שהפליגה מנמל חיפה לקפריסין. בן-דוד עלה על היאכטה מבלי להציג דרכון או תעודת מעבר בביקורת הגבולות, כשברשותו תיק עם ציוד אישי ודרכון של אחיו, והסתתר בחדר המנועים של היאכטה. היאכטה החלה לשייט לכיוון קפריסין, אך נעצרה על ידי משטרת ישראל ובן דוד הוחזר למעצר.
בפרקליטות הסבירו כי השיקולים להגעה להסדר טיעון היו בעיקרם קשיים ראייתיים, הנובעים בין היתר מכך שמדובר בעבירות שבוצעו לפני כמה שנים. עוד הסבירו בפרקליטות כי הנאשמים הודו, קיבלו אחריות למעשיהם וחסכו זמן שיפוטי. בפרשה עדיין יש כמה מעורבים שטרם הגיעו להסדר בעניינם, בהם העבריין מוטי חסין. בתיק יש עוד שני עדי מדינה שחצו את הקווים וצפויים להעיד נגד חבריהם.
עורכי הדין משה סוחמי וטל ליטן, שייצגו את הנאשמים, מסרו כי ההסדר משקף את הקשיים האקוטים שנתגלו בדברי עד המדינה א.א ובהינתן כי דבריו נסתרו מהותית ע"י עד המדינה השני והמרכזי בתיק, ב.ב, כמו גם עד מדינה נוסף שהעיד במסגרת פרשה נוספת דברים העומדים בסתירה לדברי א.א.