בעקבות זיהום חמור: אלפי דגים מתו בנחל לכיש
על אף שהושקעו מיליוני שקלים בניקוי הנחל, זיהום כבד הוביל למות אלפי דגים באשדוד. בעירייה מעריכים: "ייתכן שגורם מסוים ניצל את הגשמים והזרים חומרים לתוך הנחל". נאסרה הרחצה בחוף מי עמי
זיהום ממקור לא ידוע גרם לתמותה של אלפי דגים בנחל לכיש שבאשדוד. עם קבלת הדיווחים על התמותה במקום, יצאו הבוקר (יום ד') גורמים מקצועיים מטעם עיריית אשדוד כדי לאתר את מקור הזיהום. הם ביצעו דגימות ואף פתחו פתח לים בניסיון להציל את הדגים ששרדו. במקביל, עד לקבלת תוצאות הבדיקות, הודיע משרד הפנים על איסור רחצה בחוף מי עמי. "בנחל יש אלפי דגים מתים. הדבר הזה קורה כמעט כל שנה והגיע הזמן שזה ייפסק", סיפר ל-ynet הצוללן רוי גבילי. דייגים פנו לאנשי החברה להגנת הטבע, שמיהרו להעביר את הפרטים לגורמים הרלוונטיים במשרד להגנת הסביבה.
יש לציין כי מיליוני שקלים הושקעו בשנים האחרונות על מנת לנקות את הנחל ולפני כמה חודשים אף התקבל אישור שיט במקום. "לפי שעה אין אינדיקציה להזרמה יוצאת דופן של שפכים לנחל ממפעלים או מתקלת ביוב", אמרה דליה טל, רכזת המאבקים של עמותת צלול. "ההשערה היא שתמותת הדגים היא תוצאה של זיהום שהגיע לנחל בעקבות הגשם הראשון שמזרים לנחל דלקים, שמנים ואבק, שהצטברו ברחובות הערים במהלך הקיץ. ניתן למנוע תופעה זו באמצעות ניקוי רחובות הערים לפני הגשם הראשון ומניעת הגעת נגר מזוהם לנחל".
קובי פאלצי, מנהל אגף לאיכות סביבה בעיריית אשדוד, אמר כי "ייתכן שגורם מסוים ניצל את הגשמים והזרים חומרים לתוך הנחל. עוד אפשרות שנבדקת היא עומס אורגני והעדר חמצן שהובילו לתמותת דגים בנחל. אנו ממתינים לדו"ח המעבדה".
עיריית אשדוד, ביחד עם המשרד לאיכות הסביבה ואיגוד ערים אשדוד, פועלים כעת לפינוי של הדגים. כמו כן, הם מבצעים דיגום של החומר שנשפך לנחל במטרה לנסות ולהתחקות אחר הגורם המזהם. בעיריית אשדוד מסרו כי הנחל נבחר להיות לאחד משלושת הנחלים הנקיים בארץ ולפני מספר חודשים אף התקבל לראשונה גם אישור שיט בנחל עלידי משרד הבריאות.
עם זאת, מהמשרד להגנת הסביבה נמסר כי "תופעה זו של תמותת דגים ידועה ומתרחשת בכל תחילת חורף, כאשר מערכות הניקוז העירוניות נשטפות מהזיהום שהצטבר בהן בקיץ". כמו כן, הוסיף המשרד כי נעשות סריקות באזור התעשייה הצפוני של אשדוד על מנת לבדוק אפשרות של שפיכת חומרים בחצרות המפעלים והגעתם לנחל באמצעות מערכות הניקוז.