חודשיים אחרי ההתרסקות: מערך האפאצ'י שב לפעילות
חיל האוויר החליט לקרקע את את מערך האפאצ'י אחרי התרסקות מסוק שבה נהרג רס"ן דוד זוהר ז"ל וטייס נוסף נפצע קשה. המפקד החדש של חיל האוויר, האלוף עמיקם נורקין, השתתף ביום האימונים הראשון
חודשיים אחרי התאונה הקטלנית שבה נהרג טייס האפאצ'י רס"ן דוד זוהר ז"ל ונפצע באורח קשה טייס נוסף, חיל האוויר החזיר היום (א') לפעילות את מערך מסוקי הקרב, שקורקע בעקבות ההתרסקות. ביום האימונים הראשון של המסוקים השתתף גם מפקד חיל האוויר החדש, האלוף עמיקם נורקין.
לאחר יישום מסקנות דו"ח הביניים של ועדת הבדיקה שהוקמה בעקבות התאונה שאירעה ליד בסיס רמון בדרום, החליטו בחיל האוויר להחזיר את מסוקי האפאצ'י באופן מדורג לפעילות ולכוננות מבצעית. התברר כי התאונה נבעה מתקלה בהתקנת מוט ההיגוי שהוחלף - מה שגרם לניתוקו במהלך טיסת אימון הלילה ולאובדן שליטה באוויר. בעקבות הממצאים של הוועדה הורה מפקד חיל האוויר להתחיל בתהליך סדור של הדרכות לצוותי האוויר והקרקע וליישום ראשוני של הלקחים. ממצאי הביניים של התחקיר הוצגו למשפחות שני הטייסים שהיו במסוק.
ראש מינהל בטיחות ואבטחת איכות בחיל האוויר, טייס המסוקים אלוף משנה יואב, אמר אחרי פרסום דו"ח הביניים של ועדת הבדיקה, כי מוט ההיגוי במסוק הוחלף בתקופה שקדמה להתרסקות. הוא הוסיף והדגיש כי החלטת רס"ן זהר לשוב ולנחות בבסיס רמון למרות תנאי הטיסה הקשים, היא שככל הנראה הצילה את חייו של הטייס הצעיר און.
"ההתרסקות קרתה 45 דקות לאחר שהשניים המריאו לטיסת אימון בדרום", אמר אל"מ יואב. "את ניתוק מוט ההיגוי ניתן לדמות לנסיעה במכונית, כאשר תוך כדי נסיעה מבינים שיש תקלה בהגה והרכב פונה רק שמאלה ולא ימינה. הצוות נאלץ במשך שש הדקות מהרגע שגילה את התקלה ועד להתרסקות להתמודד עם עומס פיזי גבוה וסיטואציה קיצונית, ולמרות זאת הם הצליחו להביא את המסוק לבסיס".
לאחר ההתרסקות נחשף הקשר העמוק בין שני הטייסים שהיו במסוק בעת האסון. דודי זהר קרא לבנו על שם רב-סרן תומר גוטרמן ז"ל, דודו של הטייס שנפצע קשה בתאונה. רב-סרן גוטרמן היה סגן מפקד טייסת האפאצ'י בחיל האוויר כשנהרג לפני 14 שנה בהתרסקות מטוס קל בטיסת אימון בדרום הארץ.
באתר "יזכור" שבו הונצח רס"ן גוטרמן הובאו דברי הספד מפיו של רס"ן זהר ז"ל. "תומר היה בן אדם שיודע להקשיב, חבר שמבין. הוא ידע לפרגן ולתת מילה טובה כשצריך", ספד אז זהר. "זה היה משהו שמאוד בלט אצלו. הייתה לו יכולת טבעית לדחוף אנשים קדימה. אם הוא ראה שיש בך את השאיפה להגיע רחוק - הוא דחף אותך".
און, הטייס השני שהיה על המסוק שהתרסק, אושפז בבית החולים סורוקה, ומאז השתפר מצבו והוא הועבר לשיקום.