"בלאק קיוב" על פרשת המפיק ויינשטיין: לא פעלנו נגד מתלוננות, נתרום את הכסף
חברת המודיעין הישראלית, שהועסקה על ידי המפיק ההוליוודי, טוענת כי היא "מחויבת לפעול אך ורק בדרכים חוקיות". החברה הודיעה כי תתרום את כל רווחיה מתיק זה לארגוני תמיכה בנפגעות תקיפה מינית
אחרי שה"ניו יורקר" חשף כי מפיק העל ההוליוודי שחשוד בביצוע עבירות מין שכר את שירותיה של מרגלת מטעם חברת "בלאק קיוב" הישראלית, החברה מוסרת את גרסתה. "החברה מגנה כל מעשה אלימות שהוא, ובפרט הטרדות מיניות", מסרה הערב (ה') "בלאק קיוב", "ולכן, החברה תתרום את כל רווחיה מתיק זה לארגונים התומכים בנפגעות תקיפה מינית בתל אביב, בלונדון ובניו יורק". החברה מאשרת שסיפקה שירותים למפיק האמריקני ויינשטיין, אך מתעקשת כי לא פעלה נגד המתלוננות.
עם הגינוי, "בלאק קיוב" מודה היום כי בדיעבד - לא הייתה לוקחת את התיק של ויינשטיין, מכיוון שהמדיניות שלה היא לא לקחת תיקים שקשורים בהטרדות מיניות או באלימות מכל סוג שהוא.
ההתקשרות בין המפיק האמריקני לחברה הישראלית מתחילה עם פנייתו של ויינשטיין לחברה, בתיווכו של ראש ממשלת ישראל לשעבר אהוד ברק ובאמצעות משרד "בויז אנד שילר" שאיתם "בלאק קיוב" עשתה מספר פרויקטים. על פי גורמים, המשימה שהוטלה על החברה הייתה "למצוא את מי שמנהל את הקמפיין המתוזמר מול ויינשטיין" - לא הועלו אז שמות של נשים, אלא בעלי מניות, מתחרים וכוחות פוליטיים שרצו את עורו של ויינשטיין בשל הקשר שלו עם מזכירת המדינה האמריקנית לשעבר הילרי קלינטון.
"בלאק קיוב" שללו את הכיוון הפוליטי כבר בחודש הראשון לטיפול בתיק. הם בדקו את עניין הקמפיין השלילי. עם הזמן התווספו להם שמות של כמה עיתונאים, בהם בן וואלאס ורונן פארו, חושף פרשת עבירות המין, לצד השחקנית רוז מקגאוון שהתכוונה לפרסם ספר. "בלאק קיוב" השיגה את המידע מרוז ומהעיתונאים ובכך סיימה את חלקה בפרויקט.
לקראת סוף הפרויקט, "בלאק קיוב" קיבלה אינדקציה שקיימות עשרות מתלוננות נגד ויינשטיין - אך החברה מעולם לא פנתה אליהן. המשימה הזו לא הוטלה עליהם: ויינשטיין שכר במקביל את שירותיהן של ארבע חברות מודיעין-עסקי אחרות, שהיו אחראיות על הנשים. "בלאק קיוב" הודיעו על כך באופן רשמי למשרד עורכי הדין ביולי 2017 – שלושה חודשים לפני שהפרשייה התפוצצה.
מאחורי "בלאק קיוב", עומד דן זורלא (32), יוצא אחת מיחידות המודיעין המסווגות בישראל. את החברה הוא הקים לפני כארבע שנים עם חברו אבי ינוס. המטרה הייתה לבנות גרסה אזרחית של סוכנויות ביון צבאיות כמו ה-MI6 בבריטניה, ה-CIA בארה"ב או המוסד בישראל. אלא שמה שהתחיל כסטארט-אפ של כמה חברים הפך מאז לחברת ענק שמעסיקה עשרות מיוצאי קהילת המודיעין הישראלית - מגאוני מחשבים ועד סוכני חרש עם גולגולות על החגורה.
החברה מסרה: "מדיניות 'בלאק קיוב' היא לעולם לא לדון על לקוחותיה עם צד שלישי כלשהו, וכן, לעולם לא לאשר או להכחיש כל ספקולציה לגבי עבודתה. 'בלאק קיוב' פועלת בסכסוכים עסקיים של הפירמות הגדולות בעולם, בין היתר באיתור המקור של קמפיינים שליליים נגד לקוחותיה, ולא עוסקת בפרויקטים הקשורים בהטרדה מינית או באלימות מכל סוג שהיא. מטרות החברה נגזרות מעולמות המשפט ועל כך, החברה מחוייבת לפעול אך ורק בדרכים חוקיות שעוברות את מבחן בתי המשפט".
הבוקר פרסם ה"דיילי מייל" כי סטלה פן-פצ'נץ', ישראלית יוצאת צבא בשנות ה-30 לחייה שהועסקה על ידי "בלאק קיוב", נשכרה כמרגלת על ידי ויינשטיין על מנת לאתר שחקניות ועיתונאים שניסו להוביל לחשיפת מסכת ההטרדות והתקיפות ארוכת השנים שביצע. לפי הדיווח, פן אספה מידע על אחת המתלוננות המרכזיות, השחקנית רוז מק'גוון, שהאשימה את ויינשטיין באונס. היא התחזתה לפעילת זכויות נשים והקליטה לפחות ארבע פגישות איתה, בניסיון לגלות דברים שימנעו ממנה לפרסם את הפרטים בתקשורת.
פן הציגה עצמה כ"דיאנה פיליפ", בכירה בקרן השקעות לונדונית, הציעה לשחקנית 60 אלף דולר – כביכול תמורת השתתפות בכנס למאבק נגד אפליית נשים במקום העבודה. בחודשים הבאים השתיים נפגשו, בין היתר במלונות בלוס אנג'לס ובניו יורק, ופן לחצה על מק'גוון על מנת שתעביר לה מידע.
דווח עוד כי ויינשטיין שילם ל"בלאק קיוב" לא פחות מ-1.3 מיליון דולרים כדי לרגל אחרי "אויביו", בהם שחקניות רבות ומעצב האופנה קנת קול. החוזה בין הצדדים, כך נטען, נחתם ב-24 באוקטובר 2016.
פרטי רשת הבילוש שהפעיל ויינשטיין מופיעים בהסכם שהגיע ל"ניו-יורקר", ונחתם בין המפיק וחברות המודיעין, לפיו המטרה היא להימנע מפרסום הפרשה. במהלך החקירות, נאסף מידע אודות עשרות נשים, תוך ניסיון לבנות להן פרופילים פסיכולוגיים כמו גם להתחקות אחר ההיסטוריה המינית שלהן. ויינשטיין פיקח על החקירה בעצמו, בעזרת עורכי הדין שלו, כשגם עשה שימוש באנשים שעבדו בעבר בתעשיית הקולנוע.