שתף קטע נבחר

 

אלקין על פתיחת מושב הכנסת: "לא בעיה למצוא סיבה ללכת לבחירות"

השר וחבר הקבינט התייחס בראיון לאולפן ynet לפתיחת מושב הכנסת מחר בצהריים ושלל אפשרות של הקדמת בחירות. הוא הבהיר כי חקירות רה"מ לא ישפיעו: "הלו"ז הפוליטי יישמר". ח"כ יואל חסון, יו"ר סיעת המחנה הציוני החדש: "יש לנו יכולת לעכב את היוזמות ההזויות של הממשלה"

 

אלקין בראיון לאולפן ynet    (צילום: אורי דוידוביץ')

אלקין בראיון לאולפן ynet    (צילום: אורי דוידוביץ')

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

אחרי חופשה ארוכה, הכנסת שבה לפעולה: מחר (ב') ייפתח מושב החורף של הכנסת ועל סדר היום לא מעט חוקים שצפויים לעורר סערה בהם חוק הלאום, חוק ירושלים, חוק הגיוס החדש ועדיין לא ברור מה יעלה בגורלו של החוק לאיסור חקירת ראש ממשלה מכהן.

 

השר זאב אלקין, חבר הקבינט, צופה בראיון לאולפן ynet כי איום הקדמת הבחירות שצף כל פעם מחדש לא באמת ממשי. "אין היגיון ללכת לבחירות. יש תקציב מאושר עד סוף שנת 2018", אומר אלקין.

לא מאמין שהבחירות יוקדמו. אלקין עם נתניהו (צילום: אלכס קולומויסקי) (צילום: אלכס קולומויסקי)
לא מאמין שהבחירות יוקדמו. אלקין עם נתניהו(צילום: אלכס קולומויסקי)

 

אבל יש גם חקירות.

"בסך הכול יש קואליציה יציבה. אני לא חושב שהחקירות צריכות להשפיע על הלו"ז הפוליטי ולכן אם אתה שואל אותי מבחינת ההיגיון, הממשלה הזאת יכולה להמשיך לעבוד לפחות עוד שנה-שנה וחצי".

 

מה הקשר בין היגיון לפוליטיקה?

הרבה פעמים יש קשר, אבל אתה צודק שלא תמיד. לכן לא אסתכן כאן בדברי נבואה, נמתין ונראה. בסופו של דבר כיו"ר קואליציה מנוסה בדימוס כמו שאמרת אני יודע שזה תלוי הרבה מאוד ברצון השותפים ונכונות שלהם לקיים הידברות אחד עם השני. בכל קואליציה יש הצעות חוק שהן פופוליסטיות ומביאות למתחים בקואליציה. אם רוצים להמשיך ביחד ואם מתנהלים בחוכמה אפשר לנטרל את זה. אם עושים טעויות בהתנהלות או אם לחילופין יש מפלגות שרוצות ללכת לבחירות, מה שלא נראה לי כרגע המצב, אבל אם זה יהיה המצב אז אתה יודע, בסוף כשרוצים ללכת לבחירות תמיד אפשר למצוא סיבה, זאת לא בעיה".

 

אלקין התייחס להצעת החוק נגד החרדים לשלול תקציבים למוסדות שמסיתים נגד המדינה ונגד שירות בצה"ל. "אין מקום לתקיפה נגד המשרתים ומותר פה למדינה ואפילו חובתה להגן על האנשים שרוצים לשרת כולל גם מהמגזר החרדי. גם אני הייתי חלק מהחלטה של הפעלת סנקציות על מוסדות חרדיים, שאפילו ההנהגה החרדית הייתה מוכנה להסכים לנוסחה, אבל אנשי קדימה רצו יותר והכול התפוצץ בזמנו", הסביר השר.

 

הכנסת חוזרת: ח"כ חסון באולפן    (צילום: אורי דוידוביץ')

הכנסת חוזרת: ח"כ חסון באולפן    (צילום: אורי דוידוביץ')

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

גם ח"כ יואל חסון, שישמש במושב הקרוב כיו"ר סיעת המחנה הציוני בכנסת, התייחס לפתיחת המושב בראיון לאולפן ynet והבהיר כי האופוזיציה מסוגלת להתמודד עם החוקים הסוערים ולהפיל אותם. "יש לנו את היכולת לעכב ולמנוע את כל היוזמות ההזויות שאנו רואים מהחוק הצרפתי (חוק איסור חקירת רה"מ מכהן) וחוק הג'ובים", תקף חסון. "שום חוק לא עוסק בשיפור חיי האזרח הישראלי".

 

יגיד רה"מ שפשוט בתקשורת לא מדברים על זה, אבל יש חוקים כאלה

"אין מספיק חוקים כאלה, בטח לא כאלה שבאים מצד הקואליציה. יותר מזה, החוק היחיד שהוא חוק לטובת החברה הישראלית, חוק הנכים, יעבור בעזרת האופוזיציה ואני מקווה שרה"מ לא יכשיל אותו".

 

לאחרונה עורר יו"ר המחנה הציוני אבי גבאי סערה כשתמך באי פינוי התנחלויות במקרה של הסכם שלום. חסון אומר כי החיבור בין גבאי למחנה מעביר מסר ברור. "אף אחד מאיתנו לא שש לפנות יהודים מבתיהם. אני הייתי יו"ר קואליציה של אהוד אולמרט ואני יודע שאולמרט כשניהל את המו"מ המדיני ואני יודע אח"כ מציפי לבני שניהלה את המשאים ומתנים המדיניים אולי יותר מכל אחד אחר, תמיד נלחמו על השארת כמה שיותר יהודים בתוך גושי ההתיישבות ומסביבם. זו המטרה. ואני חושב שאבי גבאי התייחס לדבר הזה מתוך מקום של קודם כל רגישות לאנשים שיושבים במקומות שכנראה, בסבירות גבוהה, רובם לא יהיו תחת שלטון ישראלי בהסדר מדיני ויצטרכו להתפנות".

 

חסון התייחס גם הוא לסערת החוק הצרפתי ואמר: "אם לא היו מדברים רטרואקטיבית היינו חושבים אם זה נכון או לא נכון. רטרואקטיבית לחלץ ראש ממשלה מחקירות חמורות? ואני אגב לא רוצה שנתניהו ייפול בחקירות, אני מאחל לו שלא יהיה לו כתב אישום. אני רוצה שהוא ייפול בבחירות, אבל לחוקק היום חוק בשבילו?".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
חוזרים לעבוד. הכנסת
צילום: רויטרס
מומלצים