עובדי רשות ההגירה שובתים: "אנחנו קורסים, רבים חלו בשחפת"
עובדי מנהל אכיפה ברשות ההגירה מוחים על תנאי העסקתם וטוענים שבמשך חמש שנים הנהלת הרשות לא התייחסה לבקשותיהם. "מיצינו את כל התהליכים אך כלו כל הקיצין והתקבלה החלטה לצאת בפעילות ארגונית", כתב יו"ר הוועד לירן דמרי לעובדים
כ-350 עובדי מנהל אכיפה וזרים ברשות האוכלוסין וההגירה לא יתייצבו מחר (ב') בלשכות ובמתקנים השונים בשל סכסוך עבודה ממושך עם ההנהלה. לדבריהם, כבר ארבע שנים לא גויסו עובדים חדשים, הם נאלצים לאייש תפקידים נוספים וקורסים תחת העומס הכבד. גורמים בוועד טוענים גם כי 60 עובדים שנדבקו בשחפת בשנים האחרונות תוך כדי עבודתם, לא קיבלו כל סיוע או תמיכה מההנהלה. השביתה תפגע בתיירים, עובדים זרים ומבקשי מקלט שלא יוכלו לחדש אשרות שהייה או להוציא ויזה.
במכתב ששלח היום הוועד לעובדים נכתב כי הוחלט לצאת לפעולה ארגונית כי לא נותרה כל ברירה אחרת. "במשך חמש שנים ניסינו לקיים משא ומתן עם ההנהלה ומשרד האוצר. התנהגנו בצורה אחראית ושקולה, מיצינו את כל התהליכים והגענו לשר הפנים, אך כלו כל הקיצין והתקבלה החלטה לצאת בפעילות ארגונית", כתב יו"ר ועד העובדים, לירן דמרי.
בין היתר הציגו העובדים רשימת נושאים שטרם קיבלו מענה מההנהלה: חוסר התקדמות במשא ומתן במנהל אכיפת זרים; פגיעה בשכר העובדים; העסקת עובדים שלא בהתאם להגדרת תפקידם; מבנה ארגוני קלוקל; ניוד עובדים בניגוד להנחיות ההסתדרות; עבודה במבנים ובתנאים שאינם ראויים ופגיעה בנציגות העובדים והוועד. גורם בוועד ציין כי 60 עובדים שנדבקו בשחפת במהלך עבודתם נותרו ללא תמיכה או סיוע מההנהלה.
השביתה מחר תורגש בכל הארץ, אבל בעיקר במתקנים הגדולים בתל אביב כמו לשכת "תובל" ליד מגדלי עזריאלי בתל אביב ובמתקן "אלבר" בבני ברק, שמטפלים מידי יום במאות בקשות מקלט ושהייה של מסתננים ומבקשי מקלט מאפריקה.
בשכונת פלורנטין בתל אביב חיכו גם הלילה עשרות מבקשי מקלט שגילו באיחור שמחר לא תהיה קבלת קהל. "אני ממתינה כאן כבר ארבע שעות", אמרה נלה מגיאורגיה. "אף אחד לא אמר כלום על שביתה. אני מחכה שיפתחו בבוקר", אמרה בייאוש. לאחר שעודכנו לגבי השביתה, בחרו נלה ושאר הממתינים להישאר עד הבוקר בתקווה שמשהו ישתנה בשעות הלילה.
מוועד העובדים של מנהל האכיפה נמסר: "אנחנו מצפים שההנהלה תעמוד בהתחייבות שלה ותביא לפתרון הבעיות כי עד עכשיו ההנהלה מתעלמת מכל הפניות שלנו. אין דו שיח ויש נתק מוחלט. ההנהלה מניידת עובדים, פוגעת בשכר שלהם והכול נעשה בצורה חד צדדית. ארבע שנים נמנענו מלנקוט בצעדים ארגוניים אבל אנחנו אומרים - עד כאן. ועד העובדים מבקש לוח זמנים ברור לטיפול בנושאים, ולא פגישות חסרות תוכן".
מרשות האוכלוסין וההגירה נמסר בתגובה: "אנו בעד הידברות לצורך פתרון כל סוגייה שעולה. לצערנו העובדים בחרו בשביתה ולא בהידברות".