שתף קטע נבחר

 

הסתיימה שביתת המרצים במכללות: יקבלו שכר כמו באוניברסיטאות

בתום מאמץ קדחתני גובש מתווה עקרונות להסכם קיבוצי שיחול על הסגל הבכיר במכללות הציבוריות. ההסכם קובע כי טבלאות השכר שאושרו לסגל הבכיר באוניברסיטאות יחולו גם על המרצים הבכירים במכללות עד לחתימת הסכם קיבוצי חדש

 

האיום בשביתה ממושכת עשה את שלו. מכללת הדסה בירושלים (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
האיום בשביתה ממושכת עשה את שלו. מכללת הדסה בירושלים(צילום: גיל יוחנן)
 

 

הסתיימה השביתה במכללות הציבוריות: הסגל הבכיר במכללות הציבוריות חוזר לעבודה לאחר שרשם אמש (יום א') הישג במגעים עם משרד האוצר - שכר המרצים הבכירים במכללות יושווה לשכר הסגל הבכיר באוניברסיטאות עד לחתימת הסכם קיבוצי חדש.

 

ועד ראשי המכללות, המועצה המתאמת של ארגוני הסגל הבכיר הגיעו למתווה עקרונות להסכם קיבוצי שיחול על הסגל הבכיר במכללות. המתווה אושר על ידי נציגי האוצר והוועדה לתכנון ותקציב במועצה להשכלה גבוהה. על פי מסמך העקרונות, יגובש הסכם קיבוצי לתקופה ארוכה שבמהלכה יחולו טבלאות השכר שאושרו לחברי הסגל הבכיר באוניברסיטאות גם על חברי הסגל במכללות. בנוסף, הוסכם גם על הקצאת תקציבים שישמשו לקידום ופיתוח המחקר וההוראה. הלימודים כאמור יתקיימו היום כסדרם.

 

ד"ר ענת פלדמן יו"ר המועצה המתאמת של הסגל הבכיר במכללות הציבוריות, אמרה: "השגנו הסכם מכובד שיתגמל את המרצים במכללות הציבוריות באופן ראוי וישקף את ההשקעה לעתיד ההשכלה בפריפריה החברתית והגיאוגרפית. רוצה בהזדמנות זאת להודות לכל הועדי הסגל הבכיר במכללות הציבור".

בין המכללות שבהן שבתו המרצים (צילום: גדי קבלו, מוטי קמחי, אביהו שפירא) (צילום: גדי קבלו, מוטי קמחי, אביהו שפירא)
בין המכללות שבהן שבתו המרצים(צילום: גדי קבלו, מוטי קמחי, אביהו שפירא)
המשא ומתן עם הסגל הבכיר נמשך אתמול שמונה שעות. הסגל הבכיר כולל כ-2,000 מרצים ומרצות במעמד ד"ר ופרופסור. הם מלמדים ב-17 מכללות ציבוריות ברחבי הארץ, בהן לומדים כ-55 אלף סטודנטים וסטודנטיות. כבר לפני שבועיים הכריז הסגל הבכיר על סכסוך עבודה מול הוועדה לתקצוב ולתכנון והיום הוא יישם את האיום ביום הראשון לשנת הלימודים האקדמית.

 

המרצים והמרצות מתלוננים כבר תקופה ארוכה על תנאי העסקתם ודורשים להשוותם לאלה של מקביליהם באוניברסיטאות. בפועל שכרם של המרצים באוניברסיטאות ובמכללות הציבוריות זהה, אבל לטענת המרצים במכללות הציבוריות הם עצמם עובדים זמן כפול (12 שעות שבועיות לעומת 8-6 שעות שבועיות למרצה בכיר באוניברסיטאות), ולפיכך הם אינם מתוגמלים כראוי. המרצים במכללות הציבוריות כועסים גם על כך שהם אינם זכאים לשבתונים ולתקציבי מחקר.

 

בימים האחרונים נערכו כמה וכמה פגישות בין המרצים לנציגי משרד האוצר והוועדה לתכנון ותקצוב במועצה להשכלה גבוהה, אלא שכל הפגישות הסתיימו בלא כלום. בפגישות הציגו המרצים את דרישותיהם: השוואת שעות העבודה לאלה הנהוגות באוניברסיטאות; עדכון שכרם והצמדתו לטבלאות השכר באוניברסיטאות; שיפור מנגנוני צבירת הוותק לרבות עליית שכר בגין ותק; הגדלת התקציב המוקדש להצטיינות הוראה ופעילות במכללה בגובה של 13.5%; והסדרת שבתונים כמקובל באקדמיה.

מכללת הדסה ביום הראשון של שנת הלימודים האקדמית (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
מכללת הדסה ביום הראשון של שנת הלימודים האקדמית(צילום: גיל יוחנן)

כ-30% מהסטודנטים לתואר ראשון בארץ לומדים במכללות שבהן שובתים המרצים. מדובר ב-55 אלף סטודנטים וסטודנטיות.

 

ביוני 2011 נחתם עם הסגל הבכיר במכללות הציבוריות הסכם קיבוצי, שהיה תקף לשלוש שנים. בתום התקופה הם פנו לוועדה לתכנון ותקצוב במועצה להשכלה גבוהה בבקשה להיכנס למשא ומתן על הסכם קיבוצי חדש, אך נתקלו בסירוב. רק בדצמבר 2016 נענו בוועדה לבקשתם, והצדדים החלו במשא ומתן. לדבריהם, במהלך חול המועד סוכות הונחה על השולחן הצעת פשרה של ועד ראשי המכללות. חברי הסגל הבכיר קיבלו את הצעת הפשרה, אלא שלדבריהם משרד האוצר סירב לקבלה.


פורסם לראשונה 22/10/2017 22:58

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: גיל יוחנן
האיום עשה את שלו
צילום: גיל יוחנן
מומלצים