שתף קטע נבחר

 

הניצחון של משפחת חסאן: לאחר מאבק של שנים, הוסר איום הפינוי מהבית

לפני כ-50 שנה רכשה משפחת חסאן שטח אדמה קטן בעכו, והקימה עליו את בתיה. מנהל מקרקעי ישראל טען כי האדמה לא שלהם, תבע - ובני המשפחה נדרשו לעזוב. המשפחה פנתה לבית המשפט המחוזי וזה הפך את ההחלטה: "לילות שלמים לא ישנו, בסוף הצדק יצא לאור"

 

 

הניצחון של משפחת חסאן מעכו

הניצחון של משפחת חסאן מעכו

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

לאחר שנים שבהן חיו בדאגה ותחת סכנת פינוי, בני משפחת חסאן מעכו יכולים לנשום לרווחה: בית המשפט המחוזי בחיפה קבע כי הבתים שבהם הם גרים שייכים להם, ובכך הוסרו האיומים לפנותם.

 

משפחת חסאן מתגוררת בשכונת עין אלסת שבעכו קרוב ל-50 שנה. לפני קום המדינה התגוררה המשפחה בכפר דמון שבגליל המערבי. במהלך הקרבות של 1948 פונו מכפר דמון, שחרב, ועברו להתגורר בטמרה. בסוף שנת החמישים עברה המשפחה להתגורר בדרום-מערב העיר עכו. בשנת 1968 פונו מהמקום תמורת פיצוי כספי ששלמה להם המדינה, ובעקבות כך עבר חלק מבני המשפחה להתגורר בעכו העתיקה. הם רכשו שטח של כ-4 דונם, וברבות השנים הוקמו עליו שישה בתים, שכיום מתגוררים בהם 52 מבני המשפחה.

בתי משפחת חסאן בעכו ()
בתי משפחת חסאן בעכו

 

"נשארנו חזקים". כרימה חסאן ()
"נשארנו חזקים". כרימה חסאן

 

לפני ארבע שנים תבע מנהל מקרקעי ישראל את המשפחה בטענה שהאדמה שעליה נבנו הבתים אינה שייכת לה. בית משפט השלום בחיפה קיבל את עמדת המדינה, קבע כי בני המשפחה לא הצליחו להוכיח שהקרקע בבעלותם, והמשפחה נדרשה לפנות את הבתים בתוך 60 יום. המשפחה, באמצעות עו"ד חליל עואד, הגישה תביעה בבית המשפט המחוזי בחיפה. בימים האחרונים הכריע המחוזי לטובת המשפחה, קבע כי הצליחה להוכיח שהנכס בבעלותה. לבני המשפחה נשמרת גם הזכות להסכים לפינוי תמורת פיצוי כספי, או תמורת קבלה של נכסים אחרים.

 

כרימה חסאן בת ה-85 אמרה: "איימו עלינו שיגרשו אותנו מאדמותינו, אבל נשארנו חזקים, עד שסוף סוף, תודה לאל, זכינו במשפט שקבע שזה השטח שלנו. אני מאוד שמחה. אם היו מגרשים אותנו, לא הייתי יכולה להתמודד עם מצב כזה". בנה של סארה, קאסם, אמר: "נולדתי כאן, גדלתי כאן וגידלתי ילדים כאן, והיינו משוכנעים שזאת אדמה שלנו ולא של המדינה. לא חשבנו לרגע לצאת מכאן. תקופה ארוכה סבלנו מדאגות ומתח. לילות שלמים לא ישנו. בסוף הצדק יצא לאור".

עו"ד עואד (מימין) עם בני משפחת חסאן ()
עו"ד עואד (מימין) עם בני משפחת חסאן

 

עו"ד עואד הוסיף: "בית המשפט הכיר בזכותם של התובעים כבעלי רשות בקרקע, ואף חייב את מנהל מקרקעי ישראל ורשות הביטוח לפיצוי עבור זכותיהם, שזה עניין נדון בו בהמשך. בהתחלה הייתה החלטה לפנות את המשפחה ולהרוס את הבתים, למרות שבעלי המקום טענו שהם רכשו את האדמה מאדם שהיה שם לפניהם".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים