ארגון המורים: נשבית ביום ראשון את הלימודים בתיכונים
ביום שלישי הודיע היו"ר רן ארז על הפעלת סכסוך העבודה על רקע העיכוב במו"מ על שכר המורים. כעת מומש האיום: הארגון הודיע על שביתת אזהרה בת יום אחד ביום ראשון. משרד החינוך: "פועלים להבטיח שכר הולם למורים". משרד האוצר: "צר לנו שארגון המורים פוגע בתלמידים"
מפעילים את העיצומים: ארגון המורים הודיע הבוקר (ו') כי ביום ראשון הקרוב יושבתו הלימודים בבתי הספר התיכוניים, במסגרת שביתת אזהרה בת יום אחד. הרקע: העיכוב במשא ומתן, לדברי הארגון, על שכר המורים. במשרד החינוך הודיעו כי הלימודים בחטיבות הביניים יתקיימו כסדרם, אך יש לציין כי מורים החברים בארגון המורים ישביתו את הלימודים. לאור בקשת פורום ועדי ההורים הישוביים, ארגון המורים החליט כי טיולים שנקבעו ליום ראשון יתקיימו כמתוכנן.
ביום שלישי הודיע יו"ר ארגון המורים רן ארז על הפעלת סכסוך העבודה שהוכרז לפני שבועיים בשל העיכוב במשא ומתן על הסכמי השכר החדשים של המורים. "המדינה צריכה להפסיק לטמון את ראשה בחול ולהשקיע בעתיד ההוראה ובעתיד תלמידי ישראל", אמר ארז הבוקר.
מארגון המורים נמסר גם כי החלטה לגבי המשך הצעדים, מעבר לשביתת האזהרה, תתקבל לאחר הפגישה בין הארגון למשרד החינוך שתתקיים ביום ראשון. במשרד החינוך אמרו בתגובה להודעת ארגון המורים: "אנו ממשיכים לנהל עם ארגון המורים במלוא המרץ את המשא ומתן כדי להבטיח שמורי ישראל יקבלו שכר ההולם את מעמדם המקצועי".
ממשרד האוצר נמסר בתגובה: "זה כמה חודשים מנהל משרד האוצר מו"מ להעלאת שכרם של המורים במטרה לשפר את תנאי העסקתם של מורים בתחילת דרכם. יודגש כי מורים אלו מרוויחים כשליש ממורים ותיקים, פער מהגבוה ביותר במדינות ה-OECD שהולך וגדל. ארגון המורים מסרב לצמצם פער זה ובמקום זאת נוקט בצעדים כוחניים. מספר רב של הצעות בעניין זה הונחו על שולחנו של ארגון המורים שדחה את כולן. צר לנו שארגון המורים בוחר לפגוע בתלמידי ישראל חרף דיון ענייני בהצעות שעל הפרק".
הסכם השכר "עוז לתמורה" הסתיים בדצמבר 2016, ומאז מתקיים משא ומתן בין ארגון המורים, משרד האוצר ומשרד החינוך על הסכם שכר חדש. לטענת ארז, זה חודשים שהמשא ומתן מתקדם בעצלתיים.
ארגון המורים העל-יסודיים קיים ביום שלישי האחרון מסיבת עיתונאים, שבה הכריז על העיצומים. "אנחנו נמצאים במצב בלתי נסבל", אמר ארז. "50% מהמורים שמצטרפים למערכת החינוך נוטשים אותה תוך ארבע שנים. הם נוטשים את המערכת בגלל שכר נמוך ותנאי עבודה קשים. בישראל מלמדים הרבה יותר ימים
מאשר ב-OECD, מלמדים יותר תלמידים בכיתה, אבל מקבלים שכר נמוך ב-40%".
בריאיון באולפן ynet לרגל פתיחת שנת הלימודים סיפר ארז כי משרד האוצר הציע העלאה של 30 שקל ברוטו בלבד לשכר המורים הוותיקים ו-300 שקל ברוטו לשכר המורים החדשים. לפני ההכרזה על סכסוך העבודה התקיימה פגישה בין הצדדים שבמהלכה הציע האוצר תוספת של 60 שקל ברוטו לשכר המורים הוותיקים, אך ארז דחה את ההצעה.