שתף קטע נבחר

 

סין אישרה: שי ג'ינפינג - המנהיג החזק ביותר מאז מאו

קונגרס המפלגה הקומוניסטית: אלפי הצירים בבייג'ינג הצביעו פה אחד בעד הכנסת האידיאולוגיה של הנשיא הנוכחי לתוך חוקת המפלגה השלטת בצירוף שמו - מהלך שהעלה את שי לאותו מעמד של מייסד המפלגה מאו דזה דונג

שי ג'ינפינג והנשיא לשעבר ג'יאנג זמין (צילום: AP) (צילום: AP)
שי ג'ינפינג והנשיא לשעבר ג'יאנג זמין(צילום: AP)

 

ההיסטוריה של שי: המפלגה הקומוניסטית של סין הצביעה היום (יום ג') פה אחד בעד הכנסת האידיאולוגיה של הנשיא שי ג'ינפינג לתוך החוקה שלה בצירוף שמו ובכך העלתה אותו לאותה דרגה של מייסד המפלגה מאו דזה דונג.

 

עוד חדשות מעניינות מהעולם בדף הפייסבוק של דסק החוץ

 

ההצבעה להכניס את "המחשבה של שי ג'ינפינג" לתוך החוקה אירעה בסיום קונגרס המפלגה הקומוניסטית, המפגש הפוליטי החשוב ביותר בסין.


 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

הנשיא הסיני חיזק בהדרגה את אחיזתו בשלטון מאז הפך למנהיג המדינה והמפלגה הקומוניסטית ב-2012. משמעות המהלך האחרון במפלגה הקומוניסטית היא שכל מי שיקרא מעתה תיגר על שי ייתפש כאיום לשלטון המפלגה הקומוניסטית.

 

לא סתם אידיאולוגיה - מחשבה

קונגרס המפלגה הקומוניסטית, שנמשך שבוע, נערך רק פעמיים בעשור, ורובו מתקיים מאחורי דלתיים סגורות. בשיאו של הקונגרס נבחר ההרכב החדש של הפוליטבורו, הגוף שינהל את סין - מדינה בת 1.4 מיליארד תושבים - בחמש השנים הבאות. יותר מ-2,000 צירים התאספו ב"אולם הגדול של העם" בבייג'ינג כדי לשמוע את חזונו של הנשיא שי - "מחשבתו של שי ג'ינפינג בנושא הסוציאליזם בעל המאפיינים הסיניים בעידן החדש" - ולהפוך אותו לחלק מהחוקה.

 

צירי הקונגרס נשאלו אם יש להם כל התנגדות לחזון שהציג בפניהם הנשיא שי, והם השיבו בקול רם "לא". כך דיווחו עיתונאים שנכחו באירוע.

 

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)
מנהיגי עבר של המפלגה הקומוניסטית בסין גם זכו לכבוד שהאידיאולוגיה שלהם תוכנס לתוך חוקת המפלגה או המצע שלה, אולם למעט מייסד המפלגה מאו, אף אחד מהם לא זכה שהאידיאולוגיה שלו תתואר כ"מחשבה" - מושג שנמצא בראש ההיררכיה האידיאולוגית.

 

שמם של מאו ודנג שיאופינג (מנהיג סין ב-1987-1982) נקשר לאידיאולוגיה שלהם ושמו של דנג הוסף לחוקה רק לאחר מותו ב-1997.

 

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

 (צילום: EPA) (צילום: EPA)
(צילום: EPA)

התיקונים בחוקת המפלגה הקומוניסטית כללו גם את הקביעה שלהנהגת המפלגה יש כוח "מוחלט" על הצבא, שהמלחמה בשחיתות תימשך, יוזמת הפיתוח של שי ורפורמות חברתיות וכלכליות שונות שנועדו להרחיב את הפיתוח של תעשיית הטכנולוגיה הסינית. שי עצמו קרא בנאומו השבוע לבנות "מדינה של חדשנים" וליצור תחרות בתחומי החלל והתעופה, המרחב הקיברנטי, האנרגיה הנקייה ועוד.

 

השאלה אם שי יצליח להכניס את שמו לתוך חוקת המפלגה הקומוניסטית נתפשה כמבחן הכוח הגדול ביותר שלו ערב כינוס המפלגה הקומוניסטית בבייג'ינג. עם הכנסת שמו הוא כאמור עולה לדרגה של מנהיגים קודמים כמו מאו ודנג. הנשיאים שקדמו לשי, ג'יאנג זמין והו ג'ינטאו, זכו לראות את חוקת המפלגה עוברת שינוי כדי לכלול את הקווים המנחים שלהם, אבל מבלי שהשם שלהם הוכנס לתוך החוקה.

 

בשנה שעברה העניקה המפלגה הקומוניסטית בסין לשי את התואר מנהיג "ליבה", צעד שחיזק עוד יותר את מעמדו ערב כינוס המפלגה הקומוניסטית, שכאמור נערך מדי חמש שנים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AP
ביצר את מעמדו. שי ג'ינפינג
צילום: AP
מומלצים