שתף קטע נבחר

 

בוקר של כיתות ריקות: "מקווים שהמצב לא יחריף"

תלמידי התיכונים יכלו להרשות לעצמם לא להתעורר הבוקר בשל שביתת אזהרה של ארגון המורים. עמית הסיע את בנו שלומד בחטיבת הביניים, שם כן לומדים, אבל בנו הגדול נשאר בבית: "יש בגרויות ולא כדאי שיתחילו לצבור פערים". מורה מב"ש: "נתנו את מיטב שנותינו ומתייחסים אלינו גרוע". התלמידים לפחות מרוצים שיצאו לטיול השנתי

 

שביתת התיכונים: כך זה נראה בחדרה ובת"א    (צילום: שמיר אלבז, אבי חי)

שביתת התיכונים: כך זה נראה בחדרה ובת"א    (צילום: שמיר אלבז, אבי חי)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

בוקר ללא לימודים בתיכונים: מראות של כיתות ריקות נצפו הבוקר (א') ברחבי הארץ במוסדות התיכונים בשל השביתה שעליה הכריז ארגון המורים בעקבות הסחבת במשא ומתן על הסכם שכר חדש. השביתה, בשלב זה, היא רק ליום אחד, אך כולם ממתינים לראות מה יחליט יו"ר ארגון המורים, רן ארז, לעשות בהמשך במסגרת העיצומים.

 

עמית, אב לילדים בבית ספר עירוני ה' בתל אביב, הסיע הבוקר את בנו שלומד בחטיבת הביניים, שם לומדים היום כרגיל. בנו יובל, תלמיד כיתה י"א, נשאר היום בבית. "הבן הגדול נשאר לישון ואת אורי הקפצנו לבית הספר", אמר. "אתמול בערב צחקנו על זה שאחד לומד ואחד בחופש".

 

עמית מסכים עם צעדי המורים, אך מזהיר: "בסך הכול אנחנו מבינים את המורים. עם שביתה של יום אחד אפשר להסתדר, אבל רק שלא יחריף. אני מקווה שבצהריים יודיעו כבר שחוזרים ללימודים. יש בגרויות השנה ולא כדאי שיתחילו לצבור פערים".

 

 

תקציר הסכסוך שהוביל להשבתה

תקציר הסכסוך שהוביל להשבתה

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

עירוני ד' בתל אביב, הבוקר (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
עירוני ד' בתל אביב, הבוקר(צילום: מוטי קמחי)

 (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
(צילום: מוטי קמחי)

בבית ספר עירוני ד' בתל אביב יצאו תלמידי שכבות י' עד י"ב לטיול השנתי שתוכנן מראש. "היה מבאס אם היו מבטלים את הטיול", אמר אחד מתלמידי כיתה י"א שיצא עם שכבתו לטיול ברמת הגולן הגליל התחתון. "זה טיול של יומיים שדיברנו עליו הרבה זמן. אתמול התקשרו לכולם לוודא שאנחנו מגיעים ושהשביתה לא אמורה להשפיע עלינו ובינתיים אנחנו בנסיעה עד שנגיע לתחילת המסלול בנחל ג'לבון".

 

עומר תלמידי כיתה י"ב עושה הבוקר את דרכו עם הכיתה לטיול בערבה ובאילת. "ביום שישי עוד היו חששות שהטיול יתבטל, אבל אנחנו כבר באוטובוס למצפה רמון והולך להיות כיף חיים", אמר בשיחה עם ynet. "זה טיול של שלושה ימים ואני מקווה שכשנחזור המשבר יהיה מאחורינו ונוכל ללמוד לבגרויות בלי הפרעות".

 

בכרמיאל, למשל, יוכלו תלמידי אורט פסגות להגיע ללימודים החל מהשעה 10:00 למרות השביתה בשל התאונה שהתרחשה בסוף השבוע שבו נהרגה בוגרת בית הספר ונפצעו עוד ארבעה, בהם תלמיד כיתה י"ב הלומד במוסד החינוכי. הפעילות מיועדת לתלמידי י"ב, אך מהנהלת בית הספר נשלח מכתב להורים שבו נאמר כי גם תלמידים צעירים יותר הזקוקים לתמיכה יכולים להגיע ולהיפגש עם היועצות החינוכיות.

כיתב ריקה בתיכון חדרה, הבוקר (צילום: שמיר אלבז) (צילום: שמיר אלבז)
כיתב ריקה בתיכון חדרה, הבוקר(צילום: שמיר אלבז)

עירוני ד' בתל אביב, הבוקר (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
עירוני ד' בתל אביב, הבוקר(צילום: מוטי קמחי)

בקרב המורים מצדיקים את השביתה. "גם לחדשים וגם לוותיקים ברור שזו שביתה מוצדקת. זה באוויר הרבה זמן", אמר המורה אייל סופר, יו"ר ועד מורים בבית ספר אשל הנשיא בדרום. "העיסוק במשכורת ובכסף הוא עיסוק חודשי. מקבלים את התלוש ומשווים. מה ירד ומה לא נכנס. יש אצלנו מורה שעשתה הסבה להוראה והיא כימאית בהכשרתה. היא הסתכלה על התלוש ושאלה מה זה אמור להיות? יש לה תואר, היא עבדה בשוק הפרטי. אנשים שעושים את המעבר להוראה פשוט בשוק. איך אפשר להתקיים ממשכורת כזו?".

 

סופר הוסיף כי "זה נכון שהרפורמות העלו את המשכורות, אבל הם העלו גם את שעות העבודה. לדוגמה, הרפורמה במקצוע האנגלית מבחינתנו היא פשוט תשדיר בטלוויזיה, מנותקת מהמציאות. לא מרגישים את זה בשטח. מבחינת תקציבים: גורנישט. זה לא מרגיש שההוראה היא בראש סדר העדיפויות של הממשלה. כשאתה בא לעבודה והמחשבים הם באותו גיל של התלמידים זה לא מרגיש שמישהו מסתכל עלייך".

 

אלי, מורה לאנגלית באחד מבתי הספר בבאר שבע, סיפר כי "משרד האוצר גורר רגליים במשא ומתן. אנחנו רוצים שכר הוגן למורים חדשים. במשרד האוצר לא מוכנים להיענות לדרישות. אני לא חושב שזו תהיה שביתה ארוכה. משרד האוצר משחקים משחק קשה. היחס הוא מעליב. כמורה וותיק, נתנו למערכת את מיטב שנותינו והם מתייחסים אלינו יותר גרוע מזבל, אם הם לא יעלו את שכר המורים המתחילים, לא יגיע כוח אדם חדש. הגיל הממוצע של מורים לאנגלית הוא מעל חמישים. בעוד כמה שנים לא יהיו להם מורים לאנגלית ראויים שיחזיקו מעמד. משהו חייב להשתנות, ומהר".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: שמיר אלבז
כיתה ריקה
צילום: שמיר אלבז
מומלצים