שתף קטע נבחר

 

עיצומי המורים נמשכים: התיכונים שובתים בארבע ערים

במסגרת עיצומי ארגון המורים לא מתקיימים היום לימודים בתיכונים בחיפה, באשדוד, בעכו ובאילת. יו"ר ארגון המורים, רן ארז, הזהיר כי השיבושים עלולים להימשך זמן רב. באוצר מאשימים: ארגון המורים הציב דרישות כדי להיטיב את מצב המורים הוותיקים על חשבון הצעירים

 

השביתה בתיכונים, היום    (צילום: שמיר אלבז)

השביתה בתיכונים, היום    (צילום: שמיר אלבז)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

בפעם השלישית בשבוע וחצי הושבתו הלימודים בתיכונים, במסגרת עיצומי ארגון המורים על רקע חוסר הסכמות במשא ומתן על הסכם השכר החדש. היום (ד') אין לימודים בחיפה, באשדוד, בעכו ובאילת. הלימודים הושבתו גם אתמול וביום ראשון שעבר. "השביתה יכולה להסתיים גם בעוד שבועיים וגם בעוד חודש. כל יום נקבל את ההחלטה מה לעשות ביום שלמחרת", אמר אתמול יו"ר ארגון המורים רן ארז באולפן ynet.

 

הטענות של ארז מופנות למשרד האוצר. "את האוצר לא מעניינים הנכים, הזקנים, ניצולי השואה וגם לא החינוך. הם לא מבינים שעתיד המדינה הוא בחינוך", אמר יו"ר ארגון המורים, שתקף גם את שר החינוך נפתלי בנט. "יש לו שלושה שרים בממשלה. יש לו שמונה חברי כנסת שיכולים להצביע והוא כרגע יושב בטריבונה. הוא רוצה שקט, אבל הוא צריך לעשות מאמצים, ואנחנו לא מרגישים אותם. אנחנו מצפים שהוא יתערב כי למעשה פקידי האוצר הפכו להיות אלה שמנהלים את מערכת החינוך".

 

יו"ר ארגון המורים, רן ארז    (צילום: אלי סגל, ניצן דרור)

יו"ר ארגון המורים, רן ארז    (צילום: אלי סגל, ניצן דרור)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

גם למנכ"ל משרד החינוך שמואל אבואב יש לארז טענות. "הוא מבין אותנו ומסכים איתנו, אבל לפעמים אני מרגיש צער רב ואפילו בושה לראות אותו מתבטל בפני פקידי האוצר. הכוחניות של משרד האוצר כלפי ציבור חלש של מורות היא עובדה".

 

מנגד, במשרד האוצר טענו שלשום כי רן ארז בחר שלא לקחת חלק בפגישת המשא ומתן, ובמקום זאת הודיע לנוכחים כי יש לו דרישות מקדימות למשא ומתן שאם לא ייענו אין בכוונתו לשוב לשולחן הדיונים. עוד אמרו במשרד האוצר כי על אף שהמשא ומתן מתקיים כבר חודשים רבים, ולאחר שהונחו הצעות רבות לסיום המשא ומתן, ארגון המורים בחר להציב דרישות מקדימות בעלות תקציבית גבוהה, שעיקרן להיטיב עם המורים הוותיקים על חשבון המורים הצעירים.

 

 

השביתה אתמול בתיכון לאמנויות בירושלים (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
השביתה אתמול בתיכון לאמנויות בירושלים(צילום: גיל יוחנן)

יו"ר ארגון המורים טען כי פקידי האוצר מנהלים את מערכת החינוך (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
יו"ר ארגון המורים טען כי פקידי האוצר מנהלים את מערכת החינוך(צילום: גיל יוחנן)

המשא ומתן הוא על הסכם שכר חדש במקום הסכם "עוז לתמורה", שהסתיים בדצמבר 2016. מנהלת בית ספר בצפון הארץ אומרת שאי אפשר לעבוד בתנאים הנוכחיים. "קודם כול, לעבוד בלי הסכם עבודה חתום מדצמבר בשנה שעברה זה לא תקין. יש עוד סקטור אחד כזה במשק שעובד בלי הסכמים חתומים?" היא תוהה.

 

המנהלת מוסיפה כי "צריך להיות גם שכר התחלתי גבוה למורה. הגיעו אליי אנשים חדשים צעירים ממש מקסימים ואיכותיים, אבל זה לא צריך לפגוע בשכר של המבוגרים. השביתה היא לא הפתרון האולטימטיבי, אבל אם יש כבר משא ומתן כל כך ממושך ולא הגיעו לכלום, אז מה הדרך במשטר דמוקרטי? מה עוד אפשר לעשות?".

 

"נחמד שאפשר לקום מאוחר, אך חשים אמפתיה כלפי המורים"

בחיפה ציינו התלמידים והמורים היום את יום השביתה השלישי בעשרה הימים האחרונים. "זה נחמד שאפשר לקום מאוחר ולא חייבים לרוץ לבית הספר", אומרת מאיה חן, תלמידת כיתה י' בבית הספר הריאלי (בית בירם) בחיפה. "אבל מצד שני אנחנו מרגישים גם את החסרונות של המצב. אתמול למשל אמור היה להתקיים מבחן במתמטיקה – שנדחה. המשמעות של הדחייה היא צפיפות רבה יותר של מבחנים בשבועות הבאים. זה לא פשוט", אמרה חן.

 

התלמידה מאיה חן: "משמעות השביתה - צפיפות מבחנים בשבוע הבא" ()
התלמידה מאיה חן: "משמעות השביתה - צפיפות מבחנים בשבוע הבא"

היא הוסיפה כי היא באופן אישי מזדהה עם מטרות השביתה ומאבק המורים. "אני מרגישה אמפתיה כלפי המורים ולא מסתכלת על השביתה רק בהיבט של חופשה. זה חשוב לתת למורים המתחילים שכר גבוה, כדי למשוך אנשים איכותיים למקצוע. מצד שני אסור לשכוח גם את המורים הוותיקים, שהשקיעו את החיים שלהם במקצוע הזה", היא אומרת. את יום השביתה היא מבלה במנוחה ועם חברים. לדבריה, מרכזי הקניות בעיר מרגישים גם הם את השביתה – בעלייה במכירות.

 

עלמא הופמן, תלמידת כיתה י"ב בגימנסיה, הזהירה מפני השלכות השביתה. "בעייתי לשבות לפני הבגרויות. יש זמן ללמוד בבית וזה מצוין, אבל יש תלמידים שלא יודעים ללמוד בבית לבד. יש שאלות שתלמידים לא יכולים להבין ללא עזרה של המורה", מסבירה התלמידה.

 

עם זאת, היא מסכימה עם צעדי המורים. "השביתה מוצדקת כי מורה צריך לקבל יותר כסף ממה שהוא מקבל כרגע. יש מורים שרואים שכיף להם ללמד. למה לא לפרגן להם? אבל בכל זאת צריך למצוא פתרון אחר מעבר לשביתה. לטווח הרחוק זה מאוד קריטי", מוסיפה הופמ

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מוטי קמחי
כיתה ריקה בתל אביב
צילום: מוטי קמחי
מומלצים